Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kasa toplamak falan filan

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Bi plaka mdf 60 lira : 180x360 boy var.

Ebatlamaya girse parca basi 5 liradan yaparlar bi de bant cekme var onun da metretulu 2 lira falan.

Ayak desen 4 paslanmaz hazir ayagi 120 liraya alirsin , kaliteli olanlarini. Yerli dandikler 60 lira.

Cam kestirmek de pek bisi tutmaz, ama cama delik acip mentese takmak zorlayabilir. Paslanmaz cam menteseleri tanesi 5-10 liradir.

matkap panc ve dremel lazim onlari da satin alirsan 200 250 lira verirsin.

Arti sicak hava makinesi ve pvc kablo sarici da opsiyonel olarak alinabilir.

Bu yukaridaki masanjn yapilisini gosteren bir web sitesi vardi. Onu bi arayin. Adam o kadar temiz calisiyo ki cildirmistim gorunce.
Sosyal ağlarda paylaş

İki soru soracağım
1-Bilgisayarı aldıktan sonra hiç kasayı açıp fanları /cpu soğutucuyu temizledin mi?
2-Ses psudan mı geliyor ,power supply'yi niye karıştırıyorsun konuya ?
Eğer fanlarda /hava girişlerinde vb. fazla toz birikmişse performans azalır -->sıcaklık artar ---> fan devri artar ---> artan fan devri gürültü olarak size geri dönr gibi bir döngüye girmiş olabilir kasa .

kavurma said:

benim kasa çok gürültülü çalışmaya başladı, işlemci fanını değiştirsem gürültüyü keser mi?
Sosyal ağlarda paylaş

pcyi 2009da topladım 4 yıldır maşallahı var, temmuz ayında güç kaynağının ısınmasından dolayı pc kapanıp duruyordu gittim x slience olanından alıp değiştirdim. o zamandan beri gürültü vs. yoktu. şimdilerde pcyi çok açık tutuyorum o yüzden gürültü giderek artmaya başladı. bu da beni inanılmaz rahatsız ediyor. işlemci fanını değiştirsem kurtulur muyum bu dertten?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu cevaptan kasanın 4 yıldır ellenmeden çalıştığını anlıyoruz , fanları ve ön hava girişi ile arkadaki çıkışların ordaki fanı toz /örümcek ağı vb şeyler için kontrol edip temizlemek güzel olur
Tabii kasayı açmışken işlemcinin fanınıda çıkarıp soğutucunun içinde toz toplanmışmı diye bakıp varsa basınçlı hava ile temizle ( sprey tüpü gibi tüpte basınçlı hava oluyor ) .

4 yıl uzun bir süre sorun büyük oranda tozdan bence.
kavurma said:

pcyi 2009da topladım 4 yıldır maşallahı var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...