sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Dworgian said: sabonis said: bir de "kanlı" et olmaz. kasaptan aldığınız etlerin kanı neredeyse tamamen akıtılmıştır. ortaya çıkan sıvı protein+su, kan ile alakası yok. hadi ya? bir yaşıma daha girdim dalga mı geçiyon, bilmiyor muydun harbi :D
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 yok valla bilmiyordum
serjuhan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Bu arada harbi dökme demir de olsa 1-2 dakika pişme süresi bu kalınlıkta bir et için az. Yani Medium Rare bile olmaz. Uzun kalsa da yanacak iyice. O sebepten mühürleyip fırına alıyorlar eti bir çok usta. Pişmişlik derecesine fırında karar veriyor. Ben de deneyecem bir ara ama mutfak harp alanına dönüyor bir de dediğin gibi duman fena.
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Dwor yalnız yeni farkettim. Sen sıcak tavaya etleri direk mi attın? Aklında bulunsun mühürlerken az miktarda tereyağı kullan. Mühürlenme süresini azaltıp eti daha sulu tutabiliyorsun. Bir de fırın birinin dediği gibi önemli. 200 derecede folyo içinde 4dk sulu bir medium için biçilmiş kaftan. :D Folyo içine ete bir aroma vermek istersen tavadan alacağın az miktarda yağla beraber karıştırarak üzerine uygula. Gel be cumartesi...
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 vaperon said: Dwor yalnız yeni farkettim. Sen sıcak tavaya etleri direk mi attın? Aklında bulunsun mühürlerken az miktarda tereyağı kullan. Mühürlenme süresini azaltıp eti daha sulu tutabiliyorsun. Bir de fırın birinin dediği gibi önemli. 200 derecede folyo içinde 4dk sulu bir medium için biçilmiş kaftan. :D Folyo içine ete bir aroma vermek istersen tavadan alacağın az miktarda yağla beraber karıştırarak üzerine uygula. Gel be cumartesi... valla kasap sakın yağ sürme dedi ondan öyle yaptım. ya da az zeytinyağı koyduk mu acep. ne bileyim :D
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 benim bir sorum var. şu iyi elektrikli ızgaralarla yapsak dökme tava yerine? uyar mı bu da?
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 etin kendisi baya yagli falansa ondan surme demistir belki
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Tavayı yağlayacaksın ama çok az. Yağ akmayacak tavayı oynattığında. Isıyı daha iyi iletiyor ete. Pişirme süren azalıyor, et daha iyi mühürleniyor.
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 barbu said: benim bir sorum var. şu iyi elektrikli ızgaralarla yapsak dökme tava yerine? uyar mı bu da? Ya o ızgaralarda garip bir durum var. Isıtıcı şeritlerin geçtikleri yerler etin diğer yerlerine göre çok daha fazla ve hızlı pişiyor. Dökme demir tavada ısı her yerde eşit oluyor. Ondan dolayı tercih ediliyor dökme tava.
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 valla ben normal tavada ve dköme tavada aynı etten yaptım, dökme tavada barbeküye yakın bir lezzet oldu. dökme tava alın. eti güzel güzel yiyin.
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Dworgian said: valla ben normal tavada ve dköme tavada aynı etten yaptım, dökme tavada barbeküye yakın bir lezzet oldu. dökme tava alın. eti güzel güzel yiyin. normal tava değil zaten muhabbet ya. o tabiki aynı lezzette olmaz. bu elektrikli ızgaralar varya tefalin filan. onlarda yapsak mı daha güzel olur yoksa dökme tavada mı?
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Evet, tereyagiyla yaglansin tava. Muhur-folyo-firin-5 dakika
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 tavayi yaglamak yerine ete surun yagi
di Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Pingu said: hmm kıssak da ateşi tam gaz cayır cayır diyosun, yanmıyor mu etler Tava bosken duman cikarmayacak kadar aciyosun. Tava tek basina tutmeye baslarsa azicik kisiyosun ama harli ateste pisirmek sart.
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Dworgian said: şekildeki gibi pirzolalardan 1 kilo alırsan 80 küsur lira. 44 lira dedigim bu iste
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 barbu said: Dworgian said: valla ben normal tavada ve dköme tavada aynı etten yaptım, dökme tavada barbeküye yakın bir lezzet oldu. dökme tava alın. eti güzel güzel yiyin. normal tava değil zaten muhabbet ya. o tabiki aynı lezzette olmaz. bu elektrikli ızgaralar varya tefalin filan. onlarda yapsak mı daha güzel olur yoksa dökme tavada mı? Dökme tava. Hani pro degilim ama, Barbekü > dökme tava > elektrikli izgara > normal tava Bence
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Fistan said: Dworgian said: şekildeki gibi pirzolalardan 1 kilo alırsan 80 küsur lira. 44 lira dedigim bu iste Ama onun 1 kg su et olarak 1 kilo cikmaz. Dene istersen bir kere o etleri alip sıyırıp tartmayi
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 yaa cikmasin seviyom ben kulbasti da o civarda fiyati kemiksizin 80 cook sacma bi fiyat
Phyx Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Dworgian said: barbu said: Dworgian said: valla ben normal tavada ve dköme tavada aynı etten yaptım, dökme tavada barbeküye yakın bir lezzet oldu. dökme tava alın. eti güzel güzel yiyin. normal tava değil zaten muhabbet ya. o tabiki aynı lezzette olmaz. bu elektrikli ızgaralar varya tefalin filan. onlarda yapsak mı daha güzel olur yoksa dökme tavada mı? Dökme tava. Hani pro degilim ama, Barbekü > dökme tava > elektrikli izgara > normal tava Bence hazır yeri gelmişken bi de güzel bi dökme tava tavsiye eder misiniz
Phyx Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 http://www.esse.com.tr/essenso_chambery_cast_iron_grill_tava_26x32cm_turuncu/ProductDetails.aspx?ProductID=32051 şu falan güzel duruyo aslında ama esse nedir hiç bilmiyorum
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 esse iyide döküm tavada daha iyileri var, biraz daha pahalı, yerli bir firma vardı lavamıydı neydi ismi birde başka bir şey vardı galiba mitolojik bir şey evde bir tane var ama ismini unutum şimdi
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Şimdi bunlardan hangisi oluyor ? Ne alacam ? DRY AGED DANA T-BONE STEAK var, o kemikli oluo heralde http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/sclist/30031-acik-dana-eti
di Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Et dinlendirilmis olduktan sonra ne alirsan al olur ya. Bu arada et dinlendirilmis degilse, terbiyelerken hazirladiginiz sosa limon suyu koyarsaniz yarim saat 1 saat yeterli oluyor terbiye icin. Yok eksi sevmem yakismaz ete derseniz eti sosa koyup bekletmeden once max 10 dk olmak uzere sodaya ya da biraya yatirin. Boylece etin ust katmani gevseyecek, sosun rayhasi biraz daha derine isleyebilecek.
Öne çıkan mesajlar