Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

10Kasım1938 / 09:05

KidLazer

Öne çıkan mesajlar

"Aman tanrım meclis'teki bir konuşmada yanlış bir ismi vermiş. Dünyanın en büyük olayı bu!" diyorum bende. Bu hatayı yapacağına keşke Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmasaymış. Aman tanrım bu bildiğimiz anlamdaki dünyanın sonu olmalı.

ALMANLARIN SAYGI DURUŞUNDA ŞOKE OLMASI HER ŞEYİ AÇIKLIYOR ZATEN!
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

"Aman tanrım meclis'teki bir konuşmada yanlış bir ismi vermiş. Dünyanın en büyük olayı bu!" diyorum bende. Bu hatayı yapacağına keşke Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmasaymış. Aman tanrım bu bildiğimiz anlamdaki dünyanın sonu olmalı.

ALMANLARIN SAYGI DURUŞUNDA ŞOKE OLMASI HER ŞEYİ AÇIKLIYOR ZATEN!

1. mecliste yetkilerini kaybetmemek için kuvvetler birliğini hatalı bir referansla destekliyor, 2. mecliste de muhalefeti ayıkladıktan sonra kabine kurmaya karar veriyor.

diyorum ki, kafasında demokratik bir türkiye hayali yok (bence), kendi istediği gibi bir türkiye hayali var, tek başına her şeyin kararını vermek istiyor. ben bunu eleştiriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam harbi troll, 17 sayfa iyi trollemiş helal olsun.

Biyik said:

yav said:

Anadolu Cumhuriyeti diye kursaymış rahmetli ülkeyi, nasıl olurdu acep.

bu hürriyet'in buyurduğu:

bu benim istediğim:

"Türkiye Türklerindir" = Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsız bir ülkedir, başka bir devletin boyunduruğu altında değildir maksatlı bir slogan
Bu lafı bile yanlış anlıyorsun, çarpıtmaya çalışıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

gezi olaylarına paticik'in katkısını gördükten sonra ben trollemekten vazgeçmiştim, bahsedilen tam olarak o.

atatürk'ü eleştirebilirsin ama bunun mantıklı bir çerçevede olması lazım.

bir yandan mandacılar, bir yandan itilaf devletler, kürtler ve din tabanlı rejim kurmak isteyenler.

sen bu kadar grubun arasından demokrasiye meyil veren bir cumhuriyet kurabiliyorsan bu bir başarıdır.

eleştirilebilecek bir çok olay yaşanmış. mesela izmir iktisat kongresinden çıkan zenginleri ve bunun sonucunda küresel sermayenin anadolu'ya yayılıp, sömürmeye başlamasını araştırıp eleştirebilirsin.

bugün kurulmuş olan mhp'nin filizlenmesini sağlayan askeriye'ye sadece türk kanından olanlar girebilir gibi türkiye cumhuriyeti tarihi boyunca yaşanmış darbeler ve bunun arkasından gelen akp gericiliğine önderlik etmiş sözleri eleştirebilirsin.

atatürk eleştirilebilir ama eldeki doğruları da, yanlışların içine kattığında insanları nasıl kızdırdığını görüyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Haa manyak çünkü, yüzlerce senedir krallıkla yönetilmiş ülkenin, padişahının topukladığı bir ortamında "cumhuriyet diye bir şey varmış bence ondan kuralım" diyor.

Bu adam hiç bir vatandaşın böyle bir şey talep etmemesine rağmen kağıt üzerinde cumhuriyet ilan etti. Hiç gereği olmamasına rağmen parti sistemi kurdu. Bunun üzerine krallığı kaldırdınız diye q.q yapan yobazların isyanlarıyla boğuştu. Adamın ne kurduğu ve alt yapısını attığı şeylerin nereye geldiği ortada. Yüzlerce sene dinle, kralla yönetilen bir ülkenin bariz biçimde iki günde cumhuriyet sistemine geçmesinin mümkün olmadığı herkesçe gün gibi ortada. Bu kadar belirgin bir durumda senin hayal gücüne göre ne olduğunun bana göre bir manası veya değeri yok.

