Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GTX760 - HD7870

Parliamert

Öne çıkan mesajlar

GTX 760 , GTX660 TI nin adının değiştirilmiş ve sadece 192bit yerine 256bit olmasından ve ufak bir boost yapılmasından başka farkı olmayan bir kart. Aradaki o ufacık farklara 200TL vermek sırf "yeni seri kullanıyom aga ben" demek için size koymuyorsa güle güle kullanın.

Yeni kart almayı düşünenler için AMD önümüzdeki 1-2 ay içinde 9000 serisini çıkarmayı hedefliyor. Piyasa yine karışacak en azından onu bekleyin derim.

@Silp, bence artık 4850 den vazgeç ben geçtim 7870xt ile herşeyi ultra oynamanın keyfini yaşıyorum. Aslında baya geri kaldığını farkedeceksin :P
Sosyal ağlarda paylaş

Birileri yukarda 200tl fark var demişti o açıdan söyledim. 20-30TL ise fark sorun yok tabiki :)

Açıkçası ben GTX760 a para vermem daha ucuza hemen hemen aynı performansı 660TI den almak varken. Ama onun yerine 770 yada 7970 i zorlayabilirdim. İlla ki bir yerde bir indirim denk gelir 800TL'e alınılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Parliamert said:

quixef said:

Zotac gayet iyidir hocam boşver sen, ben de ZOTAC GTX680 kullanıyorum misal, gayet memnunum, 1.5 yıla yaklaşıyor sanırım, tık demedi daha.

Mesela, canlı örnek. Eyvallah hocam.

Şu kafayla hareket edildiği için sıkıntı yaşanıyor. Bak şimdi Türkiye'de ekran kartı alırken dikkat edeceğin unsur alinin ayşenin arkadaşlarında da var mantığı olmamalı. Bunlar kim ? Yetkinlikleri nedir ve ne tür tecrübeler yaşamışlar ?

Kartıyla ilgili sorun yaşamamış birini baz alıp hareket edersen yandın.

1) Teknik servis.

Türkiye'de iyi teknik servis önemlidir. Crossfire yapan bir arkadaşımın sistemi aniden kapanıp kartları burada da göreceğiniz üzere yandı.

http://i.imgur.com/1dfV6Au.jpg

Kartlar aynı marka olmasına rağmen farklı ithalatçı firmalardan satın alınmıştı ve olay aynen şöyle ilerledi.

A ithalatçı firması kartı kullanıcı hatası diyerek garantisini iptal etti ve 1400 tl havaya uçtu böylece.

B ithalatçı firması ve teknik servisi ise ürün değişimine gitti ve kartı değiştirdi. Değişim süreci 1 gün kargo 4 gün bekleme şeklinde gelişti.

B ithalatçı firması aynı zamanda anakarttan da sorumlu olduğu için anakart değişimini de gerçekleştirdi.

Bu yüzden alacağın marka ve ithalatçı firma çok önemli.

Asus Çizgi Elektronik > All

2) Zotac

Zotac Asya pazarında en iyi malzemeleri kullanarak kart hazırlarken Avrupa ve Amerika pazarında piyasaya sunduğu kartlara dandik soğutucular ve bileşenler koyan bir firma.

Asya => http://www.techpowerup.com/img/13-09-13/140a.jpg

http://www.techpowerup.com/img/13-09-13/140d.jpg

Hatta öyle bir firma ki Titan'ın soğutucusunun vidalarını bile en düşük materyalden seçecek kadar çingenedir. Arkadaşımın kartına Evga Titan Backplate takarken vidaları elimize aldık resmen.

O yüzden kalkıp ben zotac kullanıyorum çok harika demeyin.

Sorun çıkana kadar harikadır sorun çıktıktan sonra tekrar görüşelim.

Elimden geçen ekran kartı sayısının haddi hesabı olmadığı için hangi firmanın ne düzeyde olduğunu da az çok biliyorum. O yüzden insanları yanlış yönlendirmekten kaçınalım.

3) Bekleme süresi

Teknik servis bekleme süresi de başka bir çiledir ülkemizde.

Asus dışındaki firmalar müşteriyi oyalamayı çok sever. Buna Gigabyte çok güzel bir örnektir. Teknik servise giden ürünün kullanıcı hatası olmadığı ilk günden kesinleşmiş olsa bile müşteriyi bekletmeyi kartı aracı firmaya (satın alınan yer) gönderip sonra tekrar servise sokup 20 iş günlük yasal süreyi tekrar tekrar başlatmayı çok severler.

