Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sara hastası pilot


Trias

Öne çıkan mesajlar

Trias said:

THY bilerek bir sara hastası pilotla mı çalışıyor yoksa?

http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/867081-yolcular-sok-gecirdi


ilk defa kaptanda etksini gostermis olabilir.Teşhisi zor cunku bu hastalıgın veya kendi biliyordur yonetebiliyordur krizleri ama bu sefer yakalanmısta olabilir..allah bilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

6 ayda bir it gibi check up a giriyo pilotlar.

Bi anda cikabilir mi sara? Bilmiyorum bilen aydinlatsin.


Teşhis zor sadece gelen nöbetlerden anlaşılıyor nöbetin cinsinede bağlı sıklığınada bağlı, kimi hasta çok hafif nöbet geçirirken kimisi şoka girebiliyor işte.

Kadının kendi bilmiyor olaiblir çünkü şok öncesinde ne olduğunu hatırlamıyor hastalar, böle çok aciap bir yorgunluk geçirmiş gibi hissediyorlar.

Uzun süreli EEG felan gerekli tam teşhis konabilmesi için ama tabi belirtilerden mini şoklardan tahlillerden doktorlar artık doğrultusunu tahmin edebiliyorlar epilepsinin. Çok yaygın bir hastalık aslında ama senede 1-2 şok geçiren hastlara hasta teşhisi konmuyor işte, sıklaştıkça nöbetler bir daha nöbet geçirme şansı artıyor.

Check uplarda gözden kaçma olaslığı yüksek ama pilotların özellikle epilepsi testlerine tabi tutulmaları gerekiyordur tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

allah gostermesınde ben yavas yavas bir yerde yine patlayacagız diye dusunuyorum.. turk ınsanının karakterıstık ozellıgıylede alakalı olarak bu ucus oncesı checklerın nasıl yapıldıgını cok merak edıyorum ılla gozden kacan bır suru sey ıle ucus tamamlanmıstır.. zamanında kargo kapısını kafasına gore kapatan (turk) gorevlının mal oldugu buyuk olumlu kaza gibi. Birde pitot tupumu ne vardı.. ucaklar hangarda beklerken stikerı takılı olması gerekırken hıc takılmamıs ve gostergelerın sapıttıgı olumcul bır kaza vardı.. tabi ki yine turk..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok sıkıdır pilotların check up ları, lakin yapan anlaşmalı kurumların çoğu akp yönetiminin elinde olan özel hastaneler. bazı şeylerin göz ardı edildiğini ben biliyorum (mesela gözlerdeki kusurlar gibi benim bildiğim ve şahit olduğum). bazen geçmemesi gereken kişileri insiyatifle geçiyorlar FAKAT sara hastası çok farklı bir şey, kimse zannetmiyor ki bu riski alsın kariyerini riske atarak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Epilepsi pis hastalik yalniz krizleri oyle kafana armut duser gibi gelmiyor. Bir sure sonra farketmeye basliyor kisi oncede.

Ilk kirizden sonra genellikle artci krizler ataklar geliyor, en azindan kardesimde boyle. Haliyle iyiyim ben diyen pilotun hiyarlik yaptigi malum gibi.

Sinir stres cok etkiliyor bu arada krizleri. Haliyle adamin biseyi yoksa bile, kavga neyim ettiyse birileriyle tartistiysa ucuz oncesi sebep o olabillir.

Bu arada iki tip kriz var, biri cok hafif oluyorken, zaman zaman yaninda oturan kisi bile farketmezken digerleri de boyle yerde surunduruyor iste. Kaybediyosun vucudun kontrolu. Kardesin oyle dusup kafayi kirmisligi var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben epilepsi hastasıyım aslında turkiyedeki bir cok insan epilepsi hastası ama her insanı aynı etkilemiyor cok zayıf olanı var agır gecireni var pilotunki de hafifse gayet saklamıs olabilir.Teshisini de kişiye baglı bir hastalık cunku bir adam epilepsi hastasımı die eeg veya mr flan cekersin ama benim doktorlardan anladıgım cok tutarlı sonuclar alamıyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...