Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 suBzer0 said: bingildak said: sen sınava girecen diye herkes saygı duruşunda sana göre yaşamak zorunda değil. o adam gündelik hayatını sürdürüyor, senin inadına yapmıyor ki. o zaman üniversite sınavı olurken millet okulun bahçesinde açık hava konseri verebilirim öyle mi? Abi yine yanlış mantık. Eğer o konseri verirsen, onlara zarar veriyorsun, rahatsız ediyorsun, özgürlüğünü kısıtlıyorsun o noktada. Senin özgürlük sınırın, onunkine tecavüz ediyor bir nevi. Adam otobüste su içerse eğer, sana bir zararı yok, sen orucu o niyetle tutuyorsun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 arcane said: Myshkin said: Sam said: kimseyi zorunlu tutmak veya ayıplamak elbette doğru değil ama oruç tutanın yanında düşünceli davranmak bir görgü meselesi. nasıl oluyor o 99% müslüman ülkedeyiz. ramazanda karşımıza geçip yemek yiyemezsiniz demek istemiş işte. ama kıvırıp duruyor. hayatında bir gün oruç tutmuş insan değilim ama empati yapıyorum ve görgü sahibiyim. önyargıyı şarampole yuvarlamışsın. arcane said: senin anlayamadığın nokta özgürlük. istediğimi yerim/içerimin aması olmaz. aması olduğu anda özgürlük biter. asıl başkasına din kurallarını dikte edip empati bekleyemezsin. bunun görgüyle hiçbir alakası yok. asıl görgüsüzlük kendi iradesizliğini başkasına vurup, onların hayatına karışmaktır. ramazanda karşıma geçmişsin, yiyorsun çekmektir. sizin allahınızın kurallarıyla yaşamayan insanlar olduğunu kabullenmek zorundasınız. hoşgörü dini my ass. hindu karşısına geçip şapırdatarak dana biftek de yiyebilirim özgürlük kapsamında ama bunu yapmam bilinçli olarak. illa hindu olmam gerekmiyor böyle hareket etmem için. senin anlayamadığın noktaysa görgünün zaten insanın birşeyi yapmakta özgür olmasına rağmen yapmamasıdır. Myshkin said: Sam said: kimseyi zorunlu tutmak veya ayıplamak elbette doğru değil ama oruç tutanın yanında düşünceli davranmak bir görgü meselesi. nasıl oluyor o gidip gizli saklı yemesini/içmesini salık vermiyor kimse kimseye burada sonuçta, benim eleştirim işbu yukarıdaki posttaki gibi "bana dikte edemezsiniz görgü kuralını" diye feveran edenlere. dikte edilmesinin yanlış olduğunu üstüne basa basa tekrarladığım halde böyle yapan var işte. sonra devamlı empati isterler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Marty said: savunucam diye sacma sapan alakasiz orneklerle gelme artik. ilkinde komikti. sonra komik olmuyo sanane? saygı duysana verdiğim örneklere? saygı bekliyorsunuz ya hani herşeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 hmm dur dur şimdi şey başladı di mi; eküriler hep beraber karşı tarafın postlarına laf ediyoruz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 suBzer0 said: bingildak said: sen sınava girecen diye herkes saygı duruşunda sana göre yaşamak zorunda değil. o adam gündelik hayatını sürdürüyor, senin inadına yapmıyor ki. o zaman üniversite sınavı olurken millet okulun bahçesinde açık hava konseri verebilirim öyle mi? sınav senin sınavın arkadaş, kişisel seviyede senin kendine uyguladığın bir şey. senin etrafındakiler, toplum, ülke buna dahil değil. eğer sen bu gerçekle yüzleşemiyorsan oruç tutmayacaksın. senin verdiğin örnek insanları bir yere kapatıp, zorla aç/susup bırakıp karşısına geçip sırf rahatsız etