Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Camda su tutturmama malzemesi

matama

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Benzinciler satıyor, ucuz birşey. Sonax falan da uyguluyorlar ama etki sürelerini bilmiyorum.

Bahsedildiği şekilde uyguladığında 2 hafta kadar etki gösteriyor. Ama yağmurun altında uygulama yapmamak en önemli nokta!

Etkisini göstermesi için belli bir hızın üstüne çıkman gerekiyor. Yüzeyi yalana hava yardımıyla biriken suyu atıyor.

Arka davlumbaz bitimine paçalık ve tavana konacak kanatçıklar su birikmesini engelleyebilir. Benim araçta arkadaki türbilans birikmeye neden oluyor. Ama Laguna'da birikme söz konusu değil :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

NeverWet tarzı hydrophobic bi kaplama yok mu piyasada? Yağan suyu hızlıca kaydırıp yüzeyden atmak yerine hydrophobic ile direk uzaklaştırabilirsin, hızdan falan bağımsız olur böylece.

Ama uygulanması düzgün olmalı ne olursa olsun, camda kalcak bir şey sonuçta. Denildiğini gibi görüşü bozabilir, farklı yansımalar/renkler oluşturabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Hatırladığım kadarıyla uygulama şu şekilde:

-Camı güzelce temizle
-Camı güzelce kurula
-Cama bu sıvıyı homojen şekilde püskürt
-Cama bu sıvıyı toz/iplik bırakmayan bezle yay
-Biraz bekle... biraz daha... şimdi değil... sabret
-Sonra da nemli bir bezle sil, camda kaplamadan ötürü dalgalanma kalmayana kadar (çok uzuuuun bir zaman da değil)

Ben homojen yaymayı düzgün yapmadığım için bir keresinde o renk dalgalanmaları bende de olmuştu :

Suyun moleküler çekim felsefesini uygulamasını engelliyor ve bu sayede su cama tutunamayıp kayıyor. Fakan benim ön cam normalden daha yatay olduğu için rüzgarın etkisiyle damlacıklar yukarıya doğru göç etmeye başlıyor. Büyük oğlan bayılıyordu o sahneye :)

Über süper nano teknolojik bir ürün değil sonuçta. Bulaşık deterjanı Cif'in bir nevisi.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...