Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

New York Steak tutosu


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dworgian said:

sabonis said:

bir de "kanlı" et olmaz. kasaptan aldığınız etlerin kanı neredeyse tamamen akıtılmıştır. ortaya çıkan sıvı protein+su, kan ile alakası yok.


hadi ya? bir yaşıma daha girdim


dalga mı geçiyon, bilmiyor muydun harbi :D
Mesaj tarihi:
Bu arada harbi dökme demir de olsa 1-2 dakika pişme süresi bu kalınlıkta bir et için az. Yani Medium Rare bile olmaz.

Uzun kalsa da yanacak iyice. O sebepten mühürleyip fırına alıyorlar eti bir çok usta. Pişmişlik derecesine fırında karar veriyor.

Ben de deneyecem bir ara ama mutfak harp alanına dönüyor bir de dediğin gibi duman fena.
Mesaj tarihi:
Dwor yalnız yeni farkettim. Sen sıcak tavaya etleri direk mi attın? Aklında bulunsun mühürlerken az miktarda tereyağı kullan. Mühürlenme süresini azaltıp eti daha sulu tutabiliyorsun.

Bir de fırın birinin dediği gibi önemli. 200 derecede folyo içinde 4dk sulu bir medium için biçilmiş kaftan. :D

Folyo içine ete bir aroma vermek istersen tavadan alacağın az miktarda yağla beraber karıştırarak üzerine uygula.

Gel be cumartesi...
Mesaj tarihi:
vaperon said:

Dwor yalnız yeni farkettim. Sen sıcak tavaya etleri direk mi attın? Aklında bulunsun mühürlerken az miktarda tereyağı kullan. Mühürlenme süresini azaltıp eti daha sulu tutabiliyorsun.

Bir de fırın birinin dediği gibi önemli. 200 derecede folyo içinde 4dk sulu bir medium için biçilmiş kaftan. :D

Folyo içine ete bir aroma vermek istersen tavadan alacağın az miktarda yağla beraber karıştırarak üzerine uygula.

Gel be cumartesi...


valla kasap sakın yağ sürme dedi ondan öyle yaptım. ya da az zeytinyağı koyduk mu acep. ne bileyim :D
Mesaj tarihi:
barbu said:

benim bir sorum var. şu iyi elektrikli ızgaralarla yapsak dökme tava yerine? uyar mı bu da?


Ya o ızgaralarda garip bir durum var. Isıtıcı şeritlerin geçtikleri yerler etin diğer yerlerine göre çok daha fazla ve hızlı pişiyor. Dökme demir tavada ısı her yerde eşit oluyor. Ondan dolayı tercih ediliyor dökme tava.
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

valla ben normal tavada ve dköme tavada aynı etten yaptım, dökme tavada barbeküye yakın bir lezzet oldu. dökme tava alın. eti güzel güzel yiyin.


normal tava değil zaten muhabbet ya. o tabiki aynı lezzette olmaz. bu elektrikli ızgaralar varya tefalin filan. onlarda yapsak mı daha güzel olur yoksa dökme tavada mı?
Mesaj tarihi:
Pingu said:

hmm kıssak da ateşi tam gaz cayır cayır diyosun, yanmıyor mu etler


Tava bosken duman cikarmayacak kadar aciyosun. Tava tek basina tutmeye baslarsa azicik kisiyosun ama harli ateste pisirmek sart.
Mesaj tarihi:
barbu said:

Dworgian said:

valla ben normal tavada ve dköme tavada aynı etten yaptım, dökme tavada barbeküye yakın bir lezzet oldu. dökme tava alın. eti güzel güzel yiyin.


normal tava değil zaten muhabbet ya. o tabiki aynı lezzette olmaz. bu elektrikli ızgaralar varya tefalin filan. onlarda yapsak mı daha güzel olur yoksa dökme tavada mı?


Dökme tava.

Hani pro degilim ama,

Barbekü > dökme tava > elektrikli izgara > normal tava

Bence
Mesaj tarihi:
Fistan said:

Dworgian said:



şekildeki gibi pirzolalardan 1 kilo alırsan 80 küsur lira.
44 lira dedigim bu iste


Ama onun 1 kg su et olarak 1 kilo cikmaz. Dene istersen bir kere o etleri alip sıyırıp tartmayi
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

barbu said:

Dworgian said:

valla ben normal tavada ve dköme tavada aynı etten yaptım, dökme tavada barbeküye yakın bir lezzet oldu. dökme tava alın. eti güzel güzel yiyin.


normal tava değil zaten muhabbet ya. o tabiki aynı lezzette olmaz. bu elektrikli ızgaralar varya tefalin filan. onlarda yapsak mı daha güzel olur yoksa dökme tavada mı?


Dökme tava.

Hani pro degilim ama,

Barbekü > dökme tava > elektrikli izgara > normal tava

Bence


hazır yeri gelmişken bi de güzel bi dökme tava tavsiye eder misiniz
Mesaj tarihi:
http://www.esse.com.tr/essenso_chambery_cast_iron_grill_tava_26x32cm_turuncu/ProductDetails.aspx?ProductID=32051

şu falan güzel duruyo aslında ama esse nedir hiç bilmiyorum
Mesaj tarihi:
esse iyide döküm tavada daha iyileri var, biraz daha pahalı, yerli bir firma vardı lavamıydı neydi ismi birde başka bir şey vardı galiba mitolojik bir şey

evde bir tane var ama ismini unutum şimdi
Mesaj tarihi:
Et dinlendirilmis olduktan sonra ne alirsan al olur ya.

Bu arada et dinlendirilmis degilse, terbiyelerken hazirladiginiz sosa limon suyu koyarsaniz yarim saat 1 saat yeterli oluyor terbiye icin. Yok eksi sevmem yakismaz ete derseniz eti sosa koyup bekletmeden once max 10 dk olmak uzere sodaya ya da biraya yatirin. Boylece etin ust katmani gevseyecek, sosun rayhasi biraz daha derine isleyebilecek.
×
×
  • Yeni Oluştur...