BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Emektar HTC Desire'ımın hafıza sorunu artık o kadar darladı ki ya telefonu değişitircem ya da buna bi çözüm bulucam başka yolu kalmadı. Orijinal stock rom kullanıyorum aldığımdan beri, bu rom yükleme olayları hakkında tam bir noobum, hiç rom yüklemedim. Cihaz Android 2.3.3'de kaldı öyle. 2 adet ricam var, bana rom yükleme konusunda açık ve anlaşılır bir dille romun nasıl yükleneceğini anlatan bir arkadaş ya da kaynak lazım. Dediğim gibi daha önce hiç yüklemedim ve bu konuda bilgisizim, ama düzgün anlatan biri olursa yapacağımıda düşünüyorum. İkinicisi, htc desire'a hangi modu kursam mutlu olurum? Hafıza kartını bana kullandıracak, telefonun dahili hafızasından beni kurtaracak, rahat kullanılabilen bir şey istiyorum fazla beklentim yok. Tişikkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 İngilizce yeterliyse şurdan herşey mümkün. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=809328 en tepedeki rom/flashları geç direk root/recovery linklerinden telefonu önce rootlayıp sonra custom recovery'lerden yükle. Sonra rom'lardan beğendiğini indirip internal veya external hafızaya atıp recovery menüsünden kurulum yapıcaksın. en olmadı youtube videolarında gez biraz, description kısmında linkler oluyo, ordan devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 root olayı var bi de di mi, hadi onu çözdük diyelim verdiğin linkte 1500 tane rom var, bana tavsiye lazım bu sana iyi olur falan gibisinden hani. Tek tek hangisi iyiymiş diye gezmek istemiyorum. Tek istediğim telefonun dahili hafızasına bağımlı olmaktan kurtulmak ve rahat kullanılabilir olması. Android versionunu 4 falan yaparsa hoş olur tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 pre rooted gelmiyor mu bunlar zaten ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 help Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 http://oldwiki.cyanogenmod.org/wiki/HTC_Desire_(CDMA):_Full_Update_Guide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 En cok cevap hangi rom konusuna atilmissa, o romu tercih ediyorum ben :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 o değilde gerge'ye öm attım bildiğin takmadı ya la. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 O om geldiginde acidan kivraniyordum ben. S-OFF filan ne demen bilmiyorum ama gereken hersey vardir Cyanogen'in wikisinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Selam. Oxygen based mildwild i a2sd ile öneririm. Kabaca Yapgerekenler; (sorumluluk kabul etmiyorum, cihazına zarar verebilirsin :-P ) Basic android bilgisi gerektirir. Pek bi şey bilmiyorsan önce biraz oku xdai, alpharevi. -Unrevoked toolu ile s-off ve custom recovery flashlama. -Custom recovery ile sd card in bir bölümünü ext3 formatında partition yapmak(tabi sd card class - 4+ olmasında yarar var) - Xdaden indirdiğin romu flashlama. (Recovery ile) Htc desire diğer telefonların aksine aosta çok stabil. Nexus one ile aynı olduğu için aosp romlar çok çok seri ve stabil çalışıyor.mildwild ise gördüğüm en iyi aosptu. Cmden iyiydi. Bu arada firmware ini de güncellemen gerekebilir. Tüm detaylar xdada oluyor. Takıldıgın yer olursa yardım etmeyi denerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 bu arada Gerge'nin verdiği link cdma. Seninki büyük ihtimalle GSM versiyonudur. http://oldwiki.cyanogenmod.org/wiki/HTC_Desire_(GSM):_FAQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Piyasa 4.3'ler düşmeye başladı iyice, sentinel stable sürümü bozmadı hala ama cidden çok sağlam rom, sanırım hiç sorun çıkarmadı bir iki defa camera çökmesi dışında bu zaman kadar. onunda stable 4.3 olanı gelmesi epey uzun sürücek note 2 için acaip bir olayı var mı 4.3'ün yoksa standart dönem güncellemesi mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 sentinel candır. tavsiye salık veririm. sentinel rom operatoru haziran ve ağustos suresince offline olacakti gelmiş başlamıştır 4.3icin rom alt yapisina. yakinda gecis yapariz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 ShadowFax said: bu arada Gerge'nin verdiği link cdma. Seninki büyük ihtimalle GSM versiyonudur. http://oldwiki.cyanogenmod.org/wiki/HTC_Desire_(GSM):_FAQ how to flash radiyo diyor burada?? GSM ile CDMA'nın farkı nedir ya. Rom nasıl flash ediliyor falan gerge'nin linkidne yazıyordu ama orada da S-OFF'a takıldım. Ama bu sefer GSM-CDMA olayı çıktı lan ne çileymiş bu ya. Shadow tut elimden pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 GSM sim kartlı modeli cdma ise başka bi şey. USA'da var sanırım. Linki yanlış vermişim :) http://oldwiki.cyanogenmod.org/wiki/HTC_Desire_(GSM):_Full_Update_Guide Şu linki takip eder misin? Bootloader'e girince Security flag ne? S-ON mu S-OFF mu? Büyük ihtimalle S-ON yazıyordur. Önce bu kilidi kaldıracaksın. http://revolutionary.io/ adrsinden indirdiğin tool ile S-OFF yapacaksın. Progress'in bir kısmında Clockworkmod'u da indirip kurayım mı diyor. Kur de gitsin. Bu