fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Şimdi kimse kendisinin veya bir yakınının saldırıya uğramasını istemez. Bu şekilde bir durum gerçekleştiğinde de öfke ve intikam duyguları ile hareket edecektir. Ancak unutulmaması gereken nedenlerle değilde sonuçlarla uğraşırsanız hiç bir zaman çözüme ulaşamazsınız. Burada Kitty'nin haklı olduğu nokta bu. Aynı şekilde bu insanlardan nefret etmekte gasp kurbanları ve kendilerini muhtemel kurban görenlerin en doğal hakkı. Burada haksız olan kim denilecek olursa, sorunu analiz etmeyi başaramayan ve sorunu çok daha büyük bir sorun yaratarak çözmeye çalışan cahil kişiler. Bu derece bir cahillik ile gasp yapan cahiller arasında etik anlamda çok büyük bir fark yok ne yazık ki.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 fedaykın benim yazdıklarımı okudun mu tamamen?[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 iyi hoş guzelde bu adamalrın istanbuld aişi ne kendı memleketlerınde gecınırlerken zengın olma hayalıyle gelmişler buraya belkı koyunde kalsa daha kopnforlu bır yasam surucek o yuzden onalrı savunmak tamamen aptallık olur hele gecım kaynagı olarak gormek bu işi kendınızı şu trenden atılarak oldurulen cocugun aılesı yerıne koyun ogretmensınız kıt kanaat maaşla gecınıyorsun butun gun baskasının cocuklarının zırıltısını cekıyorsunuz ve bır evlat dunyaya getırıyorsun ona canından bıle ıyı bakıyorsun 18 sene her ıhtıyacına kosuyorsun okula nerdeyse beraber gıdıp gelıyorsun onca caba ve emek harcayıp unıversteye sokuyorsun arkadaşlarından gerı kalmasın dıye kıt kanaat maaşınla cep telefonu alıyorsun sonra cocugun 2 tane serserı tarafından 400 mılyon ıcın trenden atılıp katledılıyor bu mudur turkuıyenın sıyah kuşak karetecıye sat komandosuna ve unıverste ogrencısıne bu dıngılelrden daha fazla ıhtıyacı var onların gozuyle bakamayız olaya ıstanbulda yaşamasınlar gıtsınler hayatın daha ucuz oldugu bır yere yada ılla yasıycakalrsa TC anayasasına uyarak temız bır işte calıssınlar gecımlerını oyle saglaısnlar[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
Kitty Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Rewendor çok güzel. bikaç noktada daha uzlaşabilirsek sorun kalmıyacak. bence objektif bi tartışmaysa bu önce şunu açıklığa kavuşturmalıyz: insanın doğuştan gelen vicdanı aklı ve mantığı olduğu genelde hristiyanlık ve ondan etkilenen felsefi akımların önkabulüdür. böle bişey gerçekte ne kadar geçerlidir bilemeyiz. bu tartışmaya hiç girmek istemiyorum ayrıca... benim demek istediime bi anlam katmıyo çünkü... Rewendor benim dediklerimde yine çarpıttıkların var veya yanlış anladıkların diyelim. ben bu insanların yaptıkları backgroundları yüzünden meşrudur ceza vermeyelım sokaklarda gezsinler dediimi sanmıyorum. karınıza tecavüz edenlere anlayış gösterin affedinde demedim. sonuç olarak bi hukuk devletinde elbette suçu işleyen cezasını görücek.. temelinde haksız da olsa sistem böyle. buna bir itiriazım yok benim. tecavüze soyguna karşı çıkmayın demiyorum. ama karşı çıkmak forumda nefret kusmak veya bu adamları dövmek midir bunu soruorum. agresyon odağı yanlış diorum. bu insanları bu şekilde yerden yere vurmak ve saldırmak sadece toplumdaki sınıf ayrımını iyice korkunçlaştırıyo. bazı çok "kara" kitap ve filmlerdeki abartı kurgulara giderek yaklaştıımızı kimse farketmiyo mu? şahsen ben burda zaten zavallı haldeki insanları dövmekten öldürmekten bahseden insanları görüceğimi hiç beklemiyodum. bi insanın "cep telefonu çalıyorum satıp hayatımı yaşıyorum" demesi bende nefret uyandırmıo. insanların iyi değerlendirildiğinde eşsiz olan aklının düştüü bu hali gördüğümde üzülüyorum ben. bu demeç sizde bu dediklerime rağmen öldürme isteği uyandırıyosa sizde onların 2 gömlek üstüsünüzdür gözümde bu tarzınızla bunuda söylemem lazım. yeri gelir adamda döversiniz, zora düşseniz öldürürsünüzde demekki. bi de eğer yemek bulmak veya toplumda kendinizi kabul ettirmek için kaba kuvvete başvurmanız gerekmiyen rahat bi ortamda büyüdüyseniz işte o zaman hiç bi mazeretiniz yoktur içinizde zavallı insanlari öldürmek isteyecek kadar nefret biriktirmeye... dediim gibi.. benim amacım gaspa uğrayanlara saygısızlık diil. gaspa uğrayan insan elbette sinirlenir kızar. gaspçıdan nefret eder. ama oturup mantıklı düşündüğünde "insan" dediimiz kutsal varlığın bu hale gelmiş olması asıl üzülünmesi gerken nokta olmalı diorum.. sorunun kaynağı da gaspçının kendisi diil, agresyon odağının gaspçı olması yanlış diorum.. ama anlatamıyorum. çok karışık geliyo bazılarına galiba.. acıma acınacak duruma düşersin gibi en azından idealimizdeki medeni toplumu diil daha çok orman hayatını ilgilendiren sözlere ise cevap verebileceğimi düşünmüyorum.
KillJoy Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 walla geçmiş olsun[signature][hline]www.RankHosting.net bilgi için msn: [email protected] Saygılarımla --- --- --- --- --- --- $imdi oyun sunucularına WebHosting sponsorlugu.. --- --- --- --- --- --- KJ.
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Rewendor ben bunları sana yönelik olarak yazmadım, neden üstüne alınıyorsun yapma etme yav :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
shapshal Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 said: Kitty, 15 Aralık 2004 17:17 tarihinde demiş ki: temelinde haksız da olsa sistem böyle. buna bir itiriazım yok benim. tecavüze soyguna karşı çıkmayın demiyorum. ama karşı çıkmak forumda nefret kusmak veya bu adamları dövmek midir bunu soruorum. hah çok güzel biyeri yakaladın. eğer kanunlar bunları durdurabilseydi,polisler bilmemkimler bunlara karşı koyabilseydi biz burda kan kusmazdık,en azından dövelim demezdik. ama polis de karşı çıkamıyor ve bunlar elini kolunu sallayarak bu işi yapmaya devam ediyor. deyinmek istediğim bir başka bakış açısı da şu,karşı çıkmak forumda nefret kusmak anlamına gelmez,karşı çıkmak nefret kusmak anlamına gelmediği gibi alakası da yoktur. nefret etmek işin yarısı,karşı çıkmak diğer yarısıdır. Bunu nasıl önleyebiliriz? yine başa döndük,sağlam kanunlarla,sıkı yönetim polis emniyet vs. ile. biz bunlara nasıl karşı çıkalım? adamlar bizden daha güçlü,veya daha tehlikeli diyelim. nasıl karşı çıkabiliriz ki? insan karşı çıkabildiği şeylere bu kadar nefret kusmaz. ama eğer kendi tehlikedeyse ve buna karşı elleri kolları bağlıysa (bence) doğal olarak şiddetli bir biçimde nefret kusar. bilmiyorum iyi yazdım mı anlatabildim mi[signature][hline]^Dallas Mavericks^
Kitty Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 uff shapshal... zaten en baştan beri söylemek istediğim bu... daha sıkı polis kontrolüyle medeniyete ulaşmayı geçtim yaklaşan bi toplum örneği TARİH BOYUNCA(caps için pardon)yok... biraz dünyayı görün,ülkeler medenileştikçe etrafta daha az polis gördüünüzü farkediceksiniz. tarih ve felsefenin bize örettiğine göre ne kadar çok polis yaratılırsa o kadar çok gaspçı da ortaya çıkıcaktır. üstelik bu kadar yoz bi toplumda polislerin sütten çıkmış ak kaşık olamsını beklemek ise noluo bilemiyorum. polisin artması demek merkezi sistemin giderek dağılarak yolsuzluğa tavan yaptırması demek.. toplumun giderek "gaspçı" ve "gasp edilen" olarak ikiye ayrılıo olması ve giderek daha fazla ve daha sert yöntemlerle gaspçıların ortaya çıkmasına karşılık polis ve jandarma kuvvetlerinin giderek genişlemesi... bravo... süper bi dünya yaratıosunuz. insanların son kapattıımız çağdan beri bu kadar çok özgürlükçü ve eşitlikçi hareket gerçekleştirdikten sonra yine bu kadar sığ düşünüyo olması çok acı bence. pek az ilerlemişiz demekki.
nameless Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 bu kapkaççılık ve gasp gibi olaylar zamanında anadoluya yapılmayan yatırımlar yüzünden böyle hortladı(bu arada bie kaç msg okuyup daldım konuya kusura bakmayın)[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem Estel_Anorien, 03 Eylül 2004 01:16 tarihinde Head'e demiş ki: ulan kelle
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 kitty napıcaz o zaman, kılıç mı kuşanıcaz?[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK!
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 said: Kitty, 15 Aralık 2004 16:01 tarihinde demiş ki: bu mantıklı yapıcı bi yaklaşım diil bence CEDAY. yani meşrulaştırmıyosa meşrulaştırmıyo. ee? ben de meşrulaştırıyo demedim ki. çarpıtmıalım lütfen. kırıcı olmak istememde ya siz bu konuda çok basit düşünüosunuz ya da bana öyle geliyo. sonuçta dediim gibi sıcak evinizde adamların psikolojisini yorumlamaktan ileri gidemiosunuz. lütfen iiyi okuyun! ben ihtiyaçları olduu için yapıyolar, yoksa ekmek bulamazlar demedim.. ekonomik durumlari kötü olduundan yapıyolar demedim... ekonomik durumu kötü olup da hırsızlık yapmadan yaşayan çok insan var. bu forumdaki herangi birinin ilerde ekonomik durumu kötüleşebilir aç kalabilir de. ama görgüsü itibariyle soyguncu olmaz. benim dediim bu sizin nefret kustuunuz insanlarin gördüğü ahlaki düzen bu. başka bişey görmüyolar. siz çocuklara işlemediiniz konudan sınav yapıosunuz bi nevi.. bu insanlar bunu örenmişler. özür dileyerek bunu bi köpeğin eğitimine benzeticem. bi köpeğe insanlara yardım ederek aferin payıyla yiyecek bulması öğretilebilir. veya insan yedirterek canice yiyecek bulması öğretilebilir. ama sonra ikinci köpeğe çıkıp da neden efendi efendi insanlarla dost geçinerek yiyecek aramadığı için hesap sorulması ne kadar mantıklısa bu insanlara da neden iş bulup çalışmadığının hesabı sorulup bütün agresyonun boşaltılmasıda o kadar mantıklıdır bence. adam hayatı boyunca öle bi seçenek görmemişki! belli görevi olan ve onu yapan bi bilgisayar programından ahlaki seçim yapmasınıbeklemek gibi bişey bu... burda bi insanla köpeğin zekası aynı veya bi insanla bi köpek etik olarak aynı değerlerle yargılanmalı demiorum. insan programlanır onu yapar,ahlaki seçim yokturda demiorum. tek dediim enerjinizi bu insanlara harcamayın. hepsini öldürmek gibi radikal önlemler bile alsanz sosyal durum bu olduu sürece bu tabaka yine ortaya çıkmııcak mı. çözümün bu insanların kötek olsun küfür olsun rehabilite olsun islahinda yatmadıını söylemeye çalışıtyorum. bu insanlara nefret duymak, "çalışamıyosa bana çatmasın" gibi benmerkezci düşünmek çok acımasızca ve afedersiniz iğrenç bence. umarım alınan bozulan olmaz çünkü kötü niyetinizden diil sadece durumu iyi anlayamadıınız için böyle düşünüosunuz bence. afedersin de bizi bilgisayar basında cayını yudumlayan, kendi aralarında alt kesim insanlarla dalgasını gecen birtakım cani insanlara benzetmissin resmen. birincisi ben kimseden nefret ediyorum falan demedim, etmiyorum da. olaya sadece kendi penceremden bakan bi insan da deilim, cünkü vakti zamanında bu tür insanlardan fazlasıyla tanıdım. belki bu insanların cogu bizim sahip oldugumuz bircok imkanlara sahip deiller, aileleri de bizimkiler gibi aklı basında görmüş gecirmis insanlar deiller.. ewt bu kesim belki hayatlarında cok fazla ikinci bir secenek görmemisler, secme şansına sahip olamamıs da olabilir, ancak bu da bir yere kadar. bana sakın hersey onların elleri dısında, hicbir sekilde sucları yok falan demeyin.. bence sen yapılan olayları haklı görmesen de (zaten göremessin de), bu kişilerin egitimsiz oluslarından dolayı yapılanları fazlaca hafifleştiriyorsun. tamam sana sonuna kadar hak verdigim noktalar da var; kimse bu kisileri toplumun bir parcası degilmis gibi dışlayamaz, dışlamamalıdır. ancak bu konuda bizim de yapabilecegimiz pek bişi yok ne yazık ki.. devlet ilgilensin diyin işin işinden cıkmak da istemiyorum ama gercekci olmak gerekirse bireysel cabalarla da olacak birsey de degil. [Bu mesaj CEDAY tarafından 15 Aralık 2004 17:54 tarihinde değiştirilmiştir]
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Sanırım en iyisi devlet bu işe bi çözüm bulana kadar bunların gezdiği yerlerden uzak durmak...Ne kadar mantıksız gözükse de şu anda daha iyi bi çözüm göremiyorum...[signature][hline]Close your eyes and imagine to be without What we take for granted every time we open our eyes...
shapshal Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 said: Kitty, 15 Aralık 2004 17:37 tarihinde demiş ki: uff shapshal... zaten en baştan beri söylemek istediğim bu... daha sıkı polis kontrolüyle medeniyete ulaşmayı geçtim yaklaşan bi toplum örneği TARİH BOYUNCA(caps için pardon)yok... biraz dünyayı görün,ülkeler medenileştikçe etrafta daha az polis gördüünüzü farkediceksiniz. tarih ve felsefenin bize örettiğine göre ne kadar çok polis yaratılırsa o kadar çok gaspçı da ortaya çıkıcaktır. üstelik bu kadar yoz bi toplumda polislerin sütten çıkmış ak kaşık olamsını beklemek ise noluo bilemiyorum. polisin artması demek merkezi sistemin giderek dağılarak yolsuzluğa tavan yaptırması demek.. toplumun giderek "gaspçı" ve "gasp edilen" olarak ikiye ayrılıo olması ve giderek daha fazla ve daha sert yöntemlerle gaspçıların ortaya çıkmasına karşılık polis ve jandarma kuvvetlerinin giderek genişlemesi... bravo... süper bi dünya yaratıosunuz. insanların son kapattıımız çağdan beri bu kadar çok özgürlükçü ve eşitlikçi hareket gerçekleştirdikten sonra yine bu kadar sığ düşünüyo olması çok acı bence. pek az ilerlemişiz demekki. peki onlar gelişsin sertleşsin kanun açıklarından hafifliklerinden umursamazlıklardan yararlanıp güçlensin sert biçimlerde adam öldürsünler biz de polisimiz jandarmamız gelişirse onlar da gelişicek zihniyetiyle bekliyelim gittikçe gelişsin onlar. dediğinin farkındasın sanırım bi daha bi oku istiosan kendi yazdığın yazıyı[signature][hline]^Dallas Mavericks^
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 iyi güzel demissiniz. Insancil olalim demissiniz. Iyi hos güzel. Burda sicak evimizde sicak büromuzda çayimizi kahvemizi yudumlayip güzel güzel humanist humanist tartisiyoruz. Biri size bicak çekip de ver lan üstündekileri dediginde ne kadar humanist olabileceksiniz? Insanin ne oldugunu özde çok iyi anlatmissiniz. Kimsenin o sekilde yasamayi seçmedigini ve öyle olarak dogmadigini da anlatmissiniz iyi güzel de, elimizden ne gelecek ki? Yani bu olaylar oldugunda bi anda sihirli bir degnekle herseyi düzeltecek miyiz? Adami giydirip yemek mi yedirecegiz. Herifin gözü dönmüs bes kurus için adam öldürmeye hazir. Olay benim humanistligimi asiyor. Çünkü artik ihtiyaçtan ziyade nerdeyse alt bir kültür halini almis. Kitty siniflar arasindaki ucurumlari onlara nefret kusarak daha da arttirmayalim demissin. Oldurmekmis temizlemekmis it bitmis, bunlar zsaten sacma seyler bunlari tartismak bile gereksiz. Ama; karsindaki gaspçiya "humanism" fayda etmiyor. Çünkü artik kalmadi sokakta pek, caldigindan utanan kendi içinde bi terbiye seviyesine ulasmis insan. O adam yaptigi seyle övünüyor, belki aksam gidip "salagi soydum bi güzel de dövdüm" diyebiliyor. Yapilmasi gereken sey adama ceza vermek degil. Yaptigindan utanç duymasini saglamak.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 shapshal kusra bakma da bu iş öle polisle jandarmayla halledilecek birsey degil. işin özü egitim. siz potansiyel suclu birini kanunlarla ve polislerle engellyemezsiniz, egitmeniz lazım o kişiyi..
