Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 kthxbye said: Viktor din ile rejimi karıştırıyor. Monarşi ve diktatörlük olan ülkede baştaki adam dine abanıyorsa yönetimin içine de din girer. Yapılan yanlışlar (idamlar, kol bacak kesmeler, göz oymalar vs vbz) o yobaz yöneticinin ve boyun eğen halkın suçudur. Tamam bu diktatörlükten kurtulmak kolay birşey değilde bunu benimseyip hırsızlık yapanın kolunu kesmeyi doğru bulmamalılar en azından. . Hah en basindan sole islamla ilgili hicbirsey bilmedigini kabul eden bi post atsaydinda rahatlasaydik :D Din ile rejim karisiyor cunki islaminemrettigi o, islam ozel hukuktan tut peyagmberin esleriyle halvet srasina kadar ozel hayati duzenliyor cunki. Islamla laikligin beraber yurumesi bu yuzden imkansiz ve bu hakikatin ta kendisi, bu yuzden islami demokrasi diye bisey yok. Islam gayet sosyalist bir paylasim yapisinda, populizme dayali atorkratik bir yonetim modeli emrediyor, mekke ayetleri ozellike (ki daha onca cok uzun yazdim) dinden cok anayasa yahu direk, siyasal butunlugunu tarihinde ilk defa saglamis araplarin ilk anayasasi. Isa en basindan "sezarin hakkini sezara, tanrinin hakkini tanriya" diyor misal, daha peygamber duzeyinde laiklik var hristiyanlikta. Islamda ise sezarin hakki ile tanrinin hakki bir ve ayrilamaz, ayirmaya calisirsan haram ve gunah. Seriatin uygulanmadigi bir devlet yapisi zaten islama taban tabana aykiri, acayip olan biziz yani araplar degil. Ataturkun cok saf ve cocuksu bi hayali vardi, her optimist dahi gibi butun toplumu kendi seviyesinde zannetti, dediki "ben oturup bunlara turkcesi u okutursam bu dinin ne kadar zirva seylere inandiklarini anlarlar ve sorun ortadan kalkar." Istenturk halkinin dini kitabi okumaktan aciz duzeyde okuma yazmaya ilgisiz olucagini hesaplayamadi, sonrada depresyona girdi cunki ergenlige yeni girmis bir cocuktan birkac ay icinde kendi ayakkari uzerine basabilen bir adam cikarmak gibi fantastik cikgin bir dusuncesi vardi. Burda dine itiraz edenlerin neredeyse %80i bilincli itiraz ediyor, okudugu icin arastirdigi icin itiraz ediyor ve hepside musluman olarak yetistirilmis kisiler neredeyse, dis etki olmadan sirf kendi entellektuel kapasiteleri ile kirmislar dogustan takilan prangalari Gelip islami biliyorum diye wot kasip daha islamda temel devlet olgusunu bile bilmemek gibi fatal bihata yapan adam hani zaten anliyamaz bu itirazlari, git dawkinsinsin "allah yok!" Kitabini okuyup dawkins kultunr uye ol diyen yok ama en azindan kendi dinini bi etraflica ogrenm a dan z ye, sonra hala inanmak istiyorsan ancak saygi duyariz cunkiinandin sana ait olur o zaman. Islamla alakasi olmayan inanclari islam busur (bnce) diye savunmak basta islama hakaret cunki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 vazgeçtim beyler tamam cevap veremiyomuşum gibi düşünün. kürsünüz hayırlı olsun. madem islamiyet bu ben de terörist olmaya karar verdim. görüşürüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 karılarınla halvete girerken diğerlerini gücendirme diyen evrensel ahlak kitabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Viktor said: Burda dine itiraz edenlerin neredeyse %80i bilincli itiraz ediyor, okudugu icin arastirdigi icin itiraz ediyor ve hepside musluman olarak yetistirilmis kisiler neredeyse, dis etki olmadan sirf kendi entellektuel kapasiteleri ile kirmislar dogustan takilan prangalari olur mu hiç ya. özentiyiz hepimiz cool takılmaya çalışıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Sotto said: İçinde hemen öldürmek olan, savaştan vs bahseden birşey nasıl oluyor da insan olmayan biri tarafından yazılıyor. Yukarıdaki Tanrı-ki ben de çok inanıyorum-, savaştan mavaştan niye bahsetsin abi. Niye oturup bütün dünyaya sadece Arapların anlayabileceği müthiş edebi bir şekilde yazılan, kimsenin tam olarak anlayıp yorumlayamadığı ama bütün insanlığa gönderilen bir eser yazsın. Antarktika'daki adamın günahı ne abi, hadi gene bizim Türkçe mealimiz var diyelim... Herşeyin üstünde olan bir bilinç ve form, gidipte hala gayrimüslimleri 2 kere uyarın, 3. de öldürün mü diyecek. İşte ben buna inanmıyorum... + ilga kurali, bugun emrettigi seyle celisen bi ayeti gunun sartlarina gore duzeltip "artikcboyle emrediyorum!" demek zamandan ve mekandan bagimsiz omnipotent bir yaraticidan beklemek cidden komik, 1-2 olsa neyse islamda yuzlerce bole celiski var neredeyse ki peygambere gidip "ne is?" dediklerinde hemen ayet gelmis "sonradan soyleidigimiz onemli eskileri dikkate almayin" diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Islama gecerken insanlar kizmasin diye o. Yavasca alistiriyor ilk inanlari. Cok sinsi bu Allah. Bizi de sadece inanlari sinamak icin koydu zaten. Bir dayak bir yil huri. Bir headshot bir tane daimi huri. Iki headshot olunca ya iki huri, ya senin tasarlayacagin bir huriye dogru kredi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mr_Hand said: Hayır demek istediğim, amaç eleştirmek olmasa dahi şu şekilde anlamsız farklılıklardan bahsetmek bile insanların bunların üzerinden yönetilmesine yol açıyor. Şunları konuşmak bile aptalca geliyor bana. E adam mezhepler İslam'ı farklılaştırmaz dediği için dedim onu. Mezhep ayrılıklarının suyu ayakta mı oturarak mı içme konusundan ibaret olduğunu iddia eden bir argümana tahammül edemem şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Devlet baba onlari ortaokulda ogretti mezhep ayriligi yok diye. Yalan mi soyluyor koca devlet? Sen daha iyi mi bileceksin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 şu haber bana çok ilginç geldi. ufukta "feminist" bir islami bakış açısı mümkün olabilir mi? sonuçta türkiye kadın-erkek eşitliğinin ortadoğu ülkelerine göre çok daha fazla olduğu bir ülke. ve ataerkil-totaliter islami zihniyetten kurtulmak yeni nesil müslüman kadınlarla diyalog yoluyla ivme kazanabilir mi? http://www.habervaktim.com/yazar/60247/feminist-kadin-muftu-yardimcisi-caninizi-fena-yakarim-demis-1.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Olamaz cunkikuranla celisir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 moncici said: "feminist" bir islami bakış açısı say what? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Benim tek merak ettiğim , sizin için olmayan ve varlığını kabul etmediğiniz birşeye neden bu kadar kafanızı takıyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Aluriel said: moncici said: "feminist" bir islami bakış açısı say what? ahahah, feminist islami bakış açısı mı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 http://galeri2.uludagsozluk.com/397/allah-yoksa-ateistler-neyi-inkar-ediyor_347163_m.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Cok haklisiniz hocam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 BlaCk said: Aluriel said: moncici said: "feminist" bir islami bakış açısı say what? ahahah, feminist islami bakış açısı mı olur niye tırnak içinde diye düşündünüz mü? olduğu kadar işte, kenan rifaiciler, cemalnur sargut falan tasavvufi kafalar. bu ataerkil yobazlardan iyidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 suBzer0 said: Benim tek merak ettiğim , sizin için olmayan ve varlığını kabul etmediğiniz birşeye neden bu kadar kafanızı takıyorsunuz? tanrının varlıgı ile bi sorunumuz yok, sorunumuz organize din denen olgu ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 O şeyin adını en fazla tekrarlayan kişiler ülkeleri yüzyıllardır yönetme, kitleleri kontrol etme, insanları katletme ve hayatlarımızla istediği gibi oynama haklarına sahip olunca ister istemez bir ilgi oluşuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kthxbye Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Viktor said: suBzer0 said: Benim tek merak ettiğim , sizin için olmayan ve varlığını kabul etmediğiniz birşeye neden bu kadar kafanızı takıyorsunuz? tanrının varlıgı ile bi sorunumuz yok, sorunumuz organize din denen olgu ile kitapları peygamberleri ve dinleri kabul etmiyorlar işte. de başlık hatalı o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 kthxbye said: Viktor said: suBzer0 said: Benim tek merak ettiğim , sizin için olmayan ve varlığını kabul etmediğiniz birşeye neden bu kadar kafanızı takıyorsunuz? tanrının varlıgı ile bi sorunumuz yok, sorunumuz organize din denen olgu ile kitapları peygamberleri ve dinleri kabul etmiyorlar işte. de başlık hatalı o zaman. hayır değil çünki tanrı olgusu sumer ay tanrısından ibadet değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 baslik niye yanlis olsun, biz allahsiziz, siz de olsaniza kursunun amaci, therefore allahsizligi yaymak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Viktor said: organize din denen olgu ile ama şimdi kabul etmek lazım iyi yemişler milleti binlerce sene, c/p hepsi birbirinin üstüne resmen. Biraz okuyup araştıran herkes bulabilir. mesela benim verdiğim link var geçen sayfalarda, isadan bilmemkaçyüzyıl öncesinde Adama & Evah var o dinde, ruhların geçtiği köprü falan var direk ismini bile değiştirmeden almışlar malum dinler bunları sdfdfs musa desen mısırın binlerce yıllık ölüler kitabını c/p yapmış adam resmen 10 emir falan burdan aynen, isa desen binlerce yıllık pagandan gelen şeyleri çıkarsan dinde bişi kalmıyor nerdeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kthxbye Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 aquila said: baslik niye yanlis olsun, biz allahsiziz, siz de olsaniza kursunun amaci, therefore allahsizligi yaymak. milletin inancı size neden batıyor ki onu anlamadım ? Bukadar mı sorunlu bir hayat geçirdin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 çünkü milletin inancı sistematik bi şekilde benim haklarıma ve özgürlüklerime batıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 arkadaşlar niye batırıyosunuz fedeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar