Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

New York Steak tutosu


Dworgian

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Uzun süredir şunu hazırlayayım dedim ama üşenmiştim açıkçası.

Sebze yatağında, Cafe de Paris soslu New York Steak, yeşil soğanlı patates püresi ile

Şimdi öncelikle malzemeler;

-New York Steak yapmak üzere dinlendirilmiş ve 2,5cm kalınlığında kesilmiş et (bu etin hayvanın sırt bölgesinden alındığını söylemişti kasap sanırım, ama her kasap bilmiyor bilen yerden almak lazım)(bir adedi 300gr geliyor dilimlerin)

-Sebze yatağı için(isteğe bağlı değişebilir tabii); al biber (dolmalık kırmızı bibere al biber denirmiş bunu da yeni öğrendik), dolmalık sarı biber ve yeşil biber, kabak, havuç.

-Patates püresi için; haşlanmış patates, tereyağı, süt, tuz ve yeşil soğanların sadece yeşil kısmı.

-CdP sos için; Köri, ketçap, hardal, mayonez, beyaz soğan, tuz, karabiber

Sebzeler










Tarife gelirsek,

Öncelikle patatesleri haşlayıp eziyoruz ve kıvama gelene kadar süt ile karıştırıyoruz



Üzerine tereyağı ile tuz ilave ediyoruz,



Son aşamada yeşil soğanları katıp tekrar karıştırıyoruz.



Püreyi kenara koyduktan sonra sebze yatağı için önce çok ince olmayan şeritler halinde kestiğimiz havuçları zeytinyağında çeviriyoruz.



Çok yumuşamadan, aynı şekilde kestiğimiz kabakları atıyoruz. Yeterli derecede yağda çevirdikten sonra biberleri de katıyoruz (bizde tava küçük geldiği için havuç ve kabakları bir yerde, biberleri ayrı yerde yağda çevirip sonradan birleştirmiştik)



Sebzelerimiz hazır olduktan sonra sos için önce bir miktar beyaz soğanı yine zeytinyağında çeviriyoruz,



Sonra hardal, ketçap ve mayonez ekliyoruz.





Bunlar karıştıktan sonra köri, tuz, karabiber ekleyip pişirdiğimizde CdP sosumuz hazır. (Bu sosu biz etin üstüne değil tabakta pürenin yanına koyduk sossuz yemek isteyen olur diye)




En önemli olanı eti pişirmek tabii. Etin her yüzeyini (alt, üst ve yanları) 40 ar saniye boyunca, önceden 15 20 dkk kadar ısıtılmış dökme demir tavada tutmak gerekiyor. Bu işleme mühürleme deniyor ve etin suyunu, tadını içinde hapsetmek için önemli.





4 yan 40 ar saniye tutulduktan sonra etin altı ve üstü 1 er dkk daha pişiriliyor.



Sonrasında tabağa sebzeleri, üstüne eti, yanına püre ve sosu koyup servis edebilirsiniz.






Afiyet olsun

Not: Yukarıdaki pişirme süresi ile et az pişmiş hatta kanlı denebilecek kadar az pişmiş oluyor. Daha fazla pişmesi için tavanın gerçekten çok ısıtılmış olması ve etin her kenarının 4 5 dkk kadar tutulması gerekebilir.

Not2: Çok güçlü ankastreniz yoksa denemeyin bile, ev tamamen dumanaltı oluyor. O etlerden çıkan dumana inanamazsınız.

Önemli not: Eti dolapta tuttuysanız pişirmeden önce 2 saat oda sıcaklığında durması lazım.

Not3: Ayrıca eti önceden (1 gün kadar) zeytinyağı ve kırmızı biber karışımında terbiye ederseniz daha bir güzel oluyor. (GENCOSMAN'a hatırlatma için teşekkürler)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...