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mantık ve vicdan konusunu es geçelim o zaman Kitty, benim düşüncem bu yönde diyeyim ben o zaman. Ama öyle olmasa bile bu gaspçılara gidip de "bu yaptığının aslında yanlış olduğunu biliyosun di mi" diye sorsan evet der hepsi, yani hepsi hatalarının farkında. Yani sonuç yine aynı oluyor. Kimsenin sözünü "çarpıtmaktan" hoşlanmam, ve kaçındığım bir şeydir, bilerek yaptığım bir şey yok, kusra bakma eğer öyle bir anlaşılma olduysa. Diğer konulara geçelim. Elbette bu kişiler cezasını çekmek zorunda, ve bunda neyi yanlış gördüğünü anlayamadım. İtiraz etmesen de bu düşünce sistemine karşı olduğunu sezinledim "temelinde haksız da olsa sistem böyle" cümlenden. Temelinde neden haksız olsun ki? Herkesin istediğini yaptığında olan durumu haberlerde Arjantin ve benzeri artık halkın sınırdan çıktığı ülkelerde görüyoruz. Düzen ve insanların iyiliği için böyle bir sisteme gereksinim var. Adam öldürme vs konusuna gelince, daha önce de belirttim, insan olsun, hayvan olsun hiçbir canlıyı kasti olarak öldürebilecek biri olduğuma inanmıyorum. Zaten böyle bir şey ide asla yapmam. Ama eğer benim teslim ettiğim bu insanlara polis ve güvenlik güçleri bir şey yapmıyorsa, korku ya da rüşvetten serbest bırakıp tekrar topluma salıyorsa ben de kendimi korumalıyım bir şekilde. Bu elbette öldürerek falan olmaz ama en azından orman kanunu geçerli olmamalı di mi şehirde? Öte yandan Ceday ve Gimli çok doğru şeyler söylemişler. Ha bir de biri karşımda bıçağını çekmiş bana saldırırken ben "vah vah ne sosyal çevreden gelmiş ki böle olmuş" diye düşünmem kusra bakma. Ne olursa olsun insan insan olmalı, insan kalmalı, eğer böyle bir şey yapıyorsa benden de kendisine acımamı bekleyemez. Ben onu mahveden sebeplerden önce kendi hayatımı düşünürüm. Bu da bir içgüdüdür, her canlıyı hayatta tutan 2 temel içgüdüden (hayatta kalmak ve neslini devam ettirmek) biridir, bunun yüzünden beni suçlayacak kişiyle de tartışmak boşunadır. Bu insanlar dendiği gibi acınacak insanlar değil, köyden kasabadan İstanbula gelmiş, bu yöntemi benimsemiş ve böylece paraya para demeyip keyifle her gün yeni av bekleyen, yaptıklarının bilincinde insanlar. Olayı dramatize etmenin alemi yok.[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Kitty Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 shapshal benim söylemediim şeyleri bana mal edip çarpıtarak haksız göstermeye çalışma lütfen. sevmediim bişeydir, ben burda kavga etmiorum kimseyle. etmekde istemiorum. eğer anlamak isteyenler varsa anlatayım. çarpıtmak haksız çıkartmak diye başlıyosak hiç girmiyelim. ben derhal polis kuvvetleri azaltılsın, kontrol gevşekleştirilsin cezalar hafifletilsin demişim gibi anlatıyosun. ben demedim bunları. farkındaysan ben şu ana kadar hiç bi çözüm önerisi getirmedim.. sadece nası olmamalı kabusum nedir onu tasvir ediyorum. sizin ideallerinizi sorguluyorum. nihai idealiniz polis kuvvetlerinin çoğaltılmasıyla gaspçıların bastırılması olmamalı.. en azından burda ideallerinizden bahsederken başka kelimeler seçmeliydiniz bence. Gimli söylediim gibi, ben bıçak tehdidiyle gasp edilicek olsam gelip dövmeli o adamları, keşke yanımda silah olsaydı da vursaydım demezdim. olay soruna yaklaşım benim gözümde bu kadar... benim sizin dediğinizle