Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SteamOs & Steam Machines & Gabepad

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

bahseetigim yeni eklenen overlay penceresine ornek sunu bulabildim, boyutu icerigi ekranda cikacagi yer falan ayarlanabiliyor..ben yapilmis halini kapiyorum ugrasamam diyip hehe.

Star Citizen da su cocugun profili kullaniyorum, gemiden cikip fps moda gecisde problem yasamadim, alistim gibi fena degil

http://www.youtube.com/watch?v=jofuQN5gyj8

Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

d3'de nasıl yapıyorsan öyle yapman gerek, aynı mekanik bütün hns'lerde. eğer yapamıyorsan oyunun controller desteği yok demektir. o zaman controllerı o oyunda kullanmamak gerek.

1 aydır filan kullanıyorum ben controller'ı. ilk baslarda zorlandım ama su anda gayet memnunum.

ve evet grim dawn'ın controllerın desteği yok. sayfasından bakabilirsiniz; http://store.steampowered.com/app/219990/

eger bir oyunun native desteği varsa, sagda full controller support ibaresi oluyor, yok eger community profilelarla kullanıcılar oynanabilir bir setup cıkarmıssa partial controller support yazıyor.

bugune kadar direk consol orijinli oyunları sanki konsolda oynuyormus gibi gayet aynı hazla direk oynadım zaten. (darksiders2, styx vs).

Keza controllerla toy soldiers'ı filan da oynadım bitirdim, deneyim odukca iyidi, hos bunun oriijnde konsol oldugu ıcın en bastan oyunun controller mantıgıyla tasarlanmıs olması baya fark ettiriyor.

dishonored, fable fln akıyor yine aynı sekilde. mesela grim dawn yerine, h&s olarak adventures of van helsing var controllerla oynanabilen.

controller'a zaman tanımak lazım, oyle magic bir sekilde her oyunu controllerla oynamayı beklemek sacma. ama steam controller kullanımı yaygınlastıkca, insanlar oyun alırken destegi var mı yokmu diye bakmaya basladıklarında, reviewlarda controller destegi yok / iyi degil diye aglamaya basladıgında, gelistiricler ister istemez native steam controller destegini konusunda daha oyunu gelistirme asamasında kafa yormaya baslayacak.

sırf typing isinde bile steam controller god-tier, bu kadar cok ozelligi sayesinde yeni control schemeleri onumuzde ki donem gormeye baslayacagız.

ha ama bilgisayar masasına oturup klavye / mouse yerine eline controller almak sacmalık.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Civ5i o yüzden denemeni istemiştim zaten kanuni saol, TB oyunlar gibi ciddi mouse hakimiyetine gerek olmadığı durumlarda rahat olması iyi, PoE gibi RTwP sabit izometrikler de kolay olacaktır heralde. Peki wasteland2 gibi freelook izometrik oyun var mı elinde? İadeden önce bi onlara da bak plx.

Tr içinde alıp beğenmeyen falan olursa haber etsin, patlatacağım bi tane. Bahar için hayalim kanepemde erik yiyip civ5 oynamak mehehe

wasteland de cok rahat oynaniyor. zaten icinde xbox ve ps4 destegi var hem onunla denedim hem de steamden m/k emule et dedim controller icin nefis oldu.

basarili bu tarzda da. geriye bir tek fps kaliyor ama o zaten hep zor :D
Sosyal ağlarda paylaş

TV'de mi test ediyorsun yoksa PC'de mi?

dediğim gibi textler sıkıntı olabilir TV'de çünkü wasteland'dir, civ'dir. çok ufak kalıyor textler TV'e yansıttığında, distorted olabiliyor falan filan.

eskiden ben d3 u tv'e bağlar oynardım, aynı sorun d3 de oluyordu mesela, item üzerindeki statları okuyamıyordun.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi pc deyim ben, bombilo sanirim tv de link ile beraber oynuyor. ben zaten bastan beri hotas ile olmadi elite belki bununla olur niyetiyle aldigim icin pc basinda deniyorum. neden deniyorum dersen vr geldigi zaman klavye mouse nerdeyse imkansiza yakin duruma gelecek oyunlarda ondan vr yanina bir nesne ariyorum su an.

dedigin dogru tabii oyunlarda bir de steam big picture icin revize edilmistir gibi bir ibare lazim tv icin ki gta 5 de falan var sanirim o..

cunku text minnacik birde optionsdan ayari yoksa 3-4 metreden tv de eziyet olabilir text menu vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben civ5i tvden oynuyorum sıkıntı yok, distortion çok az oluyor ama textler ufak tabi. Bide benim tvden oynama anlayışım farklı. Tv monitörün hemen yanında bazen 35cm sandalyede bazen 1-1,5m mesafeden kanepedeyim. Fazlası yok. Öyle salon tipi uzaktan oynayabilmek için konsol uisi gerekiyor ayrı bi mevzu.

Bide D3te bende öyle okunmayacak bi sıkıntı hiç olmadı gayet smooth görüntü var, sanırım tvden tvye fark var. Bi WoW ui korkunç kötü çalışıyor kesinlikle monitörden oynamak lazım ne fontlar ne ikonlar adam gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 6 ay sonra ...
Ucunude kullandim hala kullanirim ara ara..

Steam kalitesiz urun olarak ama alisinca guzel. Ps4 controller ve xbox yillarin ergonomisi ve kalitesine sahip ama steamin buyuk dairelerinin kullanimi vs. senin istedigin sekilde oyuna gore ayarlanabiliyor. Aletin ayarlanabilirligi muthis diger konsol hedelerinde bu yok ama gerek var mi orasi tartisilir :)

Istedigini al ama steam den oynayacagim diyorsan steaminki daha iyi bir secenek... Keske daha kaliteli olsaydi diyorum sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...