Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

20 yaş dişi

okibye

Öne çıkan mesajlar

bir iki yıl önce bi röntgen filmi çekildiydi direkt diğer dişlere kafa atarak yamuk bir şekilde geliyordu, babam çekilcek bu ilerde dediydi (dişçi değil jinekolog kendisi asdf)

şimdi baya bi şişti ama dışarda herhangi bir parçası yok. antibiyotik başladık çektirmek için ama vaktim kalmadı üni'ye yurt dışına dönmem lazım ve 1 ay önce falan da narkozlu büyük bir ameliyat geçirdim hani çok sıkış tepiş bir şekilde bunu da sıkıştırmak istemedim.

şimdi sorum şu: beni baya bi rahatlattı bu antibiyotik. 4-5 ay daha gider miyim böyle? hiç bir acım yok şişlik vardı biraz o da iniyor yavaştan. babama sorsam 10 yılda anca çıkar o zaten dişlerini de kolay kolay ittiremez şubat tatilinde çektiririz dedi.

gittiğim yerde de sağlık sigortam dişi karşılamıyor ve çok pahalı dişle ilgili herhangi bir şey...

what do?
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

dişçiye gitmedin mi
gittim de çene cerrahı değildi. çekilmesi lazım ama aciliyeti konusunda bir şey diyemem dedi kadın. çene cerrahına da gidersem "hmm para lazım para" diye hemen çekelim baskısı yapıcak diye korkuyorum. gazlarsa çektiririm dikişlerle üniye dönerim o da çok saçma yani. bi de 1 ayda 2. ameliyatı olmak istemiyorum vücut daha toparlanamadı
Sosyal ağlarda paylaş

okibye said:

aha dişçi geldi. çektirmem lazım da azcık duramaz mı orda soru o

ne zaman patlak vereceği belli olmuyor maalesef ve antibiyotik direnci gelişince daha ciddi enfeksiyonlar ve komplike tedavi gerekebiliyor( hastane serum iğne vb)
durum cidddileşmeden çektirmen en akıllıcası olur.
Sosyal ağlarda paylaş

okibye said:

gittiğim yerde de sağlık sigortam dişi karşılamıyor ve çok pahalı dişle ilgili herhangi bir şey...
what do?

Diş yamuk çıkıyorsa veya gömükse "çene cerrahı ortodontist" matkapla dişi ortadan yararak açar ve öyle dişi alır, işlem sonunda diş etine az bi dikiş atar, ağrı kesici gargara antibiyotik verir 1 haftalık

Bu olayın adı ameliyat ya da operasyon gibi geçsede 1 saat bile sürmüyor ve yerel anestezi ile yapılıyor, 2 tane çektirdim bu yolla hemide camış gibi ama çok büyütülcek öyle ameliyat sayılacak bir tarafı yok, korkma git kurtul.
Sosyal ağlarda paylaş

doktor hanım,

sol alttaki 20liğim eti yarmıştı yıllar önce, fakat son 2-3 gündür dışarı iyicene çıkmaya yerine oturmaya başladı. çenede sıkıntım yok panaromik çekip baktık fakat bu çıkış sürecinde rahatsız ediyor haliyle, biraz da sola doğru (yanağa doğru) eğimli çıkıyor. diğer dişlere bir baskısı yok ama bu süreçte bana yardımcı olacak, dişin çıkmasını hızlandıracak veya rahatsızlığı yok edecek bir şey kullanabilir miyim?

teşekkürler.

beni paticik hekimlerine emanet edin.
Sosyal ağlarda paylaş

bende de dün başladı tekrar. hep erteliyorum yarı gömülü diye operasyon falan diyo tırsıyorum.

2 gündür beynimin sol tarafı yıllık izinde. mübarek diş ağrısından başka herşeye benziyo, bi ara romatizmadan şüphelendim. Çenem kırık falan gibi geziyorum ağzım kapanmıyo. Gidip 250 tl bayılıp çektiricem ama çektiremiyorum, iyi örnek olmaya çalışıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi 3 yıldır dişçiye gitmiyorum ve 3 yıldır dişlerime çok kötü bakıyorum.

ara yüz çürükleri, ufak tefek çürükler, diş taşları, beyazlatma falan bir girersem rezil rusva olucam şu 20'liği atlatırsam sıkıntısız antalyaya gidip yaptırıcam hepsini ama istanbulda girişmek istemiyorum, aşırı geriliyorum dişçi falan tanımadığım biri oldu mu hiç ama hiç rahat edemiyorum, antalyada neler gördüm dişçilerin hatasından dolayı insanlar neler çekmiş. kimin ne olduğunu bilemiyorsun ama daha çok para alıcam diye kurtarılabilir dişi çekiyor. çektiğin çileyi geç, verdiğin parayı geç, doğal dişinden oluyorsun geri dönüşü yok bu işin. sonra implant dedin mi klonoskopi tier bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

benim iki tane 20 yaş dişi çekildiydi. bir tanesi 90 derece yatmış, battering ram gibi öndeki dişleri ittiriyordu. onu 45 dakikada zar zor çekti adam. hiçbir acı hissetmedim. sonrasında 1 hafta falan çok ağrım oldu. o kadar yani, onu çektim bitti. resmen kronik ağrısı vardı başa göze falan vuran, çekilince bitiyor, kurtuluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...