mono Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Ehuh Sam, zaten konsollarda acayip efekt kisik, yada eksik..hani PC deki high setting kivaminda anca..ultra yada very high efektlerini acarsa su anki konsollar direk 20fpslere yuvarlanir ..sonra "eme iksboksa ram downlowd edebilcekmisiz?!" diye sacmalar millet gene ehueh..(1920x1080 icin konusuyorum, ki gorduk bf4 bile full hd calisamiyor ehuh) Yoksa, 780 ayari bir ekran karti ile, cogu oyunu ultra settingde 4k, 30-60fps rahat oynayabiliyorsun..iste bir iki firma var iyiki, onlarida tipik Shadow'u mediuma ceker gene oynarsin.. Controller alip uzaktan oynamak istedigim oyun sayisi cogaldi benim son donemlerde...Telltale games mesela, yada ne bilim Sitriytfaytir falan..kramp giriyor klavye+mouse ile...Zaten son 6 aydir, mITX yada mATX arasi bir sistem toplamayi istiyordum, kararsizligim biri 2x ramm slot digeri 4x ramm slot olmasi..haliyle biri daha sisman kasa, digeri dvd-player boyutu olmasiydi. Steambox zaten yeni yayilan, yeni patlayan bir sektore yamanmis oldu isim koyarak heuhe...bakalim anlasmali firmalarla, anlasmali olmasi fiyatta ne kadar fark ettirecek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Ucuza yaygın ve korsanlanmayan platform oluşursa otomatik gelir geliştiriciler, illa ellerine para sıkıştırmaya gerek yok. Zaten pc de aslında tonla exclusive sahibi platform, xboxtan filan çok daha fazla. Pcnin sıkıntısı herşey korsanlandığı için maliyeti karşılamıyor argümanıyla konsola kaçan şirketlerdi epic gibi. Bunlar geri dönerse zaten kafi. android gibi olacak işte, büyük pazar varsa illa geliştiriciler gelir. mono evet o oyunlar tvde iyi olur cidden, ps3 demosunu oynadım volkin ded s2nin, daha rahattı genel olarak. Media stream olayı da olursa değmeyin keyfime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Khiran said: Katiliyorum...ama saf bir umidim var ya bu konuda..hani ps3 ilk ciktiginda almistim en azindan ciddi exclusive oyun rekabeti vardi konsolalr arasinda..simdi Exclusive ve AAA olabilecek hicbisi yok yaw..sifir..hani Destiny bari xbox only olsa anlarim.. infamous falan tirto oyunlar.. Ha mini pc olayi hep vardi dogrudur, ama yeni olan, mini pc kasaya kaffam kadar ultra high end ekran kartini koyabilmek, ve onu soguk tutabilmek olayi cikti..o nedenle hareketlendi ortalik sanirim. SLI x2 TITAN FUCK YEAH yapmayacaksan, pek bir manasi kalmiyor tower pc almanin artik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Koltuktan tvde oyun oynamak gerçekten çok güzel bişey de pcyle de rahat rahat yapılıyor bu. Hatta o kadar alıştım ki, kendi evimdeyken çalışırken bile bilgisayarı tvye bağlayıp kablosuz klavye-mouse ikilisine geçiyorum. Big pictures ya da steam os in öncesinde keşfettiğimiz bişeydi bu. Yakın zamanda donanım fiyatlarını takip etmediğim için bi anlam ifade etmedi bana fiyatlar, standart bi toplama makinadan ucuza geliyor mu şimdi? Gimmickli alienware bilmemneleri bi kenara bırakıyorum, 1000 dolara performans makinası istiyorum ben. Linux minux da önemli değil, dualboot hedesiyle windows da kurulur bunlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Olay platform ama iste, onun icin standardizasyon diyorum ben. Bu haliyle ha steambox olmus, ha Acer olmus. Donanim Debian uyumlu olsun yeter. Steambox = Certified for Debian su anda. Baska esprisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Seri üretim = düşen maliyetler. Steambox grup pc parçaları için maliyeti aşağı çekme etkisi gösterebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Abi mini atx kasalar var işte 10 inç gpu sığan, benim son makine öyle. Monitör arkasında çarprazlamasına duruyor, görmüyorum bile geriye çekilip bakmazsam yani. Havalandırması da yeterli gayet. Manda kasanın anlamı kalmadı artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 adamlar spesifik donanim satiyo iste kendi kullanimlarina uygun, konsol gibi pc. tek yapilmasi gereken oyunlarin linuxa portu artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Evet...onu izleyip gorucez...sanirim orada anahtar Nvidia/Ati den geciyor. Platform olarak (dukkan) Gaben yolu aciyor..bildigim kadari ile (cok hakim degilim, duzeltin pls) Ati'nin Mantle diye directx rakibi birseyleri cikti cikacak bu ara.. Linux'a bu firmalar abanirsa, o degistirir olayi sanki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Sam said: Abi mini atx kasalar var işte 10 inç gpu sığan, benim son makine öyle. Monitör arkasında çarprazlamasına duruyor, görmüyorum bile geriye çekilip bakmazsam yani. Havalandırması da yeterli gayet. Manda kasanın anlamı kalmadı artık. Abi o kadar guzel mITX kasalar cikmaya basladiki...sivi sogutma falan takacak yer var eheuhe...ornek verecegimi dusunmezdim hic, ama copkutusu macpro bile kapladigi alan olarak mATX klasmaninda. Bir daha toplayacagim pc kesinlikle mITX olur valla, eger seri uretimden falan sihirli bir fiyat kisarsa steambox, onu alirim..sonra upgradeleye dur iste. Yeni cikan oyuncaklardan... Bu zengin isi http://www.youtube.com/watch?v=jGPi5WMr6GE buda sade fakir isi.. http://www.youtube.com/watch?v=FbhPMe7T27Y Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 ortada makine var oyun yok. bu bana birşeyi hatırlattı sdfds. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Yaw..o konu tatsiz..genel olarak OYUN YOK..ehjueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Bütün steam kütüphanesi steamboxa windows7 yükleyip eski oyunlarını da oynayabilmen için seni bekliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 450 Linux oyunu diyor Steam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khiran Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 axedice said: Yakın zamanda donanım fiyatlarını takip etmediğim için bi anlam ifade etmedi bana fiyatlar, standart bi toplama makinadan ucuza geliyor mu şimdi? Gimmickli alienware bilmemneleri bi kenara bırakıyorum, 1000 dolara performans makinası istiyorum ben. Linux minux da önemli değil, dualboot hedesiyle windows da kurulur bunlara. Bir sonraki nesil Steam Machine duyurularında satışlara göre Nvidia AMD Intel falan üreticilerle özel anlaşma sağlayıp fiyatı daha da kısabilir. Benim de fiyatlarla pek aram yok fakat dün CyberPower'ın 500 dolarlık kasa donanımlarına Amazon'dan baktım. RAM + CPU + GPU + HDD 450 dolara geliyor. PSU, Steam Controller, anakart falan filanı eklersen 500 dolardan daha fazlaya geliyor gibi. Bu arada 250 tane Steam oyunu bu ay Steam Machineleri tam anlamıyla destekleyecekmiş. Kontrolcü uyumu bakımından yani sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 format, install win7 = oyun var :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 zaten yuksek ihtimal oyle olacak :) Oyun yok derken hani 2013 baya vasat gecti ona yaniyorum hehe..bitmis oyundan cok, beta/alpha/kickstart oyun daha cok satin aldim herhalde bu sene. Diyorum ya, saf bir umidim var benim ya linux konusunda..cunku piyasayi kanirttiran AAA release'lerin cogu zaten bottleneck olmus durumda konsollar yuzunden..ne bilim, belki linuxa gecis icin zaman yaratir bu durum ati/nvidia icin..directx gibi bisi misi yapsinlar iste hazir vakit var heheh. Hani Metro:Lastnight linuxda calisiyor izledigim kadari ile, performans olarak malesef PC de olan bazi grafik ayarlari acilmiyor gibi anlatmislar..e o kisimda iste ati/nvidia ya bakiyor sanki... neyse bize hergun bayram ehueh secme sansi guzel bisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 GERGE said: 450 Linux oyunu diyor Steam. Wiki said: As of October 2013, there are over 3000 games available through Steam %15. 7 oyundan sadece 1 tanesi. Meh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 GERGE said: 450 Linux oyunu diyor Steam. minesweeper da teknik olarak oyun sfds. bilmiyorum linux'da var mı, linux ile ne oyun geliyorsa ona sayın işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Hakkini yiyemem yaw, 2 sene onceye nazaran baya birsey linux'da calistirilabiliyor..ama iste Wine vs degilde, directX kivaminda birseye ihtiyaci var...oda nvidia/ati tarafindan gelir buyuk ihtimal..Ati'nin bu Mantle olayi linux tabanlimi emin degilim, ama directX'e gore %50 hizliymismismis.. 2013 ortasinda Nvidia'ninda baya okkali bir grup ayirdigini biliyorum Linux icin... Diyorum ya konsollar sagolsun grafik/performansina bottleneck ettiler...hazir vakit var, 3 sene sonra baya birsey degismis olabilir...konsollar haric ehuehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Mantle olayına baktım da direk şu resmi koymuşlar ahah http://imgs.xkcd.com/comics/standards.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Mac'deki Wine tabanli Cider aslinda neredeyse tum oyunlarda near native performance veriyor. Guild Wars, Skyrim, Eve Online... SteamOS'un olayi bu iste, CIder'in Mac'de bu kadar iyi olmasinin nedeni bir tane Mac olmasi, eger Linux Gaming de SteamOS sayesinde Debian Stable'e odaklanirsa (ki Debian Stable'in ne kadar iyi bir secim oldugu hakkinda saatlerce konusabilirim) ayni sey olur. Hatta duz Wine sunan Wineskin Winery bile Wine ile Linux'a gore cooook daha iyi bir performans veriyor. SteamOS bu nedenle onemli iste, oyunlar kisa zamanda hizla artacak ayni nedenle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 haxxorlar windozu veririz de şimdi bu fiyatları amerikalı tuttu mu ne kadar tuttu? bunun daha türkiye'si var. burada hiç satılmayabilir bile bu aletler. veya çang çing çong marka versiyonu gelir falan. bir de standart olmaması hoşuma gitmiyor şu sebeple, seçimi üreticiye bırakıyorsun. benim bildiğim üretici tüketiciyi düzer. yani böyle mini PC kurmak yerine gaben reisden alalım hesabı tutmayacak gibi :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 heheh iyiymis...birde hatirlatma niyetine, Yuce Lord Gaben, Doom'u Windows 3.1'e portlayan abi...Win95 cikiyor o ara gerci kayniyor...sonrada ayriliyor Microsofttan eheh...kizdirmayin tombigimi portlar adami. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 standart olmazsa optimizasyon iyilesmesi olmaz, pcden farki kalmaz acikcasi hala nasil bir kitle ve pazar hedeflediklerini anlamis degilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar