Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gümrük sınırı 150 euro mu oldu ?

Masticore

Öne çıkan mesajlar

arcane said:

işte onu merak ediyorum ben de. fiyatı kafamıza göre yazdırabiliyorsak önümüze nasıl engeller çıkabilir?

diyorum fiyatı SIFIR yazmışlar üzerine. kimse zahmet edip de açıp içine bakmamış falan. en iyi ihtimal şöyle kutuyu bir sallayıp içinde ne olduğunu anlamayıp, hafif bu zaten diye geçirmişlerdir o da zahmet ettilerse sdf.

kafana göre yazdırdığında paketi açıp bakmazlarsa sorun yok; ama açıp bakarlarsa gümrükçü abilerin elinde bir kitap var 13523*42304723074 sayfa, oradan senin ürünü bulup minimum fiyatı dikkati alıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

incdarkness said:

Dark_Soul said:

Benim arkadaşın babası doğuda gümrükte çalışıyor.Daha yeni 140 bin tl lik araba aldı.Şimd ev bakıyor,beşiktaş taraflarında :)

oha saka degil dimi bu?
gumrukte calismak icin napilir?

Değildir. Doğuda , batıda her yerde böyle. Hatta buna güvenerek dediği gibi , ev , araba kredisine girip alıyorlar.

Görev değişimi yapılacağı sırada , beni masa başı ( daha doğrusu arka plan) işe vermeyin , daha yeni ev aldım diyenler olduğu söylenir , ordan çıkarım yapın
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi aralarında da açık artırma yapıyodur onlar ha, çay ve kahkaha eşliğinde

Benim de dayımın bi arkadaşı var da gümrükçü, eski meşhur sayılan bi futbolcu hatta adam soyadını bilemedim şimdi. Adam bütün gün manitasıyla lüks yerleri gezip, yiyip, içip bitiremiyor paraları

Ne iş yapıyon diye sor: Gümrükte memurum der, ama para gani
Sosyal ağlarda paylaş

Gümrükteki elemanlar parayı söle kırıyo mesela ben bi tır malı bi ülkeye göndericem gümrükten geçecek arabayı tartıyolar atıyorum ben içinde bu kadar mal var dedim yada içinde bu var dedim ama gümrükçü kıllandı isterse bu malların hepsibi bana boşalttırabilir ve tek tek göstertip saydırtabilir tabi bu da zaman kaybı=nakliyeci için para kaybı bunun için artık malına göre adedine göre gümrükçeye verıyosun rüşveti kaç para bilmıorum ama min 300-1000$ arası duymuştum e adamlar günde 15-20 araba durdursa böle ki sınır kapısında siz düşünün
Sosyal ağlarda paylaş

eğer size yollanan paket açılmışsa suçtur bu. Sizin gözetiminizde açılması lazım. Ancak ve ancak şüphe teşkil eden durumlarda sizin adınıza gelen postayı açma yetkileri var. ufak tefek paketlerde "aman ne uğraşıcam lan" diyebilirsiniz ama aklınızda olsun gün gelir büyük bir paket gelir, önemlidir değerlidir. Eğer siz açıldığını farkederseniz yasal hakkınızı kullanın.

düşük fiyat gösterme durumuna gelince. karşınızda devlet var. yalan beyandan ötürü yasal işlem başlatabilirler çok kolay bir şekilde. Denildiği gibi karşınızdaki gümrük memuru aptal değil her türlü cinliği 3-5 tane oyun getiren adamdan daha iyi biliyor. Eğer kargonun beyan edilen değeri konusunda şüphesi varsa çağırırlar sizi, gözetiminizde paket açılır ve ürünün gerçek değerini bulurlar. İnternet diye birşey var lan. çok zor değil yani.

Ufak tefek şeylerle uğraşmazlar çünkü işler aksar ama bu asla size denk gelmeyeceği anlamına gelmiyor. O yüzden cin olmadan adam çarpmaya çalışmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

gümrüklerde gerçekten tahmin ettiğinizden daha büyük olaylar dönüyor, her gün gümrükte ciddi miktarda mal kalıyor, vergisi ödenmemiş işlemi yapılmamış, girmesi yasak (telefon vs) ya da kargoda zarar gördüğü için teslim alınmamış (arabalar dahil buna, sigorta vs olaylarından dolayı.) bu mallara ne oluyor, nasıl satılıyor, para nereye gidiyor bir destan herhalde.

açık arttırmayla satılıyor. gümrük sitesine gir listeleri var. Tabi kaza kurşununa denk gelmeyi göze alırsan.

Kılık, kıyafet, giyim kuşam aksesuar ıvır zıvır oluyor. satın alabiliyorsun ucuzdan. De işte uğraşmak, kovalamak lazım. Kim uğraşacak.

Siteyi de verelim hatta. açık arttırmaya da girebilirsin, istersen parakende alışveriş de yapabilirsin.

http://www.tasis.gov.tr/yeni/index.htm

said:
ANKARA Anafartalar Çarşısı 3. Kat ULUS
Tel : (0 312) 311 01 80 - (0 312) 311 01 86
Fax: (0 312) 311 01 83
e-posta: [email protected]

İSTANBUL(SİRKECİ) HocaPaşa Mahallesi Ebusuud Cad. No:21 SİRKECİ
Tel : (0 212) 514 68 22
Fax: (0 212) 514 68 17

İSTANBUL(ERENKÖY) Dudullu Cad. Muammer Güler Öğrenci Yurdu Karşısı ATAŞEHİR
Tel : (0 216) 364 36 80 - 81 - 82

EDİRNE Mithatpaşa Mahallesi Arif Paşa Caddesi No: 20
Tel :(0 284) 213 28 28

parakende mağazaları bunlar.

ürün arama : http://www.tasis.gov.tr/yeni/neotas/indexp.htm
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

Chemical said:

gümrüklerde gerçekten tahmin ettiğinizden daha büyük olaylar dönüyor, her gün gümrükte ciddi miktarda mal kalıyor, vergisi ödenmemiş işlemi yapılmamış, girmesi yasak (telefon vs) ya da kargoda zarar gördüğü için teslim alınmamış (arabalar dahil buna, sigorta vs olaylarından dolayı.) bu mallara ne oluyor, nasıl satılıyor, para nereye gidiyor bir destan herhalde.

açık arttırmayla satılıyor. gümrük sitesine gir listeleri var. Tabi kaza kurşununa denk gelmeyi göze alırsan.

Kılık, kıyafet, giyim kuşam aksesuar ıvır zıvır oluyor. satın alabiliyorsun ucuzdan. De işte uğraşmak, kovalamak lazım. Kim uğraşacak.

Siteyi de verelim hatta. açık arttırmaya da girebilirsin, istersen parakende alışveriş de yapabilirsin.

said:

bunlar tamamı değil kesinlikle.
ayrıca, 1 tane webcam falan satmışlar ya, gümrük değil insanlardan çalıyorlar resmen mallarını, niye 1 adet logitech webcam gümrüğe takılır, açık arttırma ile başkasına satılır ya?
Sosyal ağlarda paylaş

Gümrük 75 bosuna heveslendik ^^

,
tras makinası alıcam kara cuma hatırına... 120 dolar tutuyor gümrüge takılabilir

amazon'dan gelen ürün gümrüge takılırsa kac para masraf cıkarırlar ? bileniniz var mı garip isimli bir kargo firmasıyla geliyordu,adını unuttum...
gümrük masrafları dısında depolama ücreti aliyorlar ya hani amazon'u getiren firma nasıl acaba fedex,ups gibi acımasız ve serefsiz mi
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir mevzu var gumruk masraflarıyla ilgili, donanimhaber'den alıntı. Bu sefer ki balon degil galiba :)

said:
08.11.2013 tarihli resmi gazetede yayınlanan "4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair" bir bakanlar kurulu kararı mevcuttur. İlgili kararın 17. maddesi uyarınca, 126 ncı madde uyarınca yetkilendirilen posta idaresi veya hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler, bakanlıkça kolaylaştırılan gümrük beyanı ve kapsamında takip edip sonuçlandırdıkları gümrük işlemleri için verilen hizmet karşılığında

a. Gümrük müşavirliği, ordino, terminal vb. isimler altında ilave ücret alamaz.
b. 126 ncı maddenin birinci fıkrasının (a) ve (ç) bentleri kapsamı eşyaya ilişkin işlemler için hiçbir suretle; (b) ve (c) bentleri kapsamı eşyaya ilişkin işlemler için gönderinin geldiğine dair bildirimin alıcıya yapıldığı tarihten itibaren ilk üç gün için ardiye ücreti alamaz

diye madde koymuşlar.Bu yeni düzenleme sonrası özel kargo şirketleri hala müşavirlik,ordino,konşimento,ardiye vs diyerek masraf alıyorlar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

mani said:

Chemical said:

said:

bunlar tamamı değil kesinlikle.
ayrıca, 1 tane webcam falan satmışlar ya, gümrük değil insanlardan çalıyorlar resmen mallarını, niye 1 adet logitech webcam gümrüğe takılır, açık arttırma ile başkasına satılır ya?

Nolcak işte şeref yoksunları... kimse dönüş yapmıyor sen webcam ini bekliyorsun... ama yok gelmiyor sonra araştır dur... bulamıosun GG o yüzden gönderi yapılırken Fedex türevi firmalar kullanmak önemli
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...