Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası


ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/f/f6/EuroBasket_2013_logo.jpg

Eylül'de şampiyona. başlık biraz erken olacak çünkü Cenk Akyol protesto için ntv mikrofonunu yere attı diye milli takım kadrosuna alınmamış.

"sinan güler" said:

Cenk kadroya alinmamis,sebep ne olursa olsn,umarim etrafta konusulan konudan bagimsiz bisidir. Iyi sezon gecirerek, herkesten ck haketmsti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Erdenay, Cenk’in basketbol kulislerinde konuşulduğu gibi Gezi Parkı’nda yaşananlar sırasındaki tavrı nedeniyle takıma çağırılmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Erdenay, “Tanjevic’in planladığı listede Cenk yoktu. A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Nihat İziç’in ısrarıyla, Tanjevic tekrar Cenk’i kadroya almak üzere düşünmeye başlamıştı. Cenk, geçen yıl Temmuz ayında Bulgaristan’da yapılan kampta Tanjevic’le anlaşamadığını ve uyuşmadıklarını belirtmiş ve ‘Hocanın bana karşı tavrında bir değişiklik olacaksa geleyim’ demişti. Bunun üzerine durum Tanjevic’e aktarıldı. Tanjevic de hiçbir oyuncusuna farklı davranmayacağını söylemişti. Tanjevic, bu yılki Avrupa Şampiyonası kadrosuna Cenk’i almadı. Bu durum tamamen teknik bir konu ve tercih” dedi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Galatasaray Spor Kulübü olarak ülkemizi FIBA Avrupa Şampiyonası’nda temsil edecek basketbol A Milli Takımının kadrosunun açıklanmasını müteakip değerli oyuncumuz Sayın Cenk Akyol’un ismi etrafında gelişen tartışmaları büyük bir kaygı ile takip ediyoruz. Geçtiğimiz sezon gösterdiği performans ile taraflı tarafsız tüm basketbol severlerin takdirini kazanmış olan Sayın Cenk Akyol’un Milli Takım kadrosu dışında neden bırakıldığına dair Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan ve Milli Takım yönetici ve koçundan doyurucu bir açıklama bekliyoruz. Şu ana kadar yapılan açıklamaların hiç kimseyi tatmin etmediği son derece açıktır.

Her ne kadar milli takımların oluşumunda milli takımlar teknik heyetlerinin takdir yetkilerini kullanması doğru ve doğal ise de bu değerlendirmelerin herhangi bir medya organının etkisi ile değil sadece ve sadece sportif başarı verileri, takım uyumu, sporcu ahlakı gibi spora dair kriterler üzerinden yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının gururla destek verdiği ve arkasında durduğu, başarılarıyla sevinip, yenilgileri ile üzüldüğü, bir millet olarak bizleri birbirimize yakınlaştıran milli spor takımlarımızın her türlü art niyetten ve menfaat ilişkisinden uzak tutulması için herkesten önce milli takım yöneticilerinin önemli bir sorumluluk altında olduklarını düşünüyoruz. Yasalar ve teamüller gereği siyasetler üstü olması gereken, özerkliklerini korumak görev ve sorumluluğu altında bulunan federasyonların da bu konuya özel dikkat göstermeleri gerektiğine inanıyoruz.

Umudumuz ve beklentimiz sosyal medya kaynaklı bu haberlerin doğru olmadığıdır. Galatasaray Spor Kulübü olarak değerli bir sporcumuz olan Sayın Cenk Akyol’un bu süreçte yıpratılmaması için her türlü tedbiri almaya ve girişimi yapmaya kararlı olduğumuzun da bilinmesini isteriz.

Galatasaray Spor Kulübü

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şu an Tanjevic ve yardımcısı Izic. Tanjevic dediğimiz adam Cenk'i ilk kez A milli takımda oynatan, Japonya'da derece olarak değil ama oyun olarak turnuvanın en dikkat çeken takımlardan biri olmamızı sağlayan takımın parçalarından birini yapan ve akabinde çok da düzenli olmasa da formda oldukça milli takıma alan bir adam.

Tanjevic'ten öte, kadro seçimi ve kurulumunda söz sahibi olan Nihat Izic ise zamanında altın jenerasyonumuz olarak bahsedilen Ersan-Ömer Aşık-Semih-Oğuz-Cenk kadrosunu bir araya getiren, Teodosic'in Sırbistan'ına yenilip 2. olduğumuz İzmir'de düzenlenen gençler şampiyonasında A milli takım düzeyine hazırlayan adamdır, canlı izlediğim süper bir turnuvaydı aynı zamanda. Her oyuncu çok değerli onlar için fakat Cenk,Ersan,Ömer gibi adamlar bunların ellerinde yetişti, resmen çocukları gibidir

Cenk ile bu kadar mazisi olan ve her fırsatta takıma çağıran bu teknik ekibin bu sezon hem savunma hem hücum anlamında ilk kez bu kadar komple oynayan, sorumluluk alan, şampiyonluk gören Cenk'i çağırmaması öküz altında buzağı aramanın ötesinde bir durum, bazı kesimlerden sanki Lebron AQ yorumları geliyor da bir zahmet sussun onlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cenk Akyol, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Milli takım kadrosu açıklanmadan bir hafta önce teknik ekipten Ertuğrul Erdoğan ile yüz yüze, Nihat İziç ile de telefonda konuşmam oldu. Benim kesinlikle kadroda olduğumu, hatta bu sezon oynadığım basketbolun Avrupa Şampiyonası boyunca da sürmesi gerektiğini söylediler. Kadro bir hafta sonra açıklandı, yoktum. Nihat İziç'e telefonla ulaştım, 'Ne oldu da kadroda yokum?' diye sordum. Bana sadece 'Devlet' dedi. Ardından da 'Senin kadroda olmayacağını öğrenince Tanjevic de rahatladı' cümlesini kurdu. Ama ben bir sporcu olarak 'Devlet' seçeneğine inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Çünkü düşüncemiz ne olursa olsun hepimiz aynı bayrak adına mücadele ediyoruz. Nitekim Sayın Bakan Suat Kılıç da attığı tweet ile benim düşüncemi doğruladı. Devlet, milli takım seçimlerine karışmazdı. Nihat İziç'in 'Devlet' derken neyi kastettiğini izah etmesini bekliyorum."

Yazıklar olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8Xfg3jZMG1QuJnp6pnUWd3.pageID_iE88B1fbHFUH5bWYukNoF0.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2013.roundID_8722.html

ilk maç 4'ünde Finlandiya ile, saat 14:30'da.

ikinci maç 5'inde İtalya ile, saat 17:45'te.

üçüncü maç 7'sinde Yunanistan ile, saat 21:00'da.

dördüncü maç 8'inde İsveç ile, saat 21:00'da.

beşinci maç 9'unda Rusya ile, saat 21:00'da.

Saatleri siteden aldım avrupa saatine göre olabilir emin değilim :) +1 saat gibi düşünün
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...