Şu konuşmasında şunu söyledi, şunu yanlış söylemiş, AMAN TANRIM ŞÖYLE BİR ŞEY YAPMIŞ ALMANLAR ŞOKE OLMUŞ gibi gereksiz spekülasyonların nedeni "krallığımızı yıktı bühü T_T" acısından kaynaklanıyor. O yüzden daha fazla itibar etmenin lüzumu yok.
Sosyal ağlarda paylaş

atatürk herhalde cumhuriyet kurmak isteyecek, saltanatı devam ettirmesi demek, osmanoğullarından birinin tahta geçmesi demek eninde sonunda. en fazla, harbiye nazırı olurdu veya sadrazam olurdu. (olabilirdi, saltanat kanla geçer sonuçta)
ha kendiyle başlayan yeni bir monarşik devlet de kurabilirdi ama türkiye zaten batılılaşmaya başlamıştı o dönemde, ona göre geri gitmek demekti.

cumhuriyeti kurup, yetkileri de bir şekilde hep kendinde toplayarak da gayet otoriter bir lider olarak hayatını sürdürdü.

her şeye kadir yüceler yücesi gibi bakmak saçma, sonradan yapılanlarla ama atatürkçülük artık din gibi bir şey. ben buna çok karşıyım çünkü türkiye'deki siyaseti olumsuz etkileyip ak parti gibi partilere saçma sapan avantajlar sağlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Haa herkes çığlık atıyordu "cumhuriyet kurmazsan çıngar çıkarırım" diyordu. Onlardan korktu bariz. Zorla cumhuriyet kurdurttular adama. O yüzden MONARŞİ KURABİLMEK İÇİN DAHA ÖNCE MONARŞİDEN BAŞKA ŞEKİLDE YÖNETİLMEMİŞ ÜLKEYE CUMHURİYET SİSTEMİNİ GETİRDİ VE MONARŞİ YANLILARIYLA SAVAŞTI.

Hayırlı traşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

atatürk herhalde cumhuriyet kurmak isteyecek, saltanatı devam ettirmesi demek, osmanoğullarından birinin tahta geçmesi demek eninde sonunda. en fazla, harbiye nazırı olurdu veya sadrazam olurdu. (olabilirdi, saltanat kanla geçer sonuçta)
ha kendiyle başlayan yeni bir monarşik devlet de kurabilirdi ama türkiye zaten batılılaşmaya başlamıştı o dönemde, ona göre geri gitmek demekti.

cumhuriyeti kurup, yetkileri de bir şekilde hep kendinde toplayarak da gayet otoriter bir lider olarak hayatını sürdürdü.

her şeye kadir yüceler yücesi gibi bakmak saçma, sonradan yapılanlarla ama atatürkçülük artık din gibi bir şey. ben buna çok karşıyım çünkü türkiye'deki siyaseti olumsuz etkileyip ak parti gibi partilere saçma sapan avantajlar sağlıyor.

atatürkçülük din gibi değil kemalizm denen saçmalık din gibi. ben bu adamı çok sevmiyorum açıkçası ama bu adamın bunları söyleyebilmesi gerekiyor. katıl katılma ne olursa olsun hep aynı yönden bakan çok fazla çizgi değiştirmeyen bir adam biyik.
düşüncelerini dile getiriyor diye ki birçoğu aslında baya mantıklı, karşı çıkılması saçma sapan geliyor.

ama 10kasım topiği altında bu tip tartışmayı niye yaratıyosun topik mi açamıyorsun aç orada tartış burası düzgün kalsın diyenlere katılmadım değil
Sosyal ağlarda paylaş

osmanlı imparatorluğu adı altında gidemez ki, çünkü ancak o saltanatın kanını taşıyan biri devam ettirebilir. ama artık monarşik devletlerin zamanının geçtiğini anlamıştı, atatürk zeki bir adam, en iyisi üniter, milliyetçi bir cumhuriyet devleti kurmak dedi. sonuçta tüm devletler aynı yolda. ama tam olarak kafasındaki şeyi yapabilmesi için 1. meclisteki muhalefeti bitirip öyle başladı işe. ben buna karşıyım işte. muhalefetsiz bir iş yapıldı, tek bir adamın isteğine göre şekillenen bir siyaset oluyor. bu da halkın kendi kendine yönetmesi olmuyor, kusura bakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