Bu faktörler göz önüne alındığında Asus ve Msi dışındaki firmalardan uzak durmayı tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam işte o bütün dediklerin bilgisayarın suyunu çıkarmaya yönelik kullananlar için geçerli. Bugüne kadar bir kere bile parçayı değiştirene kadar teknik servise götürmem gerekmedi. Overclock yapmam, 2-3 yıla bir piyasada iyisi neyse toplar geçerim. Bu yüzden de benim için ZOTAC iyi çünkü içinde et var.
Sosyal ağlarda paylaş

suyunu çıkarmakla falan ilgisi yok zotac gayet leş.

fanı çalışırken bildiğin eriyebilen ekran kartı üretebilen başka vendor görmedim ben. overclock falan da gerek yoktu bu arada he bunu yaşayan zotac modellerinde.

abi inatla kişisel deneyiminizden tümevarım yapıyorsunuz, olmuyor işte öyle. sen hiç teknik servise götürmedin diye bir senede üç kere götüren adamın kendi eşekliği olmuyor yani.

nessaftw gayet güzel açıklamış. adam crossfire yaptı diye mi suyunu çıkarmış oluyor yani mesela sana göre sjdfhsdf
Sosyal ağlarda paylaş

Suyunu çıkarmak kısmını yeni gördüm onu da cevapsız bırakmayayım o halde.

Overclock falan yapılmamıştı çocuk uyandı pcyi açtı kahve yapmaya gitti geldi pcyi kapalı buldu ve yanık kokusu ile karşılaştı. Resimde eklediğim hale geldi kart.

Bu arada oc konusundaki yaklaşım hala çok yanlış.

10 yıl önceki OC kavramıyla şimdikini karıştırmayın.

Çoğu kart voltaj limitli gelir oc yapan kullanıcının kafası basmasa bile karta öyle tonlarca voltaj verip yakamaz. Custom bios atacaksın driver engeli varsa onu kaldıracaksın, sıcaklık engelini de aşacak hatta şansın o kadar berbat olacak ki vrm Cızzzzzz edecek de anca öyle kartı kullanılmaz hale getireceksin.

Üretici firmalar o tarz hataların önlemini alalı epey oldu yani. Bundaki en büyük etken şüphesiz bilinçsiz kullanıcıların hava soğutma altında limitleri bilmeksizin ve ne yaptığından bi haber rehberleri okuyup gaza gelip oc yapmaya çalışmasıydı. Lakin günümüzde az önce de belirttiğim gibi bu risk çok düşük bir seviyeye inmiş durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Yıllarca oyun camiasını kutusuna kocaman 256 MB yazdığı 64 Bit, bir halta yaramayan kartlarla kandırmasından dolayı ASUS'a feci garezim var.

Aynı zamanda yıllarca o adamların aldığı kartların kötü olduğunu, boşu boşuna para verdiklerini anlatmamdan, heveslerini baltalamamdan dolayı da günahlarımın yarısı ASUS yüzünden işlenmiştir.

edit: O yüzden MSI Nvidia, Sapphire ATI dışında kart almam.
Sosyal ağlarda paylaş

Nessaftw'inde dediği gibi OC olayı yazılımsal olarak zaten limitlenmiş durumda. 10 yıl önceki gibi ince ince uğraştırmıyor sizi kendi limitleri doğrultusunda misal catalist i açıp cart diye OC yapabiliyorsun.

Japonya'dan, Çin'den satın almıyorsanız Zotac kullanmak büyük bir risk. Herkes bir yanlışı yapıyor diye o yanlış doğru olmuyor ne yazık ki. En basitinden hala AMD ısınıyor diye tavsiye etmeyip ortalıkta dolaşan bir kesim var.
Sosyal ağlarda paylaş

Isınıyor diye tavsiye etmeyenleri bilmem de aynı özellikteki bir Intel'in verdiklerini veremediği doğru. Ha derseniz ki performans/fiyat oranı önemli olan, o zaman AMD oluyor doğal olarak; ki son serileriyle ısınma sorununu da yendi bence AMD. Buna rağmen Intel alırım ve Intel öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...