Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

midye dolma


Valeron

Öne çıkan mesajlar

2 yıl önce izmit'in kandıra ilçesinde bulunan kumcağız beldesine tatile gitmiştim. sahilde takılırken askerden bi arkadaşımın plajda midye sattığını gördüm. (eleman mardinli ve sülalecek midyeci bunlar izmit tren istasyonunun orda da dükkanları var) hoşbeş sohbet falan ettik. sonra midye ikram edeyim size dedi ve 250 tane falan midye verdi sağolsun. bari limonların parasını vereyim dedim onu bile almadı. yarım saat içinde 3 arkadas o kadar midyeyi boğduk.
bu da benim böyle bir anımdır :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dükkanlar fix 75 kuruş yada 1 tl 'den satıyor,tezgahlarda 50 kuruş oluyor ama ikram var. 75 kuruş ile 50 kuruş arasında da 25 kuruş fark var anlayabileceğiniz gibi. 5 tane midye yersen bişi farketmez ama oturup 100 taneye yumulcaksan farkeder,dolayısıyla ondan 75 kuruş olanları istemedim sorarken
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

var abi.
türkiye'de çoğunluğun mezhebi olan hanefi mezhebinde midye haramdır. şafii ve maliki'ye haram değildir. mardinliler genelde şafii olduklarından, istanbul'un eski rum-ermeni midyecilerinin çırakları da istanbul'a göç eden mardinliler olmuştur. gayrımüslimler yavaş yavaş göçünce de piyasanın kontrolü ellerine geçti ve kendi akrabalarını, marabalarını çalıştırmaya başladılar. olay bundan ibaret.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...