cantug Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 HER HAFTA BIR DIN DÜŞMANI KONU ILE GÖZ GÖZE GELMEK ZORUNDAMIYIZ ? Yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Toplumun kanayan yarası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 kasofkapsofkpaos iyiymiş lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
downwhereiam Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Viktor said: downwhereiam said: Viktor said: Sparkcaster said: islam değil organize dinler biraz zekasız işi. silahlı peygamberler dinlerini yayarken silahsız peygamberler hep öldürülmüştür. hak dini huk dini yok yani. Isanin eline silah aldigini veya siddet propagandasi yaptigini gormedi kimseİsanin kendisini de gören yok aslında gerçekte yaşayıp yaşamaması çok ilgilendirmiyo beni valla, gandalf diye biride yaşamadı misal ama idol alınacak adam genede eheuheu http://i.imgur.com/pPNQB.pngFantezi romanı tartışmaktan farkı kalmıyor ama şu haliyle.Bildiğin mitolojik karakter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 x tanrisi y tanrisi, peygamber asayi yilana cevirdi, suyu saraba cevirdi, ayi 2ye boldu diye konusup bunun ciddiye alinma zamani 2000 yil oncesi zaten. artik bunlar ya mitoloji sayiliyo, ya da cok ciddi takilirsan hasan mezarci gibi tasak geciliyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 cantug said: HER HAFTA BIR DIN DÜŞMANI KONU ILE GÖZ GÖZE GELMEK ZORUNDAMIYIZ ? Yeter. din elden gidiyor cantug Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Ya nolursa olsun banane ben paticikte görmeye bıktım böylekonuları... kendini kanıtlamaya çalışan kişilik ve ideoloji karmaşası yaşıyan bebelerin açtıkları konular SIKTI ARTIK SIKTI... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 diger chara gec Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bunneh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 valla sen paticiğe gelmeden önce de vardı bu konular sen gitsen de olacak herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 kthxbye said: Makara yapılcak konu mu kalmadı, istersen at taş...lığna tap bana ne ama müslümanlar hakknda ileri geri konusmanız beni rahatsz ediyor baska din mensubu toplulukta olabilirdi bu. Seviyesizlige gerek yok garbage ta din ile ilgili makara yapip baska konusucak bir sey bulamiyan insanlar acizin en önde gidenidir. bu topicde muslumanlardan cok hristiyanlar tiye alınıyor ama? bi zahmet edip okusaydın hemen ama hemen rage atmak daha kolay tabi DİNİME KUFREDİOLAR diye tahmşn et ne? "dinime kufreden musluman olsa" şeklinde sufer bir atasozu var, atalarımzı bile sallama diyorken neden bole kızıyorsunki lol cantug said: HER HAFTA BIR DIN DÜŞMANI KONU ILE GÖZ GÖZE GELMEK ZORUNDAMIYIZ ? Yeter. http://snappedshot.com/uploads/Parody/lolislamicrageboy-again.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 din düşmanı olmak yasak mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 DİN DÜŞMANLIĞI FORUM KURALLARI DOLAYISIYLA HEDE HÖDÖ. aa yanlış topic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kthxbye Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Viktor said: kthxbye said: Makara yapılcak konu mu kalmadı, istersen at taş...lığna tap bana ne ama müslümanlar hakknda ileri geri konusmanız beni rahatsz ediyor baska din mensubu toplulukta olabilirdi bu. Seviyesizlige gerek yok garbage ta din ile ilgili makara yapip baska konusucak bir sey bulamiyan insanlar acizin en önde gidenidir. bu topicde muslumanlardan cok hristiyanlar tiye alınıyor ama? bi zahmet edip okusaydın hemen ama hemen rage atmak daha kolay tabi DİNİME KUFREDİOLAR diye tahmşn et ne? "dinime kufreden musluman olsa" şeklinde sufer bir atasozu var, atalarımzı bile sallama diyorken neden bole kızıyorsunki lol cantug said: HER HAFTA BIR DIN DÜŞMANI KONU ILE GÖZ GÖZE GELMEK ZORUNDAMIYIZ ? Yeter. http://snappedshot.com/uploads/Parody/lolislamicrageboy-again.jpg sen niye üstüne alındın ki senin açtığın konuda müslümanlığa ya da müslüman olanlara kötü konuştuğunu görmedim ben belki atlamışımdır ti ye almışındır da.Rage e de girmedim ama bariz rahatsız oluyorum. Din'i sadece inanç olarak görün. Örneğin bir çift var ve o mahallede baya tanınıyorlar birgün mahallenin bir sokağında kıza araba çarpıyor kız orada ölüyor. Çocuk 1 gün bile sektirmeden hergün o saatte gelip oraya