Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bank asya ve kart ücreti

Perspective

Öne çıkan mesajlar

Uyanık bankalar arasına katılan bank asyada kart ücreti almaya başlamış, ekstreyi görünce şok oldum,

şimdi bilgili olan varsa kart ücreti alacağını banka önceden bana bildirmek zorunda değil mi ?

çünkü herhangi bir bildirim yapmadan tak diye kesmişler kart ücretini, hakem heyetine gitsem kazanırmıyım ?
Sosyal ağlarda paylaş

banka sana kart ücreti için bildirim yapmak durumunda değil. Muhtemelen ki %99 ihtimalle hesap açılırken veya kredi kartı alırken imzaladığın sözleşme içerisinde,bankanın ücret kesebileceği ve bunu haber vermeksizin yapabileceği gibi bir ibare yer alıyodur.

Sözlşemenin bi nüshası elinde ise iyice oku şayet bu tarz ibareler yoksa dava sonucunu kazanırsın belki ama onun haricinde banka sözleşme ile kendisini güvence altına almadan emin ol böyle birşey yapmaz.

onun haricinde kart ücreti değil belki de hesap işletim ücreti kesilenlerden dava sonucunda iade alanlar olmuş ama uğraştıran süreçler tabi

Eski bir bankacı olarak konuşuyorum bu arada havadan konuşmuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Perspective said:

Uyanık bankalar arasına katılan bank asyada kart ücreti almaya başlamış, ekstreyi görünce şok oldum,

şimdi bilgili olan varsa kart ücreti alacağını banka önceden bana bildirmek zorunda değil mi ?

çünkü herhangi bir bildirim yapmadan tak diye kesmişler kart ücretini, hakem heyetine gitsem kazanırmıyım ?

bankayı ara, kartımı iptal edeceğim de, genelde geri veriyorlar o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

ziraat bankası 4 yıl boyunca para kesti benden. Hesap dökümlerim ve kesilen miktarı belgeleyerek tüketici hakem heyetine dilekçe ile başvurdum 7-8 ay önce.

2 hafta önce cevap gelmiş,hesabımdan kesilen miktar 1900-2000 civarında net hatırlayamadığım bir miktarı geçmediğiiçin mahkeme yoluna gerek kalmaksızın iade edilmesi yönünde karar çıkmış. Atm'ye gittim, baktım parayı yatırmışlar ama hesapta blokeli, kullanılamıyor.

Blokenin kaldırılması için de "bahsi geçen ücreti teslim aldım" gibisinden bir kağıt imzalamam gerekiyormuş, ancak arife günü memlekete gidebildim. 11 gibi bankaya girdim, imzayı attım blokeyi kaldırdılar.

Bayram öncesi olduğu için de atm'lerin önünde upuzun kuyruk, içerisi deseniz 50 kişilik sıra var, sadece iki banko çalışıyor. Akşama çekeriz, yüzsüzlük edip bundan da işletim ücreti almazlar diyerek çıktım bankadan.

Gece geç saatte atmye gittim, hesapta olması gerekenden 40 tl eksik para var. Hesap işletim ücreti kesmişler 2 dönemlik birden. Şaka gibi anasını satayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Banka kartı verirken kesinlikle kart ücreti almadığını söylüyor, yoktu da zaten

mesele şu telefondaki eleman biz geçen ay ekstre ile herkese tebliğ ettik kullanmaya devam ederseniz kabul etmiş sayılırsınız diye söyledi, diyorum bende alışveriş yapmadığımdan bana 5 aydır ekstre göndermiyorsunuz tebliğ etmediniz yani,

bu tutturdu illa biz mutlaka mail göndermişizdir, dedim sisteminizden kontrol edin ekstre filan gelmiyor bana aylardır, sonra gak guk dedi 1 hafta sonra arayacaklarmış kartı iptal ettirdiğim için,

Valeron said:

banka sana kart ücreti için bildirim yapmak durumunda değil. Muhtemelen ki %99 ihtimalle hesap açılırken veya kredi kartı alırken imzaladığın sözleşme içerisinde,bankanın ücret kesebileceği ve bunu haber vermeksizin yapabileceği gibi bir ibare yer alıyodur.

Sözlşemenin bi nüshası elinde ise iyice oku şayet bu tarz ibareler yoksa dava sonucunu kazanırsın belki ama onun haricinde banka sözleşme ile kendisini güvence altına almadan emin ol böyle birşey yapmaz.

onun haricinde kart ücreti değil belki de hesap işletim ücreti kesilenlerden dava sonucunda iade alanlar olmuş ama uğraştıran süreçler tabi

Sosyal ağlarda paylaş

Uğraş gerektiren bir şey değil ki?

Adam 2 tıkla x yüz bin müşteriye kart ücreti kesiyor, sonra herkes geri almış olsa bile aldığı parayı işlettiği süre içerisinde havadan 1-2 milyon lira para atıyor cebe.

Kaldı ki müşterilerin çok komik bir kısmı itiraz edip, uğraşıp geri alıyordur o meblağı.
Sosyal ağlarda paylaş

Valeron said:

valla sinirlendim hep aynı şeyleri okumaktan. Sözleşmenin bir yerinde domal diye yazsa domalacak mısın kardeşim?

Sözleşmede geçen kanuna aykırı olan maddeler geçerli olmaz. Hakem heyetine, üstüne tüketici mahkemesine giderek kart aidatını da geri alanlar var.

halen hesap işletim ücretleri ve kart aidatları yasal değildir, hukuki yolları takip edenler parasını geri alacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Uğraş gerektiren bir şey değil ki?

Adam 2 tıkla x yüz bin müşteriye kart ücreti kesiyor, sonra herkes geri almış olsa bile aldığı parayı işlettiği süre içerisinde havadan 1-2 milyon lira para atıyor cebe.

Kaldı ki müşterilerin çok komik bir kısmı itiraz edip, uğraşıp geri alıyordur o meblağı.

aynen öyle.

sonuçta 3 tl dediğin bireysel bazda küçük bi meblağ ama toplu olarak baktığında herkesten 3tl dediğin haybeden kar kalemi işte.zira o mesajın maliyeti 20-30 kuruş gibi bişi bildiğim kadarıyla
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman kredi kartı ekstrenizi özel zarf içinde isterseniz ekstra 0,2 tl deseler ve sözleşmeye ekleseler birçok kişi iptal eder ve iptal edesiye aldıkları paralar cebe. Birçok kişi de umrunda bile olmaz 0,2 tl nasıl olsa der ve adam buradan milyonları götürür. Deveden kıl koparmayı kar gören bankalar bana hep gıcık gelmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...