Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtalya - Pis boğaz turizmi

dreagloth

Öne çıkan mesajlar

Bayramda İtalya`yadım, turla gidip sadece transportasyon için onları kullanıcam, klasik Roma-Floransa-Venedik turu. Amaç tarihi yerleri görmek, müzeleri gezmek, ayyy insanları ne kadar bize benziyor demek değil, gidip en iyi ürünü en iyi yerde yemek. Var mı bildiğiniz restoran vs. bu şehirlerde, gitmeden dönme diyebileceğiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

ben şöyle yapmıştım, gayet turist vari hiçbir araştırma yapmadan checkin'den sonra bir şehir rehberi aldım haritalı, onun üzerinde highlight mekanlar oluyor zaten böyle gece eğlencesinin, restoranların olduğu bölgeleri falan gösteriyor. oralara gittim, ana cadde yerine ara sokaklara girerek bakına bakına buldum. taş fırını olsun önemli olan o, zaten dışardan baktığında görünüyor çoğunun taş fırını ortada oluyor, mutfak tarafında değil, önünde atıp çıkarıyorlar.

diğer bir alternatif grubun rehbetine sormak, o da sizi yönlendirir zaten o tarz yerleri bulmamanız imkansız çok fazla var. daha iyisini daha kötüsünü söyleyecek rehber olabilir veya trip advisor'a kasabilirsin ama bence gerek yok en keyifli tarafı keşfetmek.
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:

Bayramda İtalya`yadım, turla gidip sadece transportasyon için onları kullanıcam, klasik Roma-Floransa-Venedik turu. Amaç tarihi yerleri görmek, müzeleri gezmek, ayyy insanları ne kadar bize benziyor demek değil, gidip en iyi ürünü en iyi yerde yemek. Var mı bildiğiniz restoran vs. bu şehirlerde, gitmeden dönme diyebileceğiniz?

Floransada Uffici müzesinde bütün olay(David heykeli vs.).Tabi gitmişken Siena-Pisa görmekte yarar var(Yarımşar saat).Venedikte yemekler çok turistik güzel yer bulamayabilirsin.Tam adresini hatırlamıyorum ama bitane Trattoria var San marco meydanına yakın köprülerden birinin ayağında.Yemekleri nefis.

Roma içinde Colosseum-Forum için bütün bi gün ayır güzel güzel gez.Villa Borgia için randevu gerekiyo eğerki görmek istersen randevu alman lazım.Vatikanı mutlaka gör.Gene Roma'da çok bilinen bi mekan değil ama Capuccino rahiplerine ait rahiplerin kemiklerinden yapılmış bi müze var.Görmeni tavsiye ederim.Tarihe merakın varsa Castel Sant'Angelo Cem Sultanın esir edildiği kale.Fena değil görülebilir.Hard Rock kafesi güzel Romanın Venediğin aksine.Yemekleride güzel.

Genel olarak turistik mekanların etrafındaki kafeler hep turist kafalamak için pahalı ve uyduruk.Onun için genelde yan-arka sokaklardaki küçük restoranları veya italyanların yoğunlukta olduğu yerleri seçersen iyi olur.Özellikle her türlü yemeği yapan restoranlar sırf turistler içindir genelde.Pizzayı pizzacıda Makarnayı makarnacıda yersen çok daha lezzettli olur.

Ha bide Roma en güzeli bana göre.Venedik şuan büyük ihtimal ana baba günüdür pek bişey anlıyamıyabilirsin.Floransayada çok büyük umutlarla gitmemeni öneririm.Çünkü epey küçük bi şehir.Neyse iyi eğlenceler.

Ha bide Romada hırsız bol olur demedi deme dikkatli ol.
Sosyal ağlarda paylaş

Mikelanjelo

http://images.wikia.com/tmnt/images/a/a1/Profile_mikey.gif

vs.

Bernini

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d5/Gian_Lorenzo_Bernini%2C_self-portrait%2C_c1623.jpg/220px-Gian_Lorenzo_Bernini%2C_self-portrait%2C_c1623.jpg

Bernininin pek şansı varmış gibi durmuyor panpa.
Sosyal ağlarda paylaş

Roma'da taze kesilen makarnalardan ye butik makarnacılarda, yanında şarapla 2 euro falan fakat michelin yıldızlı restauranttan daha güzel fettuccinesi özellikle. Hatta löplöpçüler mi ne ünlü bir yemek blogu var oradan okumuştum ben mekanı, girip aratabilirsin "Roma" diye

Deniz ürünleri için aklımda bir yer var Roma'da böyle kum midyesi, istiridye, sübye değişik tatlar arıyorsan, balıkları da sağlamdı tabi, en taze balık Roma'daymış sdjfsjdf, ama cidden kraldı adını sorcam manitaya yazarım akşam. Bu arada imkanın varsa Roma da formdayken bekar gidiyorsan atla trene taraftarla bir deplasmana git, maça girmesen de olur yemekli tren tüm vagonları taraftara ayırıyorlar belli bir seferdeki, böyle taraftar goygoyunu yaşayamazsın ben kaçırmıştım arkadaş gitmişti içimde kaldı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...