Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antrikot aldım


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Theridone said:

Rasmon said:

ya dasa artık kalın kalın etleri götürüyo. terasta balkonda tenhada.



ince görmüşsün adam.

biaraçayiçelim.jpg


çayıboşveryemekyiyelim.gif
Mesaj tarihi:
http://forum.paticik.com/read.php?25,7176753

hacı ama sana problemi söyliyim..

1- tuz koyulmaz marine ederken- hatta marine etmeye ızgarada hiç gerek yoktur.(bence)

2- 1cm kalınlık çok az, eğer dövüldüyse zaten olmaz

3- o kadar ince et için 4er dakika fazla
Mesaj tarihi:
sonra ekliyorum.

tavaya yağ koyulmaz, eğer dökme demir ise kağıt havlu ile yağlanır beklenir , gözeneklerin dolması için.

tava çok kızgın olmak zorundadır. ağzı kesinlikle kapatılmaz.

en önemli nokta: eğer etten su çıktıysa. başaramamışsındır. eti çöpe at.
Mesaj tarihi:
etten su/kan çıkmaması imkansız
az çıkar en fazla

2.si mühürledikten sonra tavayı kapatıp en kısıkta pişirip
ocaktan alırken de tekrar ateşi güçlendirip alabilirsiniz

et güzel olduktan sonra sorun olmuyor
20-25 dk da çok lezzetli oluyordu

güzel etten kastım kasaba gidip antirkot ver demek değil, o an elinde ne varsa ondan verir
Mesaj tarihi:
Abi hayvanın nasıl öldürüldüğü de önemli. İslami kesime göre hayvanın neredeyse tüm kanı akıtılıyor, bu da etin kuru ve lastik gibi olmasına neden oluyor. Hayvan öldürülürken başından havalı tabancayla vurulduğunda bu kadar kan kaybı olmuyor, et daha kanlı, yumuşak kalıyor falan.

Bu arada bayağı canice bişeyler de var ya, et yemeden önce illa ki aklıma geliyor youtube'da seyrettiklerim..
×
×
  • Yeni Oluştur...