tool ile yaptığın şey başarılı olursa telefonunun boot partition'undaki kilidi kaldırmış oluyorsun. ve Recovery partition'ınına Custom, bol fonksiyonlu bir recovery kurmuş oluyorsun. Sonrasında istediğin ROM'u flashla. Bu arada Radio flashlaman gerekirse flashlayabilirsin. Mevcutta hangi Radio var diye bootloader'den bak. önerilen sürüme bak, düşükse seninki değiştir. Tüm radiolar: http://oldwiki.cyanogenmod.org/wiki/HTC_Desire_(GSM):_Support_Downloads Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 Bu arada önerdiğim ROM da bu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1353861 MildWild V-4.9 JG Based on Oxygen 2.3.2 HTC Desire GSM 2.3.2 Changelog Oxygen 2.3.2 Gingerbread 2.3.7 STABLE Kernel - 2.6.35.14_r3 Added battery controls for brightness & sound in status bar power widget Added compact carrier Added croation dictionary Added option to turn off volume button music controls Added swipe-to-clear notifications Decreased bootup time Improved lock screen animation Improved media scanner, now scans all external volumes (/emmc & /sdcard) Removed FM support Features: MildWild V-4.9 JG: * Gingerbread 2.3.7 * Kernel latest Thalamus 2.6.35.14 with 2-way call recording * Beats Audio integrated * Fast * Jelly Bean Theme * XperiaLauncher * MIUI Camera * More Android String Translation * GPS mod. * 720p HW PLAYBACK * Disable CPU Rendering * Xperia Launcher Port. * Dalvik cache is moved to SD * "froyo style" apps2sd, it also supports A2SD with an EXT3 or EXT4 partition.app2sd is enabled * Swipe to Clear Notifications * MOTOBLUR DeskClock Alarm (Clock -> Alarm -> Settings -> Alarm Alert Screen -> MOTO BLUR) * T9 dialer (has a graphical bug this app is made for cm7.2) * MVPS hosts file to block ads, banners, etc. * IO performance * Hardware rendering * Many more sytem tweaks Tweak`s: *Battery saving by reducing wifi scan interval etc *Better performance *Better battery life *Faster database access *IO performance *Hardware rendering *Decrease dialing delay *improve overall touch responsiveness *improve scrolling responsiveness *3G signal tweaks *Fix some application issues *Disable blackscreen issue after a call *hitting the volume rocker will not wake phone *button lights on when screen is on *Some RAM tweak´s *Many more.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 Yazdıklarını sırasıyla deniyicem bugün shadow, sağol yardım için. Bu son koyduğun rom android 2.3.7 yazıyor ama stabil sanırım baya. EDIT: Download MildWild dediğimde: Invalid or Deleted File. haydaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 Shadow bu tavsiye ettiğin romun download linki patlak. onun yerine aynı topicde en son şunu tavsiye etmiş mildwild nickli eleman. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=35066419#post35066419 bunu mu yükleyim sence ne yapayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 Mildwild öyle diyorsa onu indir, ROM Chef o zaten. 2.3.7 ama en stabili o. HTC Desire (Bravo) GB'de kaldı. ICS'ler stabil olmuyor. bu arada app'ler SD'ye kurabilmen için SD kartını partition'a ayırıp ext3 formatında formatlaman lazım. ext3 için de linux ile format etmen gerekiyordu vs vs. Onları bir araştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 ya şu olayı yapmak istememin tek nedeni telefon dahili hafızasının sürekli dolup, sdyi kullanmak istememdi herşey için. linuxu nereden bulıyım abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 Halihazırda sense rom kullanıyorsun. Free space az tabi. Mildwildde bu alan daha geniş bir kere. Belki yeni rom ile boş alan da daha yeter. Linux olmasa da live disk ya da telefonla bile yapabilirsin. Clockworkmod bu işi yapıyor.recovery yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2013 stock rom ama dahili hafıza 150 mb, buna android işletim sistemi, facebook, Adobe flash player vs vs. vs. dahil. yani bana çok ufak bi alan kalıyor sürekli hafıza doldu uyarısı alıyorum böylelikle, sinir harbi. Arkadaş rom işleriyle ugraşmamış adama çok karışık geliyor. Oturup uygulayacağım o bi arka sayfada attığın linkdekileri ama sürekli yeni bişey çıkınca affalatıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 sense rom çok yer kapladığından free spacei de az. Mildwild'da öyle olmaycaktır. Önce bi her şeyi tamamen oku. Sonra başla. takıldığın yerde yardımcı olmaya çalışırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 ext3 format için linuxe falan gerek yok, minitool partition wizard kur, halledersin kolayca sdkart partisyonunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 stimpak said: ext3 format için linuxe falan gerek yok, minitool partition wizard kur, halledersin kolayca sdkart partisyonunu stim, shadow'un verdiği linki sırayla uygulayacağım ama bu sdkart ext3 olayını hangi sırayla yapmam gerekir? Yani mesela önce root işlemi, sonra s-off, sonra ext 3 en son rom yükleme falan gibi bi sıralama yazabilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar