Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

10Kasım1938 / 09:05

KidLazer

Öne çıkan mesajlar

Biyik said:

Liebe said:

bir bacak görmekle o kadınla rızası olmadan onunla ilişkiye girmek yani tecavüz hakkının doğduğunu iddia edip bu dediğinle bir tutuyorssan senin allah milyon kere belanı versin hayvan pislik herif seni

onu diyorum işte, eğer atatürk'ü eleştirdiğim için, veya velev ki troll'üm bu anneme hakaret edilmesini meşru kılar mı?

kılmaz diyorum.

sen de bana hakaret ediyorsun ne dediğimi anlamadan.

bana göre de meşru kılar, gayet haketmişsin. atatürk'ü eleştirdiğin için değil, eleştir banane, sen kimsin, çapın ne ki atatürk e bişi desen ne olur yani ? yer yanlış, zaman yanlış, uyarıldın, ben hepsini okudum, bişi yazmadım bile, devam ettin, yine uyarıldın, yine devam ettin, ne amaçla yaptığını belli ettin. amacın buydu zaten hakaret yiyeyim birilerini banlatayım. hala daha konuşuosun, mazlum gibi yazıosun, ağlıyorsun, senin gibilere direk serbest olmalı küfür bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Bıyık dediğimin doğru olduğunu savunmuyorum zaten. Daha yollar yollamaz güncelledim.

Ancak bazı şeylerin yeri ve zamanı var. 10 Kasım günü çok sevdiğimiz bi lider, döneceğini bilsek canımızı feda edebileceğimiz bi lider hakkında onu andığımız günde kışkırtırsan küfür de duyarsın, bela da duyarsın, bedduada kusura bakma.

O adamın yaptığının iftar çadırında top patlamadan yemek yemeye başlamaktan veya gidip orda bi konuşma yapıp Allah yok diyip hakaret etmekten pek bi farkı olduğunu düşünmüyorum.

Senin de yaptığın aynı şey. Akrabamız ölür atıyorum baban vefat etmiş nur içinde yatsın. Hergün üzülürsün, özlersin, ancak vefat ettiği gün daha hassas olursun. Hergünden biraz daha fazla özler, üzülürsün. Bugün bi çok kişi gece 5-6 da yatıp 9.05te dimdik ayaktaydı.

Eleştir Atatürk'ü ama herşeyin yeri ve zamanı var.

Annene de tabii ki içten bi şekilde söylemedim. Kusura bakma kızdırdıysam.

Bu arada insanlar bana tepki verince küsüp ağlayıp gitmicem heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Dartanian said:

Bıyık dediğimin doğru olduğunu savunmuyorum zaten. Daha yollar yollamaz güncelledim.

Ancak bazı şeylerin yeri ve zamanı var. 10 Kasım günü çok sevdiğimiz bi lider, döneceğini bilsek canımızı feda edebileceğimiz bi lider hakkında onu andığımız günde kışkırtırsan küfür de duyarsın, bela da duyarsın, bedduada kusura bakma.

O adamın yaptığının iftar çadırında top patlamadan yemek yemeye başlamaktan veya gidip orda bi konuşma yapıp Allah yok diyip hakaret etmekten pek bi farkı olduğunu düşünmüyorum.

Senin de yaptığın aynı şey. Akrabamız ölür atıyorum baban vefat etmiş nur içinde yatsın. Hergün üzülürsün, özlersin, ancak vefat ettiği gün daha hassas olursun. Hergünden biraz daha fazla özler, üzülürsün. Bugün bi çok kişi gece 5-6 da yatıp 9.05te dimdik ayaktaydı.

Eleştir Atatürk'ü ama herşeyin yeri ve zamanı var.

Annene de tabii ki içten bi şekilde söylemedim. Kusura bakma kızdırdıysam.

Bu arada insanlar bana tepki verince küsüp ağlayıp gitmicem heralde.

bana uzak allaha yakın ol.
sen bi insanın annesine hayırlısıyla ölsün diyebilecek kadar vicdansız birisin.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

bir kişiyi anarken sadece onu övmemiz gerekmiyor. çünkü ölen insan o övgülerle kıvanç duyamaz, toprak olmuş. gelirsin siyasi bir hatırasını anlatırsın, ilginç bir bilgi verirsin, eleştirirsin, neden çok sevdiğini anlatırsın, neleri iyi yaptığını. sonuçta bu topic anıtkabir anı defteri değil.

benim nasıl konuşacağım konusunda da herkes ahkam kesiyor, bunun adı işte ifade özgürlüğü olmuyor. ben atatürk'ün anıldığı bir günde atatürk'ü eleştiriyorum. bu da bir nevi bir insanı anmaktır. onunla ilgili bir şeylerden bahsediyorum.

