Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

New York Steak tutosu


Dworgian

Öne çıkan mesajlar

dreagloth said:

Eti yine aynı yerden al, pişirmeden önce sadece karabiber, tuz, çok az zeytin yağı ve seviyorsanız az sarımsak ile terbiye et. Tavada pişirme işlemin gayet başarılı, bence zaman olarak yeterli, tava döküm olduğu için iyi mühürlenmiştir. Dolayısıyla, 180-200 derecede bir fırında, medium rare için, 3-5dk. daha kalabilir sanırım. En baştan direk med. rare istiyorsan, her tarafı 2 şer dakika dene.


terbiye yapıyoruz zaten. o gün o fırın olayı hiç aklıma gelmedi bir dahaki sefere aynen öyle yapmayı planlıyorum ama şu duman konusunu çözemezsem bendeki aspiratörle zor bir test daha.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

sunthewhich said:

Eti nerden alıyorsun ?


ben istinyepark günaydın dan aldım, ama dry aged et yapan herhangi bir kasap olur


Bilemiyorum açıkçası bir parça et için 60-70TL para istiyorlar. 4 kişilik yapsan 300-350TL gidiyordur.

Bu paraya koyun, buzağı kestiriyorsun Bulgaristanda 50-60kg hayvan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Uzun süredir şunu hazırlayayım dedim ama üşenmiştim açıkçası.



Afiyet olsun

Not: Yukarıdaki pişirme süresi ile et az pişmiş hatta kanlı denebilecek kadar az pişmiş oluyor. Daha fazla pişmesi için tavanın gerçekten çok ısıtılmış olması ve etin her kenarının 4 5 dkk kadar tutulması gerekebilir.


çok güzel gözüküyor ama 40'ar saniye ile harbi baya baya çiğ kalmıştır o kadar kalın steak.

bir de "kanlı" et olmaz. kasaptan aldığınız etlerin kanı neredeyse tamamen akıtılmıştır. ortaya çıkan sıvı protein+su, kan ile alakası yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pingu said:

KUZU PİRZOLA 37,20 TL
DANA PİRZOLA 31,90 TL

http://www.esk.gov.tr/satis_fiyatlari-satis_fiyat-469-2.htm



abi tamam oradaki ölçümde brüt o işte. neyini anlatamıyorum?

bir kasaba gidip, o kalem pirzolalalardan 1 kilosunu 44 e koyan varsa resmini paylaşın ltfn bilelim biz de

edit; tabii orada 1 kg = 45 tl yazabilir de, o 1 kiloyu alıp eve gelip kemiğinden sıyırıp tartarsanız 1 kilo et çıkmadığını görürsünüz diyorum işte
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...