karanfil koyuyor ve onu anıyor. Şimdi mahalledekiler onu yadırgamaz ama dışarıdan gelen o sırada oradan geçen bir insan gelip ona malmı lan bu mu demeli ? Ya da siz yadırgarmıydınız bu davranışı ? Çocuk öyle yapmak istiyor yaptığı şeyinde doğru olduğuna inanıyor ve kimseye bir zararı yok. Din konusunu da sadece böyle bir değer ve inanç olarak görün. Tamam anlıyorum çevrenizde dini suistima eden yobazlar ve yanlış insanlar olabilir ancak bunu dine veya müslümanlığa yorup burda scumluk yapmayın yani. Müslümanlığın veya başka bir dinin modernliği doğrusu yanlışı olmaz bana göre. Hele ki benim inandığım müslümanlık tamamen hoşgörü anlayış ve kolaylık dinidir. Yanlış yolda olan yanlış davranışta bulunanlar yüzünden Genelleme yapıp bu din hakkında atıp tutmanızı yakıştıramıyorum size. Ki konu inanç ve insanların kutsal değeri olunca bunu ti'ye dahi almanız hoş değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kthxbye Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 He bu arada şuan odamda bira içiyorum ss'nide koyabilirim. Kafam bozuk, normalde ramazanda içmem. Bu 3. yapışım kendi değerlerime ters ama insan olan kimse kusursuz değildir. Sofuluk yobazlık yapanları ayrıca yerin ancak genelleme yapmayına getirmek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 işte senin inandığın şey islam değil, bzide geçtik o aşamalardan dinin bir kısmını alıp diğer kısmını reddedemessin, din dogmadır çunki sorgulanmaz. kuranda yığınla nefret soylemiyle, ayrımcılıka, ırkçılıkla dolu ayetler var, insanalrı bugunki evrensel ahlakla ters olan durumlara teşvik eden yıgınla ayet var, yığınla akıl ve mantıkla çelişen emirler var. ben şimdi bunları reddediyorum diyip muslumanım diyemem çunki buyuk bi paket bu, mezheplerinde çıkış noktası budur zaten ki bugun iki buyuk mezhep birbirinden gayrimuslumlerden nefret ettiginden daha çok nefret ediyor senn yobaz dediğin o insanlar gerçek islama inandıkları için sana gore yobaz, sen ise korkunc bir gunahkarsın onların gozunde çunki dinde açık açık verilen emirlere karşı geliyor birde ustune "gerçek din bu diil" gibi bir ukalalık yapıyorsun. Ben musluman olsam gerçek islam bu diil diyen adama ateistten daha çok kızardım çunki herifin yaptığı şey benim dinimi bana ogretmeye çalışmak olurdu. ikincisi ise muslumbordlerin hala kafasının basamadığı şu "ifade ozgurlugu" dediğimiz lanet olasıca şey, birisi gidip muhammede pedo dediği zaman muhammed pedo olmuyor veya ay tanrısı gelip "vay neden izin verdin buna?" diye seni cezalandırmıyor. "medeni" dunyada insanların hoşlarına gitmeye nfikirlere karşı verdiği tepki "kafayı çevirip dinlememek" kadar basit iken hemen VAY NASIL DINE LAF EDERSINIZ BENIM KUTSALIMA girmek sadece bunu yapanı kuçuk duşurur, ifade ozgurlugu sınır tanımaz ki nefret soylemlerine girmediği ve toplumu şiddete teşvik etmediği surece herşeyi soylıyebilirsin medeni dunyada. istiyosan git isayı pedobear olarak çiz veya musayı godzilla yap, cidden kimse sallamıyro artık bole çocukça şeyleri tabi "medeni" dunya için geçerli bu, hala olgunluğuna ulaşamamış geri kalmış 3. dunya ulkelerinin ebedi ergen halkları için durum bu değil, hemen elçilik yakmak ve adam oldurmek daha mantıklı cunki olgunlaşmamış ergen akfası ile hızla koşturup giden dunyaya cidden ayak uydurmak istiyorsanzı buyuyun biraz, ekonomi ile bu işler oslaydı araplar dunyayı yonetiyor olurdu. hala ergenliği bitirememiş vasatın altı bi ulkeyiz işte geçen ay bunuda butun dunyaya ispatladık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kthxbye Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 yazdıklarının büyük kısmını okudum da, yarın müsait kafayla bende kendi görüşümü belirtirim. Ancak islam bu değil demek ya da budur demek o kadar kolay birşey değil onu peşinen söylemek gerekli. Bilmiyorum arapça biliyormusun ? ancak kuranı türkçe okuduysan ya da türkçe mealinin yorumlarına göre konuşuyorsan orada bile hata var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Yalnız din bu değil dediğimiz. Kul hakkı yiip insanlara saldırmaktan bahsediyoruz. Oruçtan,namazdan değil siz yanlış anlamışsınız olayı. kaldı ki reddeden de yok. Evet hepsini yerine getiremiyoruz diyen var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 alalalal niye çalışmadı lan bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 