"SENİNLE GURUR DUYUYORUZ, SEN KALK DA BEN YATAM"dan ziyade atatürk'ün siyasi hayatını irdelemek, neyi doğru neyi yanlış yapmış onları konuşmak anmaktır daha çok bana göre.

ama kimse de bunu yapmak zorunda değil, herkes istediğini yazıyor, ben de bunu yazıyorum. kalkıp da atatürk dinsizdi, rakı içerdi vs. gibi islamcıların başvurduğu aptalca argümanlarla eleştirmiyorum. zorla "ATA'M SENİ ÇOK ÖZLÜYORUM =(((" mu yazayım?

hani diyosun ya bunun adı ifade özgürlüğü olmuyor diye ben sana anlatayım mı ifade özgürlüğü nedir? ifade özgürlüğü senin gibi nerde ne konuşacağını bilmeyen adama 'kimse senin ifade özgürlüğünü kısıtlamıyor ebesinin hıyarı kadar forumda özlemle anıyoruz teması altında açtığımız konuya gelip atatürk şöyle böyle demene istinaden sktir git konunu nerde açıyorsan aç ordan fikrini beyan et' demektir. bu da benim ifade özgürlüğüm ve sana hakaret etmiyorum. hani cenazede Allah yok diye bağırıyosun ya ben de git kendi mezarında ağla diyorum. umarım adminleri dellendirmez bu mesajım çünkü pek çok arkadaşın demek isteyip de çekindiği şeyi dile getiriyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

said:
Türkiye’de çalışan bir Alman, bir 10 Kasım sabahı arabasıyla Taksim civarında trafiğe takılmış.

Saatler 09:00 civarını gösterdiği esnada tüm şehirde acı acı öten siren seslerini duyunca deprem veya hava saldırısı olduğunu zannederek hemen arabasının kontağını kapatıp dışarıya fırlamış.

Sarsıntı veya uçak sesi yokmuş fakat çevredeki herkesin aynı şekilde arabasından çıktığını görüp doğru davrandığını düşünmüş.

Tek fark Alman panikle sağa sola koştururken çevredeki diğer insanlar sabit durarak donuk bakışlarla esas duruşa geçmişler.

Bizim Alman Türkçe de bilmediğinden kolundan tuttuğu herkese kendi dilinde ne yapması gerektiğini sormuş.

Cevap alamamış.

Bilimkurgu filminden bir sahne gibi, herkesin bilinmeyen bir güç tarafından ele geçirildiğini düşünmüş olmalı.

Türk dostları olayın gerçeğini sonradan anlatmaya çalışmışlar.

Fakat ne yaptılarsa başaramamışlar.

Kemalizm’in hepimize işaret ettiği “muasır medeniyetler seviyesi”nin, “Batı ilericiliği”nin yukarıda alıntıladığım haberi de pek anlayabileceğini düşünmüyorum açıkçası.

kaynak

of nekadar boş beleş bir hikaye, anlamsız bir kıssadan hisse çıkarma durumu lan bu.

Eeee ? Sonuç ne. yani insanların kendi içlerinden gelerek yaptıkları rituelleri memlekete giren her yabancıya izah etmeli ve açıklamalı mıyız önceden ? Veya onların onayına mı sunmalıyız ? Banane lan şaşırdıysa. Sen de yurt dışına çıkınca birçok şeye şaşırıyorsun. Her toplumun farklı rituelleri, farklı hayat anlayışı ve gelenek görenekleri vardır ve bunları kendilerine göre uygularlar. Dışardan gelen adama izahat vermek zorunda değiller. İsterse Alman korkudan ölsün çokta fifi. Ne yani anasını satayım kendimizi illa başkalarına izah mı edicez. Gelsin görmüş oldu, öğrenmiş oldu. Bu olayı yaşayıp takdir eden insanlar da var. Nekadar malca bir örnekleme lan bu.

Hayır bukadar butthurtünüz varsa lütfen delikanlı gibi, adam gibi çıkıp söyleyin söyleyeceklerinizi. her 29ekim 10 kasım 30ağustosta ininizden çıkıp köşe yazılarıyla havlamayın ya. Bak adam delikanlı gibi kendi kafasındaki gazeteye tam boy ilan vermiş nefretini kusmuş. Böyle antin kuntin hikayeler yazıp masal anlatmamış millete.
Sosyal ağlarda paylaş

ya oturdum başından sonuna kadar okudum. zaten uyuzdum daha da katlandı uyuzluğum bıyığa. herif türkiye cumhuriyetinin kurulduğu dönem ve o dönemde yaşayan toplumun ne halde olduğundan bi haber durumda olmasını siktir ettim atatürk e egoist diyip muhalefeti çekemeyen bi adam olduğundan falan bahsetmiş. biz bütün mahalle götümüzle güldük muhalefettekiler de gülmüştür.

milletin özlem saygı ve minnetle andığı, kendi ailesinin bi ferdini sevdiği gibi sevdiği bir insan için açılmış bi konuyu ne hale getirmiş herif.

