Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Custom rom yükleme ve tavsiye

BlaCk

Öne çıkan mesajlar

Emektar HTC Desire'ımın hafıza sorunu artık o kadar darladı ki ya telefonu değişitircem ya da buna bi çözüm bulucam başka yolu kalmadı.

Orijinal stock rom kullanıyorum aldığımdan beri, bu rom yükleme olayları hakkında tam bir noobum, hiç rom yüklemedim. Cihaz Android 2.3.3'de kaldı öyle.

2 adet ricam var, bana rom yükleme konusunda açık ve anlaşılır bir dille romun nasıl yükleneceğini anlatan bir arkadaş ya da kaynak lazım. Dediğim gibi daha önce hiç yüklemedim ve bu konuda bilgisizim, ama düzgün anlatan biri olursa yapacağımıda düşünüyorum.

İkinicisi, htc desire'a hangi modu kursam mutlu olurum? Hafıza kartını bana kullandıracak, telefonun dahili hafızasından beni kurtaracak, rahat kullanılabilen bir şey istiyorum fazla beklentim yok.

Tişikkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

İngilizce yeterliyse şurdan herşey mümkün.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=809328

en tepedeki rom/flashları geç direk root/recovery linklerinden telefonu önce rootlayıp sonra custom recovery'lerden yükle.

Sonra rom'lardan beğendiğini indirip internal veya external hafızaya atıp recovery menüsünden kurulum yapıcaksın.

en olmadı youtube videolarında gez biraz, description kısmında linkler oluyo, ordan devam et.
Sosyal ağlarda paylaş

root olayı var bi de di mi,

hadi onu çözdük diyelim verdiğin linkte 1500 tane rom var, bana tavsiye lazım bu sana iyi olur falan gibisinden hani. Tek tek hangisi iyiymiş diye gezmek istemiyorum.

Tek istediğim telefonun dahili hafızasına bağımlı olmaktan kurtulmak ve rahat kullanılabilir olması. Android versionunu 4 falan yaparsa hoş olur tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam.

Oxygen based mildwild i a2sd ile öneririm.

Kabaca Yapgerekenler; (sorumluluk kabul etmiyorum, cihazına zarar verebilirsin :-P )

Basic android bilgisi gerektirir. Pek bi şey bilmiyorsan önce biraz oku xdai, alpharevi.

-Unrevoked toolu ile s-off ve custom recovery flashlama.
-Custom recovery ile sd card in bir bölümünü ext3 formatında partition yapmak(tabi sd card class - 4+ olmasında yarar var)
- Xdaden indirdiğin romu flashlama. (Recovery ile)

Htc desire diğer telefonların aksine aosta çok stabil. Nexus one ile aynı olduğu için aosp romlar çok çok seri ve stabil çalışıyor.mildwild ise gördüğüm en iyi aosptu. Cmden iyiydi.

Bu arada firmware ini de güncellemen gerekebilir. Tüm detaylar xdada oluyor. Takıldıgın yer olursa yardım etmeyi denerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Piyasa 4.3'ler düşmeye başladı iyice, sentinel stable sürümü bozmadı hala ama cidden çok sağlam rom, sanırım hiç sorun çıkarmadı bir iki defa camera çökmesi dışında bu zaman kadar.

onunda stable 4.3 olanı gelmesi epey uzun sürücek note 2 için

acaip bir olayı var mı 4.3'ün yoksa standart dönem güncellemesi mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

bu arada Gerge'nin verdiği link cdma. Seninki büyük ihtimalle GSM versiyonudur.

http://oldwiki.cyanogenmod.org/wiki/HTC_Desire_(GSM):_FAQ

how to flash radiyo diyor burada??

GSM ile CDMA'nın farkı nedir ya. Rom nasıl flash ediliyor falan gerge'nin linkidne yazıyordu ama orada da S-OFF'a takıldım. Ama bu sefer GSM-CDMA olayı çıktı lan ne çileymiş bu ya.

Shadow tut elimden pls.
Sosyal ağlarda paylaş

GSM sim kartlı modeli cdma ise başka bi şey. USA'da var sanırım.

Linki yanlış vermişim :)

http://oldwiki.cyanogenmod.org/wiki/HTC_Desire_(GSM):_Full_Update_Guide

Şu linki takip eder misin?

Bootloader'e girince Security flag ne? S-ON mu S-OFF mu?

Büyük ihtimalle S-ON yazıyordur. Önce bu kilidi kaldıracaksın.

http://revolutionary.io/

adrsinden indirdiğin tool ile S-OFF yapacaksın. Progress'in bir kısmında Clockworkmod'u da indirip kurayım mı diyor. Kur de gitsin.

Bu tool ile yaptığın şey başarılı olursa telefonunun boot partition'undaki kilidi kaldırmış oluyorsun. ve Recovery partition'ınına Custom, bol fonksiyonlu bir recovery kurmuş oluyorsun.

Sonrasında istediğin ROM'u flashla.

Bu arada Radio flashlaman gerekirse flashlayabilirsin. Mevcutta hangi Radio var diye bootloader'den bak. önerilen sürüme bak, düşükse seninki değiştir.

Tüm radiolar: http://oldwiki.cyanogenmod.org/wiki/HTC_Desire_(GSM):_Support_Downloads
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada önerdiğim ROM da bu:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1353861

MildWild V-4.9 JG Based on Oxygen 2.3.2 HTC Desire GSM

2.3.2 Changelog Oxygen 2.3.2
Gingerbread 2.3.7
STABLE Kernel - 2.6.35.14_r3
Added battery controls for brightness & sound in status bar power widget
Added compact carrier
Added croation dictionary
Added option to turn off volume button music controls
Added swipe-to-clear notifications
Decreased bootup time
Improved lock screen animation
Improved media scanner, now scans all external volumes (/emmc & /sdcard)
Removed FM support

Features: MildWild V-4.9 JG:

* Gingerbread 2.3.7
* Kernel latest Thalamus 2.6.35.14 with 2-way call recording
* Beats Audio integrated
* Fast
* Jelly Bean Theme
* XperiaLauncher
* MIUI Camera
* More Android String Translation
* GPS mod.
* 720p HW PLAYBACK
* Disable CPU Rendering
* Xperia Launcher Port.
* Dalvik cache is moved to SD
* "froyo style" apps2sd, it also supports A2SD with an EXT3 or EXT4 partition.app2sd is enabled
* Swipe to Clear Notifications
* MOTOBLUR DeskClock Alarm (Clock -> Alarm -> Settings -> Alarm Alert Screen -> MOTO BLUR)
* T9 dialer (has a graphical bug this app is made for cm7.2)
* MVPS hosts file to block ads, banners, etc.
* IO performance
* Hardware rendering
* Many more sytem tweaks
Tweak`s:

*Battery saving by reducing wifi scan interval etc
*Better performance
*Better battery life
*Faster database access
*IO performance
*Hardware rendering
*Decrease dialing delay
*improve overall touch responsiveness
*improve scrolling responsiveness
*3G signal tweaks
*Fix some application issues
*Disable blackscreen issue after a call
*hitting the volume rocker will not wake phone
*button lights on when screen is on
*Some RAM tweak´s
*Many more....
Sosyal ağlarda paylaş

Mildwild öyle diyorsa onu indir, ROM Chef o zaten.

2.3.7 ama en stabili o. HTC Desire (Bravo) GB'de kaldı. ICS'ler stabil olmuyor.

bu arada app'ler SD'ye kurabilmen için SD kartını partition'a ayırıp ext3 formatında formatlaman lazım. ext3 için de linux ile format etmen gerekiyordu vs vs. Onları bir araştır.
Sosyal ağlarda paylaş

stock rom ama dahili hafıza 150 mb, buna android işletim sistemi, facebook, Adobe flash player vs vs. vs. dahil.

yani bana çok ufak bi alan kalıyor sürekli hafıza doldu uyarısı alıyorum böylelikle, sinir harbi.

Arkadaş rom işleriyle ugraşmamış adama çok karışık geliyor. Oturup uygulayacağım o bi arka sayfada attığın linkdekileri ama sürekli yeni bişey çıkınca affalatıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

stimpak said:

ext3 format için linuxe falan gerek yok, minitool partition wizard kur, halledersin kolayca sdkart partisyonunu

stim, shadow'un verdiği linki sırayla uygulayacağım ama bu sdkart ext3 olayını hangi sırayla yapmam gerekir?

Yani mesela önce root işlemi,
sonra s-off, sonra ext 3
en son rom yükleme

falan gibi bi sıralama yazabilir misin?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...