Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rimworld (kickstarter)

Dragonutopia

Öne çıkan mesajlar

üç kolonist (doktor - madenci - kavgacı) + 1 pet ile başlamıştım. herşey güzel gidiyordu. doktor ile kavgacı sevgili oldular bu arada doktor peti eğitiyor falan güzel anlaşıyorlar derken doktora tilki saldırdı kavgacı onu ayırmaya gitti neyse hallettik onu. sonra bir baktım boyun bölgesinden ısırık almış doktor enfeksiyon kapmış. iyileştirmeye çalışırken yatağında öldü. bunu gören pet hırçınlaştı madenciye saldırdı kavgacı ile peti öldürmek zorunda kaldım bu arada kan kaybından madenci de öldü. bütün bunlara dayanamayan kavgacı delirip domuzlara saldırmaya başladı (yakın saldırı) o da fazla dayanamadı geberdi. the end.

velhasıl bir tilki ısırığı kolonin sonu oldu. asdf
Sosyal ağlarda paylaş

totemic said:

üç kolonist (doktor - madenci - kavgacı) + 1 pet ile başlamıştım. herşey güzel gidiyordu. doktor ile kavgacı sevgili oldular bu arada doktor peti eğitiyor falan güzel anlaşıyorlar derken doktora tilki saldırdı kavgacı onu ayırmaya gitti neyse hallettik onu. sonra bir baktım boyun bölgesinden ısırık almış doktor enfeksiyon kapmış. iyileştirmeye çalışırken yatağında öldü. bunu gören pet hırçınlaştı madenciye saldırdı kavgacı ile peti öldürmek zorunda kaldım bu arada kan kaybından madenci de öldü. bütün bunlara dayanamayan kavgacı delirip domuzlara saldırmaya başladı (yakın saldırı) o da fazla dayanamadı geberdi. the end.

https://www.youtube.com/watch?v=WXrZ2OeuQCw
Sosyal ağlarda paylaş

totemic said:

Enfeksiyon için belli bir tedavi süresi oluyor, dokunmazsan kapıyor. Burada saçma olan doktor olan adamın kendini tedavi etmesini istiyorsan adamın özelliklerinden self threatment ı mı ne açman lazım, yoksa herif diğerlerini iyileştirip kendine dokunmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun said:

Enfeksiyon için belli bir tedavi süresi oluyor, dokunmazsan kapıyor. Burada saçma olan doktor olan adamın kendini tedavi etmesini istiyorsan adamın özelliklerinden self threatment ı mı ne açman lazım, yoksa herif diğerlerini iyileştirip kendine dokunmuyor.

aynen öyle kendine bakamadan gitti. bu akşam başka bir koloni kurucam onda daha dikkatli olmaya çalışıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

sadece o designated doktor icin daha iyi. oradan yola cikarak default olarak acik olmasini bekleyemezsin.

o negatif bonus bazen yasamla olum arasindaki fark olabiliyor. zaten tek doktor early game disinda yapilan bir sey degil cunku teker teker vurmuyor saglik sorunlari. birinin malaria'siyla oburunun infection'iyla ugrasirken sedye ile vietnam'dan donmus pawnlar geliyor :P zorunluluk hali disinda birden fazla pawn'da bulunmasi optimal skill'lerden.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh valla 1 doçent bir yardımcı lazım :P
ben kabile settingini açıyorum, shamanım mis gibi tedavi ediyor şifalı otlarla daha birşeyi fail ettiğini görmedim.

Kabile 5 kişi ile başladığından
1 i ranged
1 i melee
1 mining
1 cook-doctor
1 social/inventor başlıyorum.

Animal/growing/contructor/crafting/artisanda cross skiller, kime reroll ederken kimde yüksekse artık :D Yüksek olmasa bile öğrenme kabiliyeti yüksek genç bireyler :P arada 16-19 yaş çift ateşli tipler çıkıyor mis diyorum :D

Epey bir karakter rerolladığım oluyor ya o kadar random adamı değilim , default olarak ne çıkarsa bahtıma diye başlasam kafayı yerim. Kötürüm başlayan adam gördüm yuh ama ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Prepare yourself kullasana. Puan sınırlaması getirince rolle gelecek karakter kıvamında oluyor. Kanser olmazsın düzgün adam denk gelene kadar. Bi de bazen çogzel adam geliyor el alışmış otomatik rolluyosun. Delir sonra.

Ben de 1 kişilik seviyorum. İlk zamanalr çok güzel geçiyor. Issız adaya düşmüşçesine.
Sosyal ağlarda paylaş

0 dan gelişmesini seviyorum bende. Elimde saçma sapan yaylar, kıçı kırık bıçaklar ve sopadan başka birşey yok :D

Teknokojik kısmı sıkıntılı ama ya, research niye o kadar negatif bonus alıyor anlamadım. 2 tane research table koyuyorum anca yani :)

Diğer settingde crash den kurtulan 3 kişi olarak başlıyorsun tamamda onda da saçmalık diz boyu. Silah milah yapacağım desen dandik yay, kılıçla başlıyorsun ama ne hikmetse o teknoloji ile rüzgar türbünü ve solar panel dikebiliyorsun.

Tek başına olan setting i denemedim , tek karakter bayık gelebilir ya. Ondan 5 kişi kabile gidiyorum :) Adamları geliştirdim başka kabile okla saldırıyor bende sniper rifle vs var ahah. Esir edip ikna ile kabileye kattığım adamlar oldu, ama onda da adamın ölmemesi lazım, bu silahlarla 2 vurunca direk geberiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de şey komik, adam nudist, giyecek verince mutsuz oluyor. Çıkart diyorum bakıyorum tekrar giymiş oluyor sonra social kısmından zorunluluk bölümünden keşfettim, ayar çekiliyor tamam sen giyme ulan diye. Milletin kışın kıçı donuyor, bu salak soğuk ya diyor ama hala çıplak olmaktan son derece mutlu :D

Bir kerede melee olan denk geldi nudist, lan ahmak herif öyle combatamı girilir, kemik, kafa, organ hiç birşey kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

A18 de lost tribede,

Ben yapı olarak şöyle başladım.
-5 yer yatağı,
-1 masa
-5 sandalya
-satranç tahtası
-mutfak
-Hayvan etlerini parçalamak için tezgah
-Research tezgahı
-Küçük hayvan yatağı
-Mısır ve patates ektim.
-2 domuzum vardı öldürdüm onları.
-Şu an bir tilkim ve 1 hindim var. Hindiyi öldüreceğim ama elemanlardan biri hindi ile sıkı fıkı.

Researchten neyi seçeyim önce ve ekstra ne yapayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Researchde öncelik saldıranlara bağlı aslında, rahat püskürtebiliyorsan gidip electricity ve türevlerine başlarsan ürettiğin enerji ile hemen bir soğuk hava deposu çekiyorsun topladığın ürünler çürümüyor bayağı rahat ediyorsun :)

Ranged elemanı sıcaktan kaybetmiştim, sıcak hava dalgası vurdu bu hasta oldu. İlaç milaç tedavide yok, yattı biraz sonra mefta :( Kadın cazgırdı gerçi, cant be violent olan adamı dövüp duruyordu ehuae adamda doktordu dayak yiyip kendini tedavi edip yatıyordu garibim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yiyecek için ya avlanman ya da berry toplaman lazım emen, ayrıca şifalı bitkide toplayıp milleti iyileştirebilirsin.

Bitkiler yetişmeye başlayınca çok acil bir ihtiyaç kalmıyor. (hasattan önce dona yakalanmazsan tabi).

Ticaret için uğrayanlar oluyor onları katamıyorsun diye biliyorum. Benim tek katabildiğim odun bir kabileden sopasıyla saldırmaya gelen adamdı. Onu indirdim hapse tıktım iyileştirdim sonra üzerine social skilli olan adam salıyorsun. Mahkum da seçenekler var muhabbeti koyult, sana katılmaya ikna et, idam et, vs gibi. Oradan deniyorsunda arada bir gidip deniyor, uzunda sürebilir. Birde odun kabilelerden gelen adamların ikna edilme şansı çok düşük mesela, daha medeniyse şans yükseliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yemek konusunu şu şekilde çözdüm bende (belki yardımcı olur): yağmur ormanını seçtim. Avcılık yaparken, sırtında sarı topları olan devemsi şeyleri hedef aldım. Bu toplu abiler, öldüklerinde patlıyorlar. Patlama cesetlerine zarar vermiyor ve her bir ceset yaklaşık olarak 140 et çıkartıyor. Yağmur ormanı olması ise, patlayan hayvansımlar etrafı ateşe vermiş oluyor ve yağmur o ateşi söndürüyor. Sonra kafa rahat zaten.

Arada bir başka hayvanlarda avlıyorum ki, bu abiler sinirlenip zıplamasınlar diye. (bilmeyenler için söyleyeyim; bir türü üst üste avlarsanız, hayatta olanlar size saldırmaya başlıyorlar [bunu bilmeden sürekli domuz avlıyordum, bir anda domuzlar kafayı yedi hücuma geçtiler. 5 kolonistten 2si hayatta kaldı])
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...