rengi, düşüncesi , ideolojisi hiçbişeyi bulunmayan bi insansın bıyık. aldığın oksijen bile hakikaten dünyadaki eko-sisteme zarar. hayatını trollük veya her boka muhalefet olma yönünde ilerletirsen bi gün trafikte kafanı camdan çıkarırlar bok yoluna ölürsün. iktidarı överiz iktidara söversin. başka bi konu hakkında konuşuruz insanların konuştuğu hakkındaki şeylere saldırırsın. oturup güncel başlıklardaki bütün konuları tek tek inceleyip ulan ne yazsamda insanları kanser etsemden başka bişey düşündüğünü sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer öyle düşünüyorsanız şikayet edersiniz.
velev ki ben bi trollüm.
o zaman beni umursamayın, nasıl olsa yönetim cezamı keser.
ama kalkıp bana hakaret edemez hiç kimse.
hakaret ettikten sonra da ama sen konuyu trolledin diye de kendini savunamaz.
hakaretin bir savunması olamaz.
üstelik ben kimseye kişisel olarak hakaret etmemişken.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam bıyık altından gülüyordur.

3-5 kiş amacına ulaştırıyor her seferinde temmuz 2013 kayıtlı napolyon roleplay zamanlarının taktiklerini uygulayan üyeyi.

Bilerek yaptığı çok belli olduğu için temiz bir banı hakediyor.

Biraz çaktırmasa falan bariz konulara bariz aynı mesajları atmasa dersin ki gerçek biri.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

of nekadar boş beleş bir hikaye, anlamsız bir kıssadan hisse çıkarma durumu lan bu.

Eeee ? Sonuç ne. yani insanların kendi içlerinden gelerek yaptıkları rituelleri memlekete giren her yabancıya izah etmeli ve açıklamalı mıyız önceden ? Veya onların onayına mı sunmalıyız ? Banane lan şaşırdıysa. Sen de yurt dışına çıkınca birçok şeye şaşırıyorsun. Her toplumun farklı rituelleri, farklı hayat anlayışı ve gelenek görenekleri vardır ve bunları kendilerine göre uygularlar. Dışardan gelen adama izahat vermek zorunda değiller. İsterse Alman korkudan ölsün çokta fifi. Ne yani anasını satayım kendimizi illa başkalarına izah mı edicez. Gelsin görmüş oldu, öğrenmiş oldu. Bu olayı yaşayıp takdir eden insanlar da var. Nekadar malca bir örnekleme lan bu.

Hayır bukadar butthurtünüz varsa lütfen delikanlı gibi, adam gibi çıkıp söyleyin söyleyeceklerinizi. her 29ekim 10 kasım 30ağustosta ininizden çıkıp köşe yazılarıyla havlamayın ya. Bak adam delikanlı gibi kendi kafasındaki gazeteye tam boy ilan vermiş nefretini kusmuş. Böyle antin kuntin hikayeler yazıp masal anlatmamış millete.

Öyle yemiyor işte. Yarın hükümet değişirse en kemalist kendilerinin olması gerekiyor çünkü. O vakitte vahdettin için "bir saray toplantısında avrupalı bir bürokratın ismini yanlış söylemiştir, almanya'da olsak çok gülerlerdi" anektodları türerdi. Türkiye'de basın ve siyaset karakterli adamın harcı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Adam bıyık altından gülüyordur.

3-5 kiş amacına ulaştırıyor her seferinde temmuz 2013 kayıtlı napolyon roleplay zamanlarının taktiklerini uygulayan üyeyi.

Bilerek yaptığı çok belli olduğu için temiz bir banı hakediyor.

Biraz çaktırmasa falan bariz konulara bariz aynı mesajları atmasa dersin ki gerçek biri.

ged, ben napolyonn değilim.
bunu kanıtlamama gerek yok ama istersen kanıtlayabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Öyle yemiyor işte. Yarın hükümet değişirse en kemalist kendilerinin olması gerekiyor çünkü. O vakitte vahdettin için "bir saray toplantısında avrupalı bir bürokratın ismini yanlış söylemiştir, almanya'da olsak çok gülerlerdi" anektodları türerdi. Türkiye'de basın ve siyaset karakterli adamın harcı değil.

yahu şu meseleyi hala bir kimsenin adını yanlış söylemekten alıyorsun.
kendi siyasetini desteklerken bir filozofun, teorisyenin teorisini yanlış anlıyor.

arada dağlar kadar fark var.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

Redeagle said:

yahu şu meseleyi hala bir kimsenin adını yanlış söylemekten alıyorsun.
kendi siyasetini desteklerken bir filozofun, teorisyenin teorisini yanlış anlıyor.

arada dağlar kadar fark var.

Oturup senle mi konuştu bu konuyu? "Bıyık kardeş çok üzerime gelme ben 40 sene siyaset yaptım. Bütün siyaset bilgim okuduğumu yanlış almam üzerineymiş" mi dedi? Böyle bir şey dünya çapında olay oldu, bütün insanlar tartıştı, şoka girdi gibi bir şey mi oldu yoksa? Yoksa kendi kendine gelin güvey mi oluyorsun?

İhtimallerin arasında cidden dağlar kadar fark var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...