osmanlı imparatorluğu adı altında gidemez ki, çünkü ancak o saltanatın kanını taşıyan biri devam ettirebilir. ama artık monarşik devletlerin zamanının geçtiğini anlamıştı, atatürk zeki bir adam, en iyisi üniter, milliyetçi bir cumhuriyet devleti kurmak dedi. sonuçta tüm devletler aynı yolda. ama tam olarak kafasındaki şeyi yapabilmesi için 1. meclisteki muhalefeti bitirip öyle başladı işe. ben buna karşıyım işte. muhalefetsiz bir iş yapıldı, tek bir adamın isteğine göre şekillenen bir siyaset oluyor. bu da halkın kendi kendine yönetmesi olmuyor, kusura bakmayın.

ya öyle bilader doğru ama sonrası için bir geçiş devridir bu bahsettiğin. ağlaya ağlaya demoktratikleşir ülke öle aaa bugün hadi halk yönetsin diye bir durum olamıyor tabi.

yüzde 20lerde falan sürünen okumuş insandan oluşan milletle alın abi yönetin kendinizi diyemiyosundur diye düşünüyorum. yanlış mı düşünüyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

Biyik said:

atatürkçülük din gibi değil kemalizm denen saçmalık din gibi. ben bu adamı çok sevmiyorum açıkçası ama bu adamın bunları söyleyebilmesi gerekiyor. katıl katılma ne olursa olsun hep aynı yönden bakan çok fazla çizgi değiştirmeyen bir adam biyik.
düşüncelerini dile getiriyor diye ki birçoğu aslında baya mantıklı, karşı çıkılması saçma sapan geliyor.

ama 10kasım topiği altında bu tip tartışmayı niye yaratıyosun topik mi açamıyorsun aç orada tartış burası düzgün kalsın diyenlere katılmadım değil

atatürkçülük veya kemalizm bunlar aynı şey.
80 darbesine kadar hep kemalizm denirdi, birden o tarihten sonra atatürkçülük denmeye başladı o da ilginç bir durum aslında.

yahu benimle alay edilmesi, troll denmesi, uyarılmam falan umrumda değil, hep inandığım şeyleri yazıcam ama,

Dartanian said:

Biyik said:

Lectre said:

canım bak bilmediğin kelimeleri kullanma.

birinde tahrik var, insanları rahatsız edecek düzeyde müzik açıyor o taksici, ki ortada bir anma töreni var.

baban ölse cenazesine rapçi zenciler gibi kaset çalarla gelsem hoşuna gider mi?

babam öldü. rapçi zenciler kaset açıp oynasalar vallahi gülerdim en fazla :)

Annen de hayırlısıyla ölürse zencileri kapıp geliyorum.

şöyle bir şey yazdı bana biri.
ve bu söylemi bile savunan insanlar var.
ben bu vicdansızlığı anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:
hep inandığım şeyleri yazıcam ama,

şöyle bir şey yazdı bana biri.
ve bu söylemi bile savunan insanlar var.
ben bu vicdansızlığı anlamıyorum.

O da inandığı şeyi yazmış agali. Bu kadar üzüleceksen gelip 10 Kasım Atatürk'ü anma başlığı altında "Ama Atatürk reröre" diye girişmeyecektin.

Tartışmak istiyorsan ayrı bir topic açıp tartışırsın, gerçi o mesele de defalarca tartışıldı. Belli bir İNANÇtan olanların Atatürk'ü körü körüne kötülemesinden öteye gitmedi.
Napolyon'un dediği gibi "eleştirilebilecek bir çok olay yaşanmış. mesela izmir iktisat kongresinden çıkan zenginleri ve bunun sonucunda küresel sermayenin anadolu'ya yayılıp, sömürmeye başlamasını araştırıp eleştirebilirsin. atatürk eleştirilebilir ama eldeki doğruları da, yanlışların içine kattığında insanları nasıl kızdırdığını görüyorsun."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...