Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

New York Steak tutosu


Dworgian

Öne çıkan mesajlar

Bu arada harbi dökme demir de olsa 1-2 dakika pişme süresi bu kalınlıkta bir et için az. Yani Medium Rare bile olmaz.

Uzun kalsa da yanacak iyice. O sebepten mühürleyip fırına alıyorlar eti bir çok usta. Pişmişlik derecesine fırında karar veriyor.

Ben de deneyecem bir ara ama mutfak harp alanına dönüyor bir de dediğin gibi duman fena.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dwor yalnız yeni farkettim. Sen sıcak tavaya etleri direk mi attın? Aklında bulunsun mühürlerken az miktarda tereyağı kullan. Mühürlenme süresini azaltıp eti daha sulu tutabiliyorsun.

Bir de fırın birinin dediği gibi önemli. 200 derecede folyo içinde 4dk sulu bir medium için biçilmiş kaftan. :D

Folyo içine ete bir aroma vermek istersen tavadan alacağın az miktarda yağla beraber karıştırarak üzerine uygula.

Gel be cumartesi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Dwor yalnız yeni farkettim. Sen sıcak tavaya etleri direk mi attın? Aklında bulunsun mühürlerken az miktarda tereyağı kullan. Mühürlenme süresini azaltıp eti daha sulu tutabiliyorsun.

Bir de fırın birinin dediği gibi önemli. 200 derecede folyo içinde 4dk sulu bir medium için biçilmiş kaftan. :D

Folyo içine ete bir aroma vermek istersen tavadan alacağın az miktarda yağla beraber karıştırarak üzerine uygula.

Gel be cumartesi...


valla kasap sakın yağ sürme dedi ondan öyle yaptım. ya da az zeytinyağı koyduk mu acep. ne bileyim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

benim bir sorum var. şu iyi elektrikli ızgaralarla yapsak dökme tava yerine? uyar mı bu da?


Ya o ızgaralarda garip bir durum var. Isıtıcı şeritlerin geçtikleri yerler etin diğer yerlerine göre çok daha fazla ve hızlı pişiyor. Dökme demir tavada ısı her yerde eşit oluyor. Ondan dolayı tercih ediliyor dökme tava.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

valla ben normal tavada ve dköme tavada aynı etten yaptım, dökme tavada barbeküye yakın bir lezzet oldu. dökme tava alın. eti güzel güzel yiyin.


normal tava değil zaten muhabbet ya. o tabiki aynı lezzette olmaz. bu elektrikli ızgaralar varya tefalin filan. onlarda yapsak mı daha güzel olur yoksa dökme tavada mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

Dworgian said:

valla ben normal tavada ve dköme tavada aynı etten yaptım, dökme tavada barbeküye yakın bir lezzet oldu. dökme tava alın. eti güzel güzel yiyin.


normal tava değil zaten muhabbet ya. o tabiki aynı lezzette olmaz. bu elektrikli ızgaralar varya tefalin filan. onlarda yapsak mı daha güzel olur yoksa dökme tavada mı?


Dökme tava.

Hani pro degilim ama,

Barbekü > dökme tava > elektrikli izgara > normal tava

Bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

barbu said:

Dworgian said:

valla ben normal tavada ve dköme tavada aynı etten yaptım, dökme tavada barbeküye yakın bir lezzet oldu. dökme tava alın. eti güzel güzel yiyin.


normal tava değil zaten muhabbet ya. o tabiki aynı lezzette olmaz. bu elektrikli ızgaralar varya tefalin filan. onlarda yapsak mı daha güzel olur yoksa dökme tavada mı?


Dökme tava.

Hani pro degilim ama,

Barbekü > dökme tava > elektrikli izgara > normal tava

Bence


hazır yeri gelmişken bi de güzel bi dökme tava tavsiye eder misiniz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Et dinlendirilmis olduktan sonra ne alirsan al olur ya.

Bu arada et dinlendirilmis degilse, terbiyelerken hazirladiginiz sosa limon suyu koyarsaniz yarim saat 1 saat yeterli oluyor terbiye icin. Yok eksi sevmem yakismaz ete derseniz eti sosa koyup bekletmeden once max 10 dk olmak uzere sodaya ya da biraya yatirin. Boylece etin ust katmani gevseyecek, sosun rayhasi biraz daha derine isleyebilecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...