Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Surekli kulak cinlamasi


di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Doktor ve randevu fasli uzun suruyor burda, haliyle randevu gununu beklerken biraz bilgi toplayayim istedim.

Gunun cok buyuk kisminda sacma bir kulak cinlamasi var. Boyle cok belli degil, sadece sessiz ortamda fark edilir durumda fakat surekli olunca inanilmaz rahatsiz ediyor.

Var midir benzer sorun yasayip da doktora gorunmus olan ? Kimde ne sebepten kaynaklanmis, tedavisi nasil olmus diye sormak istiyorum ?

Internette arastirdim biraz, zilyon tane sebebi olabilirmis disten tut da beyin tumorune kadar. Haliyle cok bisey elde edemedim. Oyle olumcul/ciddi bir hastaligim falan oldugundan supheliyim lakin yine de merak ediyorum. Haliyle varsa deneyiminiz paylasmanizi rica ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

Yüzmeye falan gidiyosan enfeksiyon olabilir. Psikolojik de olabilir. Ne bilelim olm? Yörü git tohtora alala...


Arkadas randevu istiyosun, acillik degilsen 10 gun sonraya veriyorlar. Ondan soruyorum. Vardir sik rastlanan biseyi, bilgisi olan vardir diye soruyorum iste.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de var aynı dert, insanın bütün moralini psikolojisini bozmaya yeter bir beladır bu. Ben 4-5 aydır çekiyorum bunu, KBB doktoruna çıktığımda odyometri testi yaptırdı kulakta duyu kaybı var mı diye normal duyuyorum bi sorun yok, sonrada ilaç yazdı vasoserc bid ve bir meniere hastalığı ilacı(kulak çınlamasına iyi geliyor diye) bu 2sini 1 ay kadar kullandım hiç bir değişiklik olmadı bidaha çıktım doktora aynı ilaçları bidaha yazıp 3 ay kullan gel diyince bıraktım kullanmayı, bütün umudum da kesildi. Netten araştırdığım kadarıyla malesef modern tıpın çaresiz kaldığı bir konuymuş bu. Hayatın boyunca sürecek, alışsan iyi olur deniliyor. Hatta 10-12 yıldır devam eden insanların yorumlarını okudum hayatlarının bi parçası olmuş artık. Gerçektende 4-5 aydır devamlı sürüyor hiç geçmedi.

Sen de ne kadar zamandır var? Bu önemli çünkü ilk 4-5 gün içerisindeysen kurtarılabilme şansı varmış kulağa kortizon enjekte ediyorlar, ama 4-5 günü geçtiyse yapılamıyormuş. Malesef tedavisi yok gibi birşey, fiziksel olarak bir nedeni yoksa doktorlar tedavi edilemeyeceğinide söylüyor zaten açık açık. Benim kulak çınlamam çok tiz bir ses gibi böyle aşırı tiz bir sesin sürekli kulağımda. Eğer ki gürültü ortamlara girersem daha da artıyor bunu doktora sordum evet artar dedi. Yani gürültülü ortamdan kaçınman gerek muhakkak, en başta bunu yapmalısın. Çünkü gürültü kulağın içerisindeki duyu sinirlerine zarar veriyormuş, kulak çınlamalarının bir bölümüde bu sinirlerin tahrip olmasından dolayı kaynaklanıyormuş.

En önemli yapman gerekenler olarak;
-Mutlaka gürültülü ortamdan kaçın, disko,club,bar, konser, sinema vb. yerler de kulağı çınlayan insana zarar veriyor.
-Sigara kullanıyorsan bırakmaya gayret göster, doktor etkiler dedi.
-Aspirin kullanma, tamamen bitir. Doktorum söyledi bunu da.
-Stres. En önemli sebebi sanırım bu. Stres kaynaklı olabilir durumun ve hayatındaki stresi azaltmak için elinden geleni yap. Biliyorum zor ama inan insan ömrünü tüketen şey strestir.

Bu arada gürültü olayı için konuşmak gerekirse, konsere sinemaya vb. yerlere gitmeden yaşamak nerdeyse imkansız olduğundan doktorlar kulak tıkacı tavsiye ediyorlar, eczanalerde satılıyor. Gelen sesleri tamamen duyulmaz hale getirmiyor sadece belli bir frekans aralığında azaltarak zarar vermesine engel oluyor. Bu açıdan bunu mutlaka tavsiye ederim.

Ha bir de duyu kaybı ile gelen kulak çınlaması daha farklı nedenlerden oluyor, kulaklarından herhangi birisinde daha az işitme gibi bir şey var mı?

Son olarak sana verebileceğim en iyi tavsiye, white noise'ın kulak çınlamasına iyi geldiği kanıtlandı. Bir radyonun istasyonlar arası ayarsız bir frekansa getirerek çıkan sesi gece uyurken ya da uyumadan önce dinlemen sana yararlı olacak. Veya http://www.ata.org/sound buradan kendin bazı sesleri mixleyip hazırlayabilirsin. Ben öyle yaptım yağmur ve rüzgar sesi dinliyorum her gün biraz iyi geliyor. ata.org American Tinnitus Association'ın sitesidir bu arada oradaki bilgileride okumanı tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tinnus olabilir, gerçi tinnus zaten kulak çınlaması demek sdfg. Ama tinnus diye hastalık da var. Sebepsiz, nedensiz, herhangi bi ilacı yok fln, çok garip bişey.


Hipertansiyon olabilir, tansiyonunu bi ölçtür.

Enfeksiyon olabilir.

Seröz otitis media olabilir.

Çok ihtimal var ya kulak çınlaması için, umarım tinnus değildir ama. Çaresi yok ilacı yok tam olarak. Şansına geçerse geçiyor azalırsa azalıyor fln. Tıp çaresiz sebepsiz tinnusa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi geldim doktordan. Kizariklik var sag kulakta dedi, kulak cubugundandir dedim dinlemedi sprey verip bi kullan geri gel, olmadi tinnitus clinic'e sevk etcez dedi sevgili doktorum.

Azcik inat ettim daha erken gideyim ben oraya calisamiyorum edemiyorum diye ama kandiramadim.

Ama enfeksiyon falan yok. Dis agrisi, bas agrisi, duyma kaybi, bas donmesi, halsizlik gibi semptop da yok ortada, haliyle omur boyu cekilcek gibi duruyor zira tinnitus clinic'ler de cok bisey yapamiyor diye eklediydi doktor anlatirken.

Neyse boyleyken boyle, sansimi kaderimi silkeyim deyip kapatayim konuyu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

di bi önceki sayfadaki yazdıklarımı okudun mu? Nelerden uzak durman, hayatından çıkarman ve sana iyi gelebilecek bir kaç şey yazmıştım.

white noise olayı filan iyi gelebilir. Bu arada tinnitus clinicler mi var ya onu ilk kez duydum benim doktorum hiç öyle bir yerden bahsetmedi, ne yapıyorlar ki normal kbb doktorunun yapamadığı? Çoğu KBB doktoru kulak mikro cerrahisi konusunda uzmanlığı oluyor zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi UK'deyim ben, haliyle burda varmis.

Bir de burada once kendi local GP'ne gidip pratisyen hekime gorunuyosun, bizdeki saglik ocaklari. Sonra gerekli gorurlerse seni hastaneye falan sevk ediyorlar.

Senin anlattigindan cok farkli degil temelde ama ne yapiyorlarmis diye merak edersen surdan okuyabilirsin. Case study falan cikarmilar anlatmislar guzel guzel.

http://www.thetinnitusclinic.co.uk/tinnitus-treatment/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...