Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"We found that despite the three major nuclear accidents the world has experienced, nuclear power prevented an average of over 1.8 million net deaths worldwide between 1971-2009"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cuce said:

derdimiz cevre ise, guner enerjisi iyi güzelde, paneller korkunc. tükettiği rare earth metalimi sayalım, yarattığı toksiğimi, üretiminde harcanan enerjiyimi.

öle gunes diyince olmuyo o işler.

İşte insanlar yenilenebilirlik ile sürdürülebilirliği kıyasalayıp karar verebilseler cok iyi olacak.
Mesaj tarihi:
ha bız tabıkı yapmıylaım nukleer santral o baska.

ama nukleer enerjı geleceği olan ve oldukca sahane, verimli ve cok minimal karbon salınımı olan bir teknoloji
Mesaj tarihi:
Japonya bile sahip cikamiyor demek ne kadar sig bir argumandir ya. Adamlarin risk faktorleriyle bizimkiler bir mi?
Herifler reaktorlerini adadaki ellerindeki en adam akilli yere kurmuslar, hic bir cografik alternatifleri yok adam gibi. O kadar buyuk deprem ve ongorulemeyen boyuttaki tsunami sonrasinda bile durumu contain edebilmeleri bile basli basina muazzam bisey. Kaza raporlarini okuyun, bi noktadan sonra kazadan ziyade basari hikayesi resmen.
Mesaj tarihi:
Nükleer enerjinin bir de depolama masraflarını göz önünde bulundurarak maliyetini bana söyleyebilir misiniz?

Hayır onu geçtim böyle bi ülkede o atıkların arka sokağınıza atılacağını nası görmüyosunuz?
Mesaj tarihi:
Nukleer reaktorun Elazig keban baraji kadrosuyla yurutulup devlet su isleri barajlar heyeti tarafindan denetlenecegini sandiginiz icin boyle dusunmeniz cok anormal degil.
Ulkede boyle bir operasyonu basariyla yurutebilecek yeterlilikte bir suru bilim adami , muhendis var.
Mesaj tarihi:
Kaldı ki nükleer atıkların dünya çapında atık prosedürleri var. Ben atığımı denize atıcam diye bişey yok. Ki çoğu satılabilen atıklar. Daha düşük nükleer güç gerektiren işlemler için satın alınıyorlar.
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

Nukleer reaktorun Elazig keban baraji kadrosuyla yurutulup devlet su isleri barajlar heyeti tarafindan denetlenecegini sandiginiz icin boyle dusunmeniz cok anormal degil.
Ulkede boyle bir operasyonu basariyla yurutebilecek yeterlilikte bir suru bilim adami , muhendis var.

öyle yapılcak çünkü, şu an thy teknikte sarıklı şalvarlı mühendisler var.
Mesaj tarihi:
Almanlar gerizekalı değil. Almanlar güneş panelini bi önceki sayfada söylediğim gibi çok ucuza üretiyorlar, çok verimli üretiyorlar.

Çok rahat kurtarıyor almanları. Ki enerji açıkları da yok diye biliyorum.

Enerji para gibi. Az paran varken tehlikeli de olsa yeni yatırımlar peşinde koşuyosun. Para bok olunca tehlikeye gerek yok, egzotik işlere giriyosun.
Mesaj tarihi:
abi biri şu başlığı değiştirsin hakkaten.
o linkteki başlık fena değil aslında
"Coal and gas are far more harmful than nuclear power"

@SeaGle, ben onu Cuce'ye cevaben yazmıştım.
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

Daha 10 sene önce elalemin nükleer atıkları karadenize bırakılıyordu, senin arka bahçene atılmasını neyle engelleyeceksin ben onu soruyorum.
*
Mühendis mi, bilim insanı mı atıyor o atıkları sanıyorsun, o mu denetliyor?
Mesaj tarihi:
Türk milletinin genel huyu olan bir iş yapıldıktan iki gün sonrasında unutma huyu bırakılacak ve sürekli sivil toplum kuruluşlarıyla, heyetlerle denetleyeceksin. Ülkenin rezalet bir siyasi sorumsuzlukla yönetilmesi bir sorun evet. Fakat bu sorunun en büyük nedeni dünyanın en pahalı benzinini kullanmaya tepki göstermeyen, sanayi atıkları evine gelip ailesini bıçaklamadığı sürece önemsemeyen, çevre bilincine sahip olmayıp sorumsuz ve umursamayan yönetimlerin başa geçip kök salmasına izin veren vatandaşların suçudur.

Ama bu şekilde değerlendirilecekse kirli sanayinin bu ülkeye baştan girilmesine izin vermemek te gerekiyordu. Nasılsa atıklarla ne yapılacağını kimse bilmiyor. Nükleer atıklar daha ciddi bir sorun gibi görünüyor, çünkü her gün fabrikaların toprağa gömdüğü nükleer atıklardan daha popülerler.
Mesaj tarihi:
'merica gibi yapabiliriz aslında:

Since 1998, the U.S. government has been required by law to remove nuclear waste from plants and haul it to a secure disposal site — though it hasn't because none has been built.
Mesaj tarihi:
k1nJo said:

almanlar çok gerizekalıymış o zaman abi ne diyim.

Almanya dediğin ülke dünyanın en güçlü 3 ülkesinden biri. Sanayi devi. Ernejiyi 1 değil 1.5 kuruştan alma lüksü olan bi ülke o sebeble pahalı enerji bellerini bükmüyo. Aynı zamanda dur facebookada yazdım c/p yapam.

Abi zaten nükleer karşıtlığında sorun şu. Önerilen alternatifler(güneş, rüzgar vs.) dönemsel dış şartlardan çok etkilenen enerji üretim biçimleri. Örnek vermek gerekirse güneş enerjisi gece çalışmıyor. Ya da rüzgar enerjisi az rüzgarda yeterince enerji üretmiyor. Bunların yanında stabil miktarda enerji üreticek bi santrale ihtiyaç var. Eğer nükleer kullanılmazsa bunun tek alternatifi termik. ÖZellikle Türkiyede en ucuz ve pis kömür olan linyitten enerji üreten termikler. Olay orda bitiyor.
Mesaj tarihi:
Bu arada nükleer atıklar satılabiliyo almak isteyen ülkeler var. Ayrıca mikro santral teknolojisi gelişiyo git gide. Yakında atığın atığını isleyecek kapasitede santraller kurulcak.
Mesaj tarihi:
experimental olan var bi kaç tane
ama ürettiğinden çok enerji tüketiyo çalışırken asuhfasuhf
tam anlamıyla santral denemez yane
fuüzyon varda enerji üretimi yok
Mesaj tarihi:
Gecen gun historyde mogan freemanla evrenin sirlarinin bi bolumunde vardi.

Dunyanin her yerinde deneniyo bir gun stabilize edip fuzyon enerjisini kullanacaklar falan deniyodu hala
Mesaj tarihi:
BonePART said:

k1nJo said:

almanlar çok gerizekalıymış o zaman abi ne diyim.

Almanya dediğin ülke dünyanın en güçlü 3 ülkesinden biri. Sanayi devi. Ernejiyi 1 değil 1.5 kuruştan alma lüksü olan bi ülke o sebeble pahalı enerji bellerini bükmüyo. Aynı zamanda dur facebookada yazdım c/p yapam.

Abi zaten nükleer karşıtlığında sorun şu. Önerilen alternatifler(güneş, rüzgar vs.) dönemsel dış şartlardan çok etkilenen enerji üretim biçimleri. Örnek vermek gerekirse güneş enerjisi gece çalışmıyor. Ya da rüzgar enerjisi az rüzgarda yeterince enerji üretmiyor. Bunların yanında stabil miktarda enerji üreticek bi santrale ihtiyaç var. Eğer nükleer kullanılmazsa bunun tek alternatifi termik. ÖZellikle Türkiyede en ucuz ve pis kömür olan linyitten enerji üreten termikler. Olay orda bitiyor.

ben o lafı pahalılık için değil

Cuce said:

derdimiz cevre ise, guner enerjisi iyi güzelde, paneller korkunc. tükettiği rare earth metalimi sayalım, yarattığı toksiğimi, üretiminde harcanan enerjiyimi.

öle gunes diyince olmuyo o işler.

cucenin bu sözünden sonra sözde çevre için söyledim.

ilk mesajımda da belirttim, ben nükleere karşı değilim.
Mesaj tarihi:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/33/Nuke,_coal,_gas_generating_costs.png/800px-Nuke,_coal,_gas_generating_costs.png

Typo içermesi güvenilirliğini sorgulatsa da altta teker teker kaynakları var.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cost_of_electricity_by_source
  • Yeni Oluştur...