çelişen bi düşüncem yok bence. sadece humanizm gibi muğlak bi terim kullanıyosunuz ve humanizm fayda etmiyo diyosunuz ki ne demek istediğinizi bilemem zaten... radikal humanist bi ucu savunduğumu hiç zannetmiyorum. suçlulara daha fazla hak verilsin, suçlar meşrulaştırılsın gibi bişey ağzımdan çıkmadı.. mesajımı yollamadan önce bi daha okudum forumu. Rewendor afedersin ama duygu sömürüsü yaptıını söylemek zorundayım. hiç bir zaman gasp edilirken "vah vah daha şanssız bir sosyal çevrede büyümüş haklı adam" diye düşünün demedimki. böyle bi fikrim veya suçluların suçlarını sizden daha meşru veya daha az hafif göstericek bir ifadem olmadı. oldu diosanız yanlış anlamışssınızdır. ceday ve gimlinin son söylediklerinde benim düşüncelerimle çelişen herhangi bi anlamda göremiorum. ben sadece sığ düşünülmesinden ve insanoğlunun son zamanlardaki ahlaki ileri gidişinin bu şekilde yozlaşarak tersine dönmesinden korkuyorum... bu kadar. "Bu insanlar dendiği gibi acınacak insanlar değil, köyden kasabadan İstanbula gelmiş, bu yöntemi benimsemiş ve böylece paraya para demeyip keyifle her gün yeni av bekleyen, yaptıklarının bilincinde insanlar. Olayı dramatize etmenin alemi yok." bunu da ekliyim: eğer köyden istanbula gelip hırsızlık yaparak geçimini sağlayan insanları acınacak olarak görmüyosan bu senin ahlaki eksikliğindir. acımanın zıttı imrenmektir.. çok tehlikeli kavramlara dalıp canavarlaşmamaya dikkat etmeliyiz diorum ben.
Malkavian Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Kitty üni alanın psikoloji mi senin
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Kitty sen de az çarpıtmamışsın sözlerimi... Tamam madem öyle demiyorsun sen de neyi kastediyorsun onu açık açık anlat o zaman. Acımanın zıttı imrenmedir demişsin, ama illa iki kutuptan birinde olacağım diye bir şey mi var? İmrenmediğim herkese acımalı mıyım, ya da acımadığım herkese imrenmeli miyim? Düz mantıkla gidersen yanlış. Burada benim ahlakımı sorgulamak sana düşmez diye düşünüyorum kusra bakma. Ahlakımı kendim ve çevrem zaten yeterince sorguluyoruz ve ona göre davranıyorum. Ama bu insanların yaşadıkları şeyler suçlarını hafifletmez bunu demeye çalışıyorum. Tam tersine duygu sömürüsü yapan ben değilim, sensin. Baştan "sıcak ortamda kahvenizi yudumlayarak bu zavallıların" diye girmen zaten duygu sömürüsü yapmak değil de nedir?[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Söylenecek çok bisey yok. Herseyi düzgün bir üslupla anlatmissin Kitty. Ama ben suraya takildim; "ben sadece sığ düşünülmesinden ve insanoğlunun son zamanlardaki ahlaki ileri gidişinin bu şekilde yozlaşarak tersine dönmesinden korkuyorum... bu kadar. " Tarihi olarak bakmak gerekirse bu olaya. Tarihin baslangicindan bu güne kadar hirsizlik gasp vardi zaten. Tarihin en basindan su güne kadar da toplumlar içinde tabakalar da vardi. Bunlar yeni seyler degil. Sanmiyorum ki bu ahlaki bozulma yozlasip tersine dönsün. Sayet, bu tabaka ve kesim farki sistemin islemesini sagliyor. Bir gün olurda sokakta hiç dilenci, yankesici görmezseniz bence korkun asil. Bir ülkede eger bunlardan hiçbiri yoksa, baska bir ülkeyi dilencilerin ve açlarin memleketine çevirmis demektir. Türkiyeyse ne açlarin ne de zenginlerin memleketi. Arada bir yerde bir yer. Ya biz de baska bir ülkenin acligiyla karin doyuracagiz, ya da baska ülkelerin corbasina tuz olacagiz. 17 Aralik ne getirecek bakalim..[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti
Kitty Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Rewendor en başta demagoji yaptıımı zaten söylemiştim ben. onu göz önünde bulundursaymışıssın keşke. ayrıca belirtmene gerek kalmazdı. ama sende aynı şekilde duygu sömürüsü yaparken belirtmelisin. burada ahlaki temelleri ve idealleri tartışırken gerçek bir gasp örneği vermek ne kadar mantıklıdır... sen düşün artık. [Bu mesaj Kitty tarafından 15 Aralık 2004 18:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Ama bireylerin toplum içinde yasadigi sikintilari düsünmeden toplumsal yargilara varmak da yanlis olur diymi?[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 said: Kitty, 15 Aralık 2004 18:54 tarihinde demiş ki: Rewendor en başta demagoji yaptıımı zaten söylemiştim ben. onu göz önünde bulundursaymışıssın keşke. ayrıca belirtmene gerek kalmazdı. ama sende aynı şekilde duygu sömürüsü yaparken belirtmelisin. burada ahlaki temelleri ve idealleri tartışırken gerçek bir gasp örneği vermek ne kadar mantıklıdır... sen düşün artık. [Bu mesaj Kitty tarafından 15 Aralık 2004 18:56 tarihinde değiştirilmiştir] Konu zaten esasında gasptı, ahlaki temeller ve idealler sonradan "ek konu" olarak girdi işin içine? Ayrıca bu konu hakkında pek bir öneri de getirmedin sanırım. Yani işi pratiğe (gerçek bir gasp durumu) dökmedikten sonra teoride ne kadar çözüm bulursan bul ne işe yarar ki pratik fayda sağlamadıkça?[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Kitty Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 gimli demek istediğini anlıyorum ama vardığım toplumsal yargılarda yanıldıımı zannetmiyorum. insanlarin duygularına saygı duyduumu belirttim daha önce. önemli olan duygular gözönünde bulundurulmadan karar verilmesi gerektiği anlarda ne yapılıyor olduu... kötümser tarihsel gelişim tablona katılamıyorum. tarihin akışında çok farklı faktörlerin ışığında(teknoloji mesela en önemlilerinden biri)ister istemez kökten değişimler oluyor ve bunları önceden görmek mümkün diil.. bence.. tarih henüz büyük bir döngü tamamlayarak tekerrüre girmiş diil. ve bir döngü olup olmadıını da bilemiyicegimize gore.. bitmiş bir döngüden bahsediyormuş gibi tarihin her evresinde zenginin her lokmasının fakirden alınmış olacağını, hatta zengin fakir olacağını savunman ne kadar kabul edilebilir bilemiorum. olaya 2004 itibariyle siyasi açıdan yaklaşmamayı tercih ediyorum desem kısaca..? Rewendor artık herkes bu konudan alacağını almıştır öyle zannediorum. benim kendimi tekrara vurmaktan öte söyliyebileceğim bişey kalmadı... yoruldum biraz ama pişman diilim, şimdi eve dooru yola koyulmak zorundayım. efendi bir üslupla tartışmaya anlam katanlara teşekkür etmeyi borç bilirim : )
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Zengin ve fakir hep olacaktır, bunu tarihin döngüsüne bakarak söylemiyorum, insanın yaratılış şekline, insanın doğasına bakarak söylüyorum. Zaten arada böyle az da olsa ufak da olsa uçurumlar olmazsa çok daha kötü olur her şey. Neyse o konu apayrı bir yere gidiyor, en iyisi hiç bulaşmamak. Burada bırakalım, tadında kalsın.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Öne çıkan mesajlar