Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Az kaynak tüketen browser alternatifleri

calimero

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.

Geçen chrome'nin pc'yi iptal etmesi ile ilgili bir konu açmıştım. Sonrasında farklı, kaynak yemeyen tarayıcılar deneyeyim dedim. Denediklerim şunlar:

1) Green browser
2) SlimBrowser
3) SlimBoat
4) Midori
5) Seamonkey

Denediklerim arasında SlimBoat oldukça kullanışlı ve hızlı geldi IE altyapısını kullanmasına rağmen. 30 tane tab açıyorum bana mısın demiyor netbook'ta. SlimBrowser zaten onun bir alt versiyonu diyebiliriz. Greenbrowser ve Seamonkey'e çok fazla şans vermedim açıkçası ancak SlimBoat'tan daha düşük performanslı olduklarını, kısa süreli deneyimim sonucunda söyleyebilirim. Midori ise başlangıç ekranında takıldı sürekli nedense, deneyemedim.

Var mıdır başka alternatifleri olan?

Yoksa da en azından bu konuda sıkıntı yaşayanlara bir deva olabilir. Portable browser olarak da Slimboat olduka iyi performans verecektir kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

navyamphs said:

chrome bildiğin ram ve cpu ya tecavüz ediyor. kullandığım antivirus chromeda 3-5 tab actıgımda "abi chrome pcnin ırzına geciyor, kapatalımmı?" diye mesaj veriyo.
varsa insan gibi ram tüketen bişi söleyin hayrınıza.

sene 2013, ram artık domates patates fiyatına satılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

navyamphs said:

chrome bildiğin ram ve cpu ya tecavüz ediyor. kullandığım antivirus chromeda 3-5 tab actıgımda "abi chrome pcnin ırzına geciyor, kapatalımmı?" diye mesaj veriyo.
varsa insan gibi ram tüketen bişi söleyin hayrınıza.

sene 2013, ram artık domates patates fiyatına satılıyor.

hacıt sistem eski, max 4gb destekliyor.
ama sorun o da deil, altı üstü browser ya, render basıyoz sanki
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Midori cok guzel ama bende AdBlock, LastPass gibi seyler yuzunden sadece Chromium tabanli tarayicilar ve Firefox kullanabilirim ki niyeyse Firefox'u pek sevmiyorum.

Chromium projesi ama gunumuzde tarayicilarin geldigi en iyi yer bence. Acik kaynak, eklenti ve application destegi cok iyi, layout motoru cok iyi. Yeni motor Blink de iyi yerlere gidiyor. Chromium tekel oldu. Chrome %43 ama Chromium ve arkadaslariyla (Iron gibi, Torch gibi, Chromium'un kendisi gibi) %50 olur bence rahat.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...