Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Scrolls


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Guzelmis epey, zor. TBS ve TCG'nin birlesimi muhtesem olmus. Kaynak yonetimi de cok iyi. Her tur bir kart'i ya discard edip iki kart cekebiliyorsun ya da bir kaynaga cevirebiliyorsun. Baska kaynak gelme yolu yok.

Parayla sadece 6 tane secilmis kart ve her faction'in premeade intro deck'i aliiniyormus. p2w degil yani kesinlikle. Kartlar oyuna satilabiliyor. Soyle ekonomi:

Sell:

Belli faction'in random karti: 200g
Random cart: 100g
Booster (7 common, 2 uncommon, 1 rare): 1000g

Buy:

Common: 25g
Uncommon: 50g
Rare: 100g

O secme kartlarin da tanesi 100g(c), 500g(u) ya da 1000g(r)'ye gidiyor. 6500g'ye premade deck alabiliyorsun ama bende 2 tane premade deck su anda ki toplam 4 tane premade deck var. Kendileri geldiler bana. Normalde 1 tane gelmesi gerekiyordu ama, niye iki tane var bilmiyorum.

Oyunun ana sayfasi burasi aslinda: http://www.scrollsguide.com/

Gold kazanmak icin oyun oynaniyor. Sirf oyuna katilma 50g veriyor. Kazanirsaniz 100-200g arasi aliyorsunuz. Mac suresine gore degisiyor bu. AI'te karsi oynayarak da gold geliyor. Hard AI 100-200 arasi veriyor yine.

Destelerde 50 kart var, bur karttan en fazla 3 tane olabiliyor. Kart sayisi az ama, 200 tane su anda. Farkli faction'lar karistirilabiliyor ama.

Sevdim ben, su hali cidden beta kart azligi nedeniyle ama anladigim kadariyla hizla ekleniyor kartlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
AI epey iyi geldi ama ubernoob'um tabii ben su anda. Varolan kartlar ile oynanir ama yenilerinin gelmesi gerek.

TBS karakteri cok farkli yapmis ama, klasik TCG gibi degil. Denenmesi gerek bence. Pahali da degil bir kere odendikten sonra her seyin oyun ici parayla alindigini dusununce. Iyi oyuncu 5 oyun kazandiginda bir booster alabiliyor yani. Hearthstone'da bu oran epey epey fazla sanirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Denemek icin Easy AI'yi dovdum biraz once, 82 puan verdi 13 kere Easy'yi dovunce bir booster ediyor.

Kesinlikle p2w degil. Yani multi yenemiyorsan onun 7-8 kere Normal AI'yi yen, yine al boosterini. Hic beceremiyorsan Easy AI ile gures iste.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Biraz daha oynamis olarak yorumlarsam; evet, uzun suruyor oyunlar. Ama bu iyi bir yan bence. Uzun suruyor cunku zor, taktiksel olarak kusursuz olman lazim. Biraz once yine AI yendim. 113 gold geldi. Bir kart ediyor bu.

Ilk multi oyunumu da kazandim, 260 gold geldi. Oyunu aldigimdan beri 6 mac yaptim, bir multi daha alirsam 3. booster'i alacagim. Trial denen birsey var, 31 taneler su anda, Hard, Normal ya da Easy AI maci uzerine 250 ile 1200 arasi altin odulu veriyorlar. Oyunun haberlerine baktim da, surekli yeni Trial'lar da ekleniyor.

Hearthstone ile kisaylaninca kesinlikle p2w degil. O da degil ama burada secilmis 6 kart disinda parali kart olmamasi iyi olmus.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Sabahtan beri oynuyorum, bir mac ortalama 30 dakika suruyor. Iyice sardi beni, cidden zor, dusunmek gerekiyor. Bir turda bile hizli davraninca kaybedebiliyorsun cekismeli maclarda. Decay kartlarini da epey sevdim.

Hearthstone nasil bilmiyorum ama TBS ozelligi nedeniyle gordugum en yuksek taksiksel seviyedeki TCG olabilir. Graveyard olmamasi basta cok garip gelmisti ama (kullanilan kartlar ayri bir yere konuluyor, desten bittiginde o kartlari destenin icine kariyorsun; bir yaratik getir gibi kartlar hem graveyard'da, hem destede ariyor) bir turda 3 kart cekebilecegini dusununce bu tarz bir oyunda daima kartlar bittigi icin kaybederdin ya da 100-200 kartlik desteler kurup luck of the draw moduna girerdin.

Sonuc olarak fazlasiyla memnun kaldim, yaptigim en iyi 15 Euroluk harcama olabilir bir oyun icin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oynanadım ama twitch'de bir elemanı izledim baya komplike bir oyun yapısı var, elleri tahmin etmek çok zor gibi gözüküyor. ayrıca birsürü birşeyi de izleyerek anlamadım. kartı siliyor mana alıyor, yeni kart çekiyor birşey yapıyor vs. board'a koyduğun kartların hepsinin tepki sürelerinin farklı olması, yer değiştirip aynı turn saldırabilmen vs tonla şey var. güzel gözüküyor benim de ilgimi çekti fakat pahalı 20 küsür dolar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hex Based olmasi iyi anlamda baya zorlastirabiliyor..Gerge'nin dedigi gibi 1 turnde denge degisebiliyor eheh. Ben begendim oyunu, alt-tab dostu, arada girip mac atiyorum, challangeleri yapiyorum falan..microtransactionun suyunu da cikarmamislar, oyle grindlayip kart acmaya muhtac birakmamis.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
14,99 Euro kesinlikle cok degil abi. Simdi alirsan Iki pre-made deck geliyor, 2000 de gold geliyor ki iki booster bu. Dedigim gibi, oyunda birkac secme kart disinda (ki bana onlarin 4'u booster ile geldi) parali kart alinmiyor. Oyle dusununce bir kere oduyorsun, bir daha para harcamiyorsun gibi.

Trade de var, Hearthstone'da trade olmamasi cok kotu. Trading card game bunlar yani, trade olmadan ne eksik kalir daha bilmiyoruz.

Karsi tarafin elini az-cok tahmin edebilmeye basladim ben. Ozellikle uzun oyunlarda zaten tum kartlarini goruyorsun adamin surekli dondugu icin, taktiksel oyun oyun uzadikca artiyor.

Crafting bunda da var ama kozmetik sadece. Fazla kartlari trade edebiliyorsun, oyuna geri satabiliyorsun (bir rare bir random kart ediyor, 4 common bir random kart ediyor) ya da ayni uc karti birlestirerek ayni kartin farkli artwork'lu versiyonunu alabiliyorsun.

Uzun ve taktiksel oyun yonuyle cekti ama beni en cok. Ve dedigim gibi, bu hafta alin oyunu, yeni bir renk eklenmis, bu hafta alanlara onun pre-made deck'i ucretsiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
En kisa oyunumu oynadim simdi, decay destesi ile girdim, 10 dakikada yendim. Decay garipmis cok. Ilk 6 turda adamin 3 idol'unu 1 can biraktim, sonra da 2 health verip idoller bir zarar veren iki kart ve oldugunde dusman idolune bir zarar veren bir kart ile 17. turun sonunda kazandim. Adamin yapabilecegi birsey yoktu ama, 13 tur sadece ucerden kart cektim, tum kartlari elimden geirdim bu sayede.

Acilis sayesinde ama. Bir kart var, idole vurdugunce 3 damage hazla vuran, bir de yaratik var rastgele yandaki gridlerden birine gecip saldiran, 3 attack veren. Bunu kullandim, adam yeterli yaratik cikartip korunamadi.

Dun girdim iste, su anda 5. booster'imi almaya gidiyorum. Trial'lar bitince boyle hizli olmaz tabii ama yeni baslayan oyuncu cok hizli kart kazanabiliyor. Sirf bugun iki booster parasi kazandim.

Guzel e-sport olur bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Hesabi yanlis yapmisim bu arada, oyun kazaninca 100-200 arasi geliyor demistim, 200-400 arasi geriyor performansiniza gore. 350 kusur kazandim biraz once 32 tur suren bir oyunda, 20 dakika surdu. 3 iyi galibiyet bir booster yani, teknik olarak 1 saatte bir booster alinabiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...