Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Superonline Gece Kuşu zımbırtısı toplanın


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
gece bırak dl ni laptopa sabah 200gb dl inmiş olsun. problem ?

50mbit 100gb normal akk fiyatda uygun gibi. ayrıca gece kota yok. bence mükemmel ötesi.

ama yinede stream sorunu yaşadığım için çok kızgınım. stream olayını düzeltirlerse balıklama atlarım.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
TTNET altyapisi bu da. TTNET ile stream bekleme. Uydunet'in 3 mbps Hulu'da 720p stream ediyor ama TTNET'in 8 mbps yapamiyor bazen. Bir sorun var onlarda.
Mesaj tarihi:
Yok superonline fiber ttnet altyapısı değil. Kendi altyapısını kullanıyor. Sadece ADSL'de ttnet altyapısını kullanıyor. TTnet'de fiber yokken ilk superonline döşedi fiberi (istanbul / ataşehirden başlandı) yani fiber kendi altyapısı sol'un.

Stream için aradığımda geçici bir sorun var düzeltilecek dedi. Twitch.tv için ise justin.tv altyapısı kullanıyorlar, justin.tv malüm ülkemizde yasaklı bu yüzden kimi zaman sorun yaşıyoruz v.s dediler. Dedim banane halledin sorunu geçerim kampanyaya dedim. ok vok dediler. (taahütüm bitceği için kaçırmak istemiyorlar müşteri)

kotasız internet istiyorduk, resmen kotasız gibi bir şey oldu buda. laptopun varsa 6 saat içersinde 50mbit ile max hızda 160GB indirirsin. ayda 1tb yapar. üstelik 100gb gündüz kotanada yansımaz. çok güzel gözüküo.
Mesaj tarihi:
GERGE said:

TTNET altyapisi bu da. TTNET ile stream bekleme. Uydunet'in 3 mbps Hulu'da 720p stream ediyor ama TTNET'in 8 mbps yapamiyor bazen. Bir sorun var onlarda.



Fiber altyapısı superonlinea ait. Sadece adsl de ttnet.
Mesaj tarihi:
bi şeye takıldım, sormayıda unuttum kadına. Cihaz kampanyasından geçiş yapılamaz diyor. o ne acaba ? ben modem ile birlikte aldım. modemi onlar verdi yani onun için mi denmiş yoksa internet ile birlikte laptop telefon fln alanlar için mi çözemedim.
Mesaj tarihi:
TTnet benim adsl i geçirdi kendiliğinden 20 mbit fiber'e. 6 gb kota var ama ahahaha


Öğrenci evinde 20 mbit superonline fiber kullanıyordum, burda 20 mbit ttnet fiber. Arada dağlar kadar fark var.

TTnetinki bakır kablolu fiber fln herhalde, o kadar kötü çünkü.
Mesaj tarihi:
ttnet fiberi daha yeni döşedi. sanırım 1-2 sene oldu. superonline fiberde daha önde, 4-5 yıl öncesinden beri var. Ama superonline fiber'de de stream sorunu yaşanıyor. Bazen oluyor (1-2 ay sürüyor sorun) gün geliyor 3-4 ay hiç sorun yok.

dl hızında ztn problem yok 20mbit max görüyorum.
Mesaj tarihi:
ya o santraline bağlı diye biliyorum, yani sen x santraline bağlısın o santralden bölgende 300 kişi fiberden yararlanıyor. Bu kişilerden kaçtanesinin bu kampanyadan yararlandığına bakar. 200 kişi gece dl ye yüklenirse bitersin ama yok 10-20 kişi ise vız gelir tırt geçer.

önceden ttnet adslde kota çalışmıyordu. yani kotayı geçsen bile hız düşmüyordu uzun yıllar böle devam etti. hiç sorun yaşamamıştım ben. yani adamların zaten bu kapasitesi var. kota muhabbetini altyapıları yetmediği için değil para kazanmak için koydular.
Mesaj tarihi:
stormeagle said:

ya o santraline bağlı diye biliyorum, yani sen x santraline bağlısın o santralden bölgende 300 kişi fiberden yararlanıyor. Bu kişilerden kaçtanesinin bu kampanyadan yararlandığına bakar. 200 kişi gece dl ye yüklenirse bitersin ama yok 10-20 kişi ise vız gelir tırt geçer.

önceden ttnet adslde kota çalışmıyordu. yani kotayı geçsen bile hız düşmüyordu uzun yıllar böle devam etti. hiç sorun yaşamamıştım ben. yani adamların zaten bu kapasitesi var. kota muhabbetini altyapıları yetmediği için değil para kazanmak için koydular.



