Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 4

Feamer

Öne çıkan mesajlar

bliksem said:

Redeagle said:

Raidera mini nuke atmak dünya tarihinin en büyük israfı olabilir belki de xD

hiç olur mu öyle? bethesda level scaling'inden muhtemelen deathclaw gibi vuruyordur.

morrowind de scaling/leveling modu ile hallediyordum onu. sonraki oyunlarda gormedim bir daha benzeri bir patch. yapani baya ugrastiran bir sey herhalde. teker teker tum zone lari, creaturelari ve npc leri manual editliyor herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
"There is no scaling and much more limited leveling. Many caves and ruins have fixed-level inhabitants. The creatures that spawn and the loot you find in crates depend on your level, but all creatures and attributes have a static level and higher level creatures never completely replace the low level ones. As a result, low level characters will have a much harder time, but high level characters will actually have it easier. No NPCs have leveled armor or weapons, what they have is what they will always have. Caves and ruins become less profitable as you level up, save for random loot."

not: baktim simdi, evet morrowind e kuruyormusum xp/leveling modlarini. scaling icin degilmis ama. leveling ve droplar sacmaladigi icin balance modlari imis. bazi zonelarinda full moblarinin levelini falan degistiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Iste mr house un fisini cekenlere kapak olsun bu, biraksaydiniz adam robcoyu costurup findows isletim sistemi cikaricakti o bilgisayarlara, mafettiniz herseyi. Canim post-apoc wasteland de teknoloji gidim ilerlemiyor sizin yuzunuzden, bombalar duseli kac sene gecmis bi oturup guncellememisler isletim sistemlerini, peklerle steve jobs yapip fallout4 un bu korkunc acigini kapatmamiz lazim, o terminaller guncellenmeli! Gazoz kapagi ile alisveris yapip temiz su ve yemek bulamayan insanlarin flat design modern arayuze sahip isletim sistemine sahip olmasini kimse engelliyemez!
Sosyal ağlarda paylaş

baya bir forum dolasiyorum yaz rehavetinde. musterilerin hepsi tatilde de :P

f03 vs NV tartismalarinda en cok dikkatimi ceken sey, spec lerin gorulebildigi forumlarda, f03 ten daha cok zevk aldim diyen grubun NV den daha cok zevk aldim diyen gruba gore cok daha kalabalik oldugu ve FO3 daha cok sevenlerin hemen hepsinin xbox360 ta oynadiklarini soylemesi. NV biraz daha 90 larin ikinci yarisinin pc-rpg oyuncusuna hitap ediyor sonucuna variyorum.

bir de bug lardan en cok konsolcular sikayet ediyor. pc ciler release de cok bugliydi, sonradan fixlendi cogu, sorun degil demisler. (bunda FNVEDIT, FNV4GB, LOOT, NVSE benzeri toollarin sadece pc de olmasi da etken olmustur) konsolcular ise agiz birligi etmiscesine sikayet etmis. ya konsol patchleri cok daha sonra cikti, ya da konsolcularin bir oyuna attention span i daha dusuk oldugundan patchler oyun surelerine yetismedi.

bir diger dikkat ettigim sey NV nin tekrar tekrar oynanabilirligine dikkat cekenlerin hep PC platform oyuncusu olmasi. Tahminimce konsolcular bir kere bitirince takas sistemi ile oyunu elinden cikariyor, bu nedenle bu onlar icin onemli bir konu degil. olayi bir rpg-sandbox gibi gormediklerini dusunuyorum.

bir diger dikkat ettigim nokta ise oyuncularin cogunlugunun agiz birligi etmiscesine fo3 un daha iyi post-apocalyptic ortam sundugunu soylemeleri. bunu hem konsolcu hem pc ci soylemis, orada gruplasma gormedim cogu yerde. ancak tunel sisteminden sikayet edenler agirlikli pc ciler. konsolcular tunellerin explore edilecek, loot alabildikleri dungeonlar oldugu ve oyuna pozitif etki ettigini dusunuyorlar.

NV de quest derinligi, faction sistemi, bir question 6-7 degisik cozumu olmasi, daha iyi dialoglar, gri alanda kalan opsiyonlar, bunlara dikkat cekenler hep pc oyunculari olmus. konsolcular olumsuz ya da olumlu cok yorum yapmamis, yaptiklarinda da guzel tabi ama cok lazim da degildi turunden yorumlar.

modlara deginenler sadece pc ciler. NV nin zaten FO3 un populer modlarini aynen icermesi nedeniyle orada cok bir fark yok. ancak konsolcular mod kullanamadiklari icin modlar hic yokmus gibi davranmis/yorum yapmis.

dogal olarak bu profilde fo4, daha cok satmasi dolayisi ile NV degil fo3 temelli olacak. bu sefer obsidian in bir ek oyun yapacagindan da supheliyim :/
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...