Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaliteli kulaklık

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dünden beri kulaklık yorumları okuyorum. çok zevkli aynı model için süpeer diyenler beş para etmez diyenler hiç bi karar veremiyosun
Mesaj tarihi:
Mal said:

dünden beri kulaklık yorumları okuyorum. çok zevkli aynı model için süpeer diyenler beş para etmez diyenler hiç bi karar veremiyosun

ahhahaah aynen
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ayrica alirsan onda mic.

Bu arada bazi modellerin iyiligi konusunda hem fikirdir herkes yani. Kharon ve benim bu konuda soyledigim iki kulakligi rahatlikla alabilirsiniz.
Mesaj tarihi:
Sahne denilen sey 2 alanda incelenebilir.

Birincisi akustik bir kayitta gozlerinizi kapattiginizda teker teker enstrumanlari hayali bir 2 veya 3 boyutlu duzlemde (kaydin engineering ine gore degisir) yerlerini tespit edebiliyorsaniz ve hic bir ses overlap olmadan anlasilabiliyorsa o soundstage iyi demektir. Dinleyicinin dinleti tecrubesini tamamen farkli bir boyuta tasiyan birsey.

Ikincisi headphonelar icin konusursak iki kulakliktan gelen sesin kafatasi icerisinde sesin nerede odaklandigi, bazi durumlarda bu odak kulaklarin odaklanabilecegi alandan disarda hatta bazen kafatasinin disinda oldugu icin ses uzak ve daginik gelir. Burda bahsedilen kulakligin sahnesi kotu olmus oluyor.

Terimler genelde cok soyut olduklari icin daha somut kavramlarla anlatilmaya calisilir, dolayisiyla ayni seylere farkli isimlerle veya ayni isimlerle farkli seyler anlatilmaya calisildigi cok oluyor. Farkli dilden cevirilerin vb de etkisi var tabii.
Mesaj tarihi:
hah aynen en önemlisi bu sahne dedikleri bence kulaklıkta. enstrumanlar üstüste binmiş değilde ayrı yerlerde birbirine uzaklıkları belli dolayısıyla derinlik hacim kazanmış bi ses lazım kulaklıkta. 60 tl civarına bu özelliğiyle ön plana çıkmış bi kulaklık bulunur mu. baslar tizler dengeli olabilir.
Mesaj tarihi:
iem olacak. kulağın içine girenlerden. müzikte nası anlatıyım minimalist the xx uç örnek. morcheeba oi vai voi portishead. üst sınır 60 tl civarı.
Mesaj tarihi:
kulaklık kalitesini en iyi bu tarzda gösterir diye düşündüm. yoksa klasik gitardan tut chicago bluesa modern blues rock smooth jazz lounge akustik felan hepsi için.
  • Yeni Oluştur...