şöyle bişi düşün


sırayla anlatıcam




bu bir ip bildiğmiiz ip :)


internet------------------------------senin PC


şimdi bunun arasında neler var....




internet-----HOPsHopsHOps-ISP-----ISPRouter----BÖlgeRouter-----MahalleRouter-----SeninPC...



mahallende 10gbit ten fazla yok...


Mahallenden Bölge Routerına max 1 fiber kabloysa içindekiler 20 civarı oluo Yani...

Mahalleden Bölge routerina max 200GBit gider

Bölge routeri ISP Routerina verir 200Gbit i yine düşün birsürü 200Gbit BU Bölge ROuterına geliyor...

SOnra O Bölge Routerları ISP ROUTERIna yolluyor...

Ama malsef oda max çıkışı 200gbit.... :)

Peki ISP Yurtdışı internet çıkışı kaç ?

süperonlinenin ki 32Gbit filandı en son daha bile az olabilir ...


eee Bölgelerden gelen 200Er GBitlik hat noldu ?

HAA bu arada Max Değerler onlar yani koyabilecekleri en kaliteli :)
Standart kullandıkları 10gbitlik FiberTop kablolar ;) bilginiz olsun


HAHA yani demek istediğim üzülmeyin sonra :)
Mesaj tarihi:
32 Gbit yurtdışı çıkışı mı olur yahu?

Şimdi fiber mevzusunda SOL'un omurgası kendisinin ve yurtdışı çıkışlarını kiralıyorlar. Bunun yanında TTnet'in üzerinden de var çıkışı SOL'un ama kendi bağımsız hattı da var.

Fiber mevzusunda TT aslında büyükşehirlerde neredeyse her saha dolabına fiberle ulaştı. Ancak evlere kadar fiber uygulamaları daha yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. Onda da daha önce hiç altyapı olmayan yeni yerleşim alanlarında ve de çok katlı residental yapılara genelde SOL gibi eve CAT5/6 kablolarla gidiyorlar. Onun dışında saha dolabından evlere kadar bakır altyapısı kullanılıyor. Hipernet dedikleri nane bu şekilde. Ama tabi şu da var şimdi eskiden DSL'de filan santral mesafesi önemliydi çünkü bakır mesafesi özellikle 1 km'nin üzerine çıkınca kayıplar artıyordu. Şimdi o mesafeyi bağlı bulunduğunuz saha dolabından eve kadar olarak aldığınız için bakır üzerinden de eğer bakır tesisatta sıkıntı yoksa yüksek hızlar alınabiliyor. Ama tabi ki eve CAT kablo ile geldiği kadar kaliteli olamıyor.
Mesaj tarihi:
cantug'nun dediklerini biri translate etsin. Sanırım demek istediği santralin değil mahallenin ne kullandığı önemli. yada hiç bir şey anlamadım bilmiyorum ama ataşehirde oturuyorum, buradaki residancelarda ya ferrarili bıçgın delikanlılar yada iş adamları var. dl yi bırak, yolda modem görseler bomba diye karakola götürürler. Her şey bir yana gece 00:00'dan sonra ping yükselse nolur, zaten online oyun serüvenim max 01:00'a kadar. ondan sonra dizi mizi kaynıyor.

@black

işin güzel yanıda bu. ben 20mbit 100gb akk ye 59tl veriyorum.
şimdi 69 vererek 50mbit ve gece kotasız tarife ulaşabiliyorsun.

Benim stream problemimi çözerlerse eğer bu pakete geçicem. 2 sene boyunca kotadan kurtulurum. Ağır dl lerimi geceye bırakırım 50mbit ile 6 saat içersinde 100gb+ dl edersin. Yarın bir diziye başlicam, 2 sezonunu koy torrente zamundandan 6 saat içersinde 2 sezon hazır ve kotaya yansımamış şekilde. 3mbit ile 6 saatde yarım sezonu dl edemezsin.
Mesaj tarihi:
Yav ben buna başvurdum bugün , telefonda onayladım falan yetkili ile görüşürken.Sonra düşününce saçma geldi asdasd.

Yarın iptal ettiricem.Ayda bir kere 5tl karşılıgı, turbo buton ile zaten aylık tüm download ihtiyacımı karşılarım diye düşünüyorum.Yanında da 25mbit/50gb kotalı tarife aylık 49 tl almayı düşünüyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...