Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması 7 : Gone With The Wind

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bi de daha cok sevdigim gs ankaragucunden macı almıs onu en cok seviyorum besiktas 6 fenerbahce 5 atınca problem yok 2-0 yensek sampiyon olcagımız ev macında 8 atınca sike. OKKEY LETS GO
Mesaj tarihi:
teşviğin falan hiç suç tanımı yoktu tabi ki.özellikle 80ler,90larda son haftalarda rakip yöneticiler ellerinde para dolusu çantayla tribünde rakip takımın maçını seyrederdi.

2003 yılında bursa'nın son hafta Altay-İstanbul maçına gönderdiği teşviği Bursa yöneticisi Olay Tv'de itiraf etmiş ama o dönemde suç olmadığını ve herkesin teşvik verdiğini söylemişti.

Ama doğrudan şikenin Tff hukukunda cezası netti.
Mesaj tarihi:
50 yerde 500 kere yazmışımdır heralde. GS FB BJK farketmez, teşvik ne ki yani, şike ile karşılaştırmak abes.

teşvik zaten sporun doğasına aykırı bir şey değil. aykırı olan şey şike. Yani sen bir spor müsabakasında zaten rakibini yenmeye oynaması gereken adama "hadi yavrum yenersen 500 tl de benden" diyorsun. Özellikle ligin sonunda sıfır amacı kalmış takımlara teşvik verilmesine karşı değilim. Çok abuk bir şey değil yani. İstedikleri kadar teşvik primi versinler, sen çıkar topunu oynarsın kazanırsın, basit.

ama şike öyle mi? Şikede yenmeyi hedeflemesi gereken adama "sen yenil" diyorsun ve adam para karşılığı çıkıp yeniliyor. bunun spora sığan bir yanı yok. Şikeye karşı hiçbir şey yapamazsın, bedava 3 puan alıyor rakibin ve sen aval aval bakıyorsun.

hemen extreme boyutlara taşıyayım tartışmayı :D bence yasal bile olsa olur teşvik yani o derece.

edit: GS şike yaptı ama üstü örtüldü baya bombaymış :D
Mesaj tarihi:
şöyle bir şey buldum,

said:
1998 yılında oynanan şekerspor fenerbahçe maçında, fenerbahçeli yönetici bir çanta parayla soyunma odasında polis tarafından suçüstü yakalanmış, canlı yayında şekerspor kalecisi ve teknik direktörleri celal kıbrıslı şike olayını anlatmış, gelen teklifi polise ihbar etmiş (zaten bu şekilde suçüstü yapılıyor), suçluları yakalatmıştır.

canlı yayında olmuştur tüm bu olaylar.

ne teknik direktörden, ne kaleciden bir daha haber alınamamıştır.

eski fenerbahçe başkanı metin aşık' ın kardeşi olan melih aşık' dan okuyalım:

http://www.milliyet.com.tr/...6/07/19/yazar/asik.html

bu apaçık, suçüstüsü yapılmış, canlı canlı an ve an şike olayının kapatıldığı dönemdir, aziz yıldırım' a yol verilmiştir.

bu rezil maçtan önce oynanan bir başka maç daha:

(bkz: 26 nisan 1998 fenerbahçe beşiktaş maçı)

sonuç ? bugün olduğu gibi galatasaray koydukça adalet çıkmış, şikeci katili galatasaray ümüklerini ezerek şampiyon olmuştur.
Mesaj tarihi:
Esh said:

Of harbi ya.

Yeter abi bu kadar mallik.

Yakalandin bitti. Komsunjn cocugu da cukulata calmisti dun. Ama onu kimse gormedi. Seni yakaladilar amk daha ne?

Ülke de böyle yönetiliyor ki? Bizden önceki hükümetlerde çalmıştı.

Medya bile böyle. Yeni Şafak tuvalet kağıdı sahte röpörtaj yayınlayınca demedi mi "başka gazetelerde yapmıştı mıymıy" diye?

Başkasının götüne bakmaktan kendi götündeki bokunu temizlemeye tenezzül etmeyen yöneticiler sayesinde medyasından, siyasetinden, sporuna her alanda mala bağladık.
Mesaj tarihi:
Yılmaz Vural harbi adamdır ve gayet aklı başında saptamalar yapar, onu komik duruma düşüren bazı hareketleri olmasaydı büyük takımları da yönetirdi gayet.
Geçen TRTde yaptığı açıklamalarda bomba gibi düştü gündeme...

"Yılmaz Vural" said:

Çaykur Rizespor'un başındayken takımı şike yaptığı için bıraktığını açıklayan Vural, "Haluk Ulusoy ve Mustafa Çulcu ilişkileri anlatılsın. Ulusoy'un nasıl manipülasyon olaylarına karıştığı araştırılmalı. Ulusoy dönemi ve özellikle Galatasaray'ın üst üste kazandığı şampiyonluklar araştırılmalı. Ben bu ülkede maçı yarıda bırakıp gittim. Kimse ne oluyor demedi. Komisyon çağırdı, üstünü kapattılar"

Fenerbahçe'nin şike davasıyla ilgili konuşan Vural, "Fenerbahçe şike yapmış. Tek mi yaptı bunu? Diğerleri nerede arkadaş? Ben kimin ne yaptığını söylesem, şike o zaman başlar" dedi.

Başbakan'ın futbolla ilgilenmemesi gerektiğini dile getiren başarılı hoca, "Başbakan kahvaltıda Terim'i istemiş. Bırak Başbakan futbolu. Senin onca işin var. Bırak futbolu... Futbol özerk bir yapıdır. Bu işler neden siyasetsiz olmuyor? Milli Takım hocası açıklanmadan Başbakan ve Terim yemek yiyorlar önceden. Birilerinin adamı olduğun zaman ter dökmene gerek yok. Bir şekilde yürütüyorlar seni" şeklinde konuştu.

Oh be sonunda şu Haluk Ulusoy mafyasının hakkında konuşabilen biri çıktı, köyün delisi korkmadan gerçekleri anlattı diyelim ya da
Mesaj tarihi:
Hee UEFAyı ilk senede aldınız di mi ya, 4 senenin sonunda tabii ki takım oldu o kadro, kazanılan şampiyonluklar kazanılan paralar primler, takımın bu sayede dağılmayıp daha da her sene üstüne koyması güçlenmesi... ama ilk yıllarda arkadan ittiler GSyi bu bir gerçek.

Misal ilk senenin en cafcaflı zamanında Arifin İstanbulspor maçında son saniyede aldığı penaltı unutulmaz, Engindi galiba pozisyondaki oyuncu, Arif bile hala keşke atlamasaydım o pozisyonda diyor tvde, ulan sanki ilk kez atlıyor devamlı atlıyordu lavuk.

Yılmaz Vural gibi çıkıp dobra dobra çatır çatır anlatsalar daha neler çıkar o dönemden, ama herkes 3 maymunu oynuyor hala, biraz daha zaman geçmesi lazım.
Mesaj tarihi:
geçmiş zaman doğrudur ama Şenes Erziğe Ahmet Güvenere abv erzik diye sövüp duruyorduk o zamanda, yine Ulusoy ezelden beri hep yönetimlerde ve etkili olmuş bir adam ve o senede başkanlığa oturuyor işte sonrası malum, mesut yılmazlar mehmet ağarlar vsvs
Mesaj tarihi:
"Tatar Ramazan" said:

geçmiş zaman doğrudur ama Şenes Erziğe Ahmet Güvenere abv erzik diye sövüp duruyorduk o zamanda, yine Ulusoy ezelden beri hep yönetimlerde ve etkili olmuş bir adam ve o senede başkanlığa oturuyor işte sonrası malum, mesut yılmazlar mehmet ağarlar vsvs

Hacı sanada adam begendiremiyoruz. Birkac sene sonra da "Demiroren'i de biliyoruz, nasıl itekledi cimbomu" demeyecegini ne bilelim?
Mesaj tarihi:
scorch said:

Fenerlilerle şike tartışılmaz şu 2-3 senede bunu öğrendim adamlar uzman bahane uydurmada olayları çarpıtmada.

Adamlar yobaz Fenerli oldular çünkü , yönetimlerinin ve medyanın gazlamasıyla. Küçük bir Türkiye Fenerbahçe tam hahaha
Mesaj tarihi:
M.A. Aydınlar konuşurken ağlamış yaw.

http://www.haberevet.com/fotograf/haberdetay/Screenshot_23.jpg
http://www.haberevet.com/fotograf/haberdetay/Screenshot_24.jpg
http://www.haberevet.com/fotograf/haberdetay/Screenshot_25.jpg
Mesaj tarihi:
link koyar insan ya adam bi ton şey anlatmış ağlamasını koyuyosun

http://www2.sporx.com/futbol/superlig/aydinlardan-f-bahce-yonetimine-bombardimanSXHBQ345426SXQ
Mesaj tarihi:
toggie said:

UEFA'yı da Ulusoy vermişti.

UEFA yarı finalinede şikeyle çıktık. Ulusoy dendimi nasılda savunmaya geçiyorsun. Ama lafa gelince şike yapan temizlensin bilmem ne yapılsın. Ulusoy'a bir sürü dava açıldı fakat şuanki spor yasaları yoktu. Tarla marla dışında elde delilde yok, o zamandan tek farkı artık yargıçlar savcılar insiyatif kullanabiliyorlar. Yok efenim FB'liler çok aptal hiçbir şeyi göremiyorlar falan saydırmak kolay. Hiçbir taraftar takımına toz kondurmuyor. Ulusoy devre arası başkan oluyor tertemiz TFF başkanı bırakmak zorunda kalıyor yada bıraktırıyor. Ulusoy geliyor FB'ye bilmem kaç tane %100 penaltısı falan verilmiyor. Ama bunlar tesadüf zaten. Fakat aslında FB'nin antebi 3-0dan 4-3 yenmesinden bir farkı yok.

Hiç samimi gelmiyor abi lig temizlensin yok şike varsa maç izlemeyelim falan tavırları. Çünkü FB GS taraftarı arasında bu konuda hiçbir fark yok.

Ayrıca sölüyeyim sırf trollüğüne şike yok falan dedim bir ara. Ama bizim derdimiz hukukun doğru işlememesiydi. Ne konuda doğru işliyor ki şuan kaç kişi yargıya güveniyor ülkede dünyanın hala düz olduğunu sanan sakallı tipler dışında. Yoksa bizde şike olabilişr delil varsa ligden düşmeli FB dedik en azından çoğumuz. İronik olan bu söylediğimize rağmen bizi eleştirenler Ulusoy denince kanıt istiyorlar. Bakanları araya sokan Trabzonspor'un yaptığı yanlış diyemiyor kimse kupa trabzonun hakkı deniyor. Bu kadar bakan milletvekilinden taraflı destek alan takım çok günahsız zaten. Fakat konu FB oldumu yargı hukuk mükemmel işliyor ülkede. Ama Aziz'den Demirören'den hiçbir farkı olmayan Ulusoy bugun TFF başkanı olsun ister GS'lilerin büyük çoğunluğu.

Demek istediğim özetle ne FB ne GS taraftarı hiç samimi değil. Temiz futbol falanda isteyen yok. İşine gelince adalet işine gelince futbolda temizlik.
Mesaj tarihi:
Açıkçası 96-2000 arası şike vardı demek veya Ulusoy şöyleydi demek bana acayip anlamsız geliyor kusura bakmayın. Kim şampiyon olacaktı zaten o senelerde bir açıklayıverin. FB rezil dönemindeydi, 2000 yılında biz UEFA'ya giderken Pendik'e eleniyordu filan. BJK desen Fevzi ayağından kaçırmasa belki şampiyondu yani..

Kimse temiz olduğunu iddaa etmedi. Ama her fırsatta Ulusoy deyince benim de aklıma yahu kim şampiyon olacaktı da Ulusoy yaptırmadı o 4 sene demek geliyor...
Mesaj tarihi:
Sotto said:

Açıkçası 96-2000 arası şike vardı demek veya Ulusoy şöyleydi demek bana acayip anlamsız geliyor kusura bakmayın. Kim şampiyon olacaktı zaten o senelerde bir açıklayıverin. FB rezil dönemindeydi, 2000 yılında biz UEFA'ya giderken Pendik'e eleniyordu filan. BJK desen Fevzi ayağından kaçırmasa belki şampiyondu yani..

Kimse temiz olduğunu iddaa etmedi. Ama her fırsatta Ulusoy deyince benim de aklıma yahu kim şampiyon olacaktı da Ulusoy yaptırmadı o 4 sene demek geliyor...

Bizim şampiyon olduğumuz yıl BJK ve GS mi olacaktı? Ne alaka kim olacaktı? Ayrıca sadece o 4 yıl değil. GS'nin son dk şampiyon olduğu yılda başkanlık yaptı. Ligin 2. yarısı başkan oldu. İlk yarı kötü olan GS çok iyi oynayan FB var. 2. yarı FB'ye 9 tane falan verilmeyen penaltı var hepside %100 net. Ulusoy geldiği anda herşey GS'nin lehine işlemeye başlıyor nedense.

Bizde sizin şuan ki lig tv mi iptal edecem FB ceza almadı kupa trabzonundu kafasındaydık. Biz kağıt oynuyorduk üniden arklarla tvde ulusoy başkan dedi hepsi GS'li zaten şampiyonluğunuz hayırlı olsun dedim. E bende o zamandan beri doğru düzgün lig maçlarını takip etmiyorum zaten. Aklı başında herkes ligin temiz olmadığını hergün tekme tokat yediğimiz polis raporlarına gerek kalmadan, ülkedeki taraflı hukuğa gerek kalmadan izlediği maçlardan anlar zaten. Bi tek buraya üye olduğumda ateşli futbol taraftarlarını görünce birde can sıkıntısında futbola yazmaya maçlardan sonra golleri izlemeye falan başladım. Tekrarlıyorum objektif değil kimse. Şu bu taraftar diye ayırmanız kadar komik bişeyde yok.

Vergisini ödeyen tek takım FB. Kendi yönetimlerinizi protesto ettiniz mi vergilerini ödemiyorlar diye. Biz babamızımı öldürdük hergün hayvan gibi vergiler ödüyoruz. Yok ama burda herkes temiz futbol adaletli futbol falan istiyor. Eyvallah. Oldu gözlerim doldu :)
  • Yeni Oluştur...