bugun kipada bira aldım. açıp alışveriş esnasında da bi güzel içtim. tabi bi ara napıyorum lan ben? diye duruma uyanıp gizli içmeye başladım ama başıma bir şey gelmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 tiLi said: bugun kipada bira aldım. açıp alışveriş esnasında da bi güzel içtim. tabi bi ara napıyorum lan ben? diye duruma uyanıp gizli içmeye başladım ama başıma bir şey gelmedi. onu bimde denemek lazım tepkileri merak ettim şimdi aksdoasodp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L_Zero Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 bimde bira mı var allahın varoşu ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 kthxbye said: yazdıklarının büyük kısmını okudum da, yarın müsait kafayla bende kendi görüşümü belirtirim. Ancak islam bu değil demek ya da budur demek o kadar kolay birşey değil onu peşinen söylemek gerekli. Bilmiyorum arapça biliyormusun ? ancak kuranı türkçe okuduysan ya da türkçe mealinin yorumlarına göre konuşuyorsan orada bile hata var. İslam budur demek yada bu değil demek gayet kolay. Tartışmalı olan konular sabit olan konulara göre baya az. Kuran'ın çevirisinde elbetteki anlam kaymaları olacaktır ancak açıklamalı kitaplardan neyin ne olduğunu anlayabilirsin. Türkiye dışındaki müslüman ülkelerin çoğunu yobaz görmemizin sebebi oradakilerin çoğu konuda fikirbirliğine varması zaten. Türkiyedeki insanlar ne kadar reddetse de hadisleri bilmeden müslüman olmak kesinlikle düşünülemez ve her ne kadar burada sanki hadislerin çoğunluğu uydurma gibi anlatılsa da müslüman dünyasında pek çok hadiste görüş birliği vardır. Viktorun dediği gibi din dediğin zaten doğrudan bir itaat. Türkiyedeki gibi ben dinimi kendimce yaşarım, benim dinim beni ilgilendirir gibi bir durum yok. Muhammed döneminden kalan anılarda gayet herkesin herkese karıştığını görebilirsiniz, din zaten inanan inanmayan herkesin hayatına yön vermeye çalışan bir kavram. Uzun lafın kısası burada pek çok insan inandığını söylemesine rağmen dininin gerekliliklerini yerine getirmiyor, üzerine bilmesi gereken konuları bilmemesine rağmen bu konularda dini eleştiren insanlarla münakaşaya giriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 sdeceokuyangenç said: Yalnız din bu değil dediğimiz. Kul hakkı yiip insanlara saldırmaktan bahsediyoruz. Oruçtan,namazdan değil siz yanlış anlamışsınız olayı. kaldı ki reddeden de yok. Evet hepsini yerine getiremiyoruz diyen var gelip benii oldururmusun mesela? kesin emir var dinden çıkanalrı oldurun diye, bir musluman olarak bu topictekilerin yarısını oldurmekle mukellefsin ki namaz oruc gibi bişi bu yaparmısın bunu inancın için? yoksa evrensel ahlakın islam ile çeliştiği bu durumda islamımı delersin? hiç bir gayrimuslumle arkadaş oldunmu mesela? maide suresi kesin olarak arkadaşlık krumayın diye emrediyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 ona bakarsan sure ismi söyleyemeden bahsedicem. bir surede 3 tane üstüste ayet var din düşmanlığı yapanlarla ilgili (savaşlar sırasında) 1. de anlatın evine yollayın 2. de anlatın evine yollayın 3.de tekrar karşınıza çıkarsa öldürün diyor. gayrimüslimler olarak bahsedilen kişilerde bir çok ayette özellikle düşmanlık yapanlar olarak anlatılıyor. Ve yine bahsedilen bişey gayrimüslimleri dinden soğutmak,uzaklaştırmak ne dersen artık onun yanlış olduğuna dair şeyler var. hoşgörüyle ilgili ayetler. öldürmekle ilgili olarak bir insanı öldürmenin sonuçlarının kötü olcağıyla ilgili ayetler var. ve insan yani müslüman denilmiyor. Yani kısacası sizin söylediğiniz bir çok ayet savaşlarla veya müslümanlara zülmedenlerle ilgili. işinize gelince paket halinde geliyor demesini biliyorsunuz. ama aradan kelimeleri seçmekte üstünüze yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Müslümanın müslümanı bilerek öldürmesinin cezası cehennemdir, ne kadar kalacağı yani süresi belirsiz. Müslümanın müslümanı kaza ile öldürmesinin bedeli ailesine kan parası ödenmesidir. Müslüman olmayanları öldürmenin cezasıyla ilgili doğrudan bir ayet hatırlamıyorum ben şuan, bakmam lazım. En çok getirilen eleştiri aradan kelimeleri seçmek, ayetleri seçmek. Ancak genele baktığımızda art arda okuyacaksak bu eleştirenlerin işine yarar, savunanların değil bence öyle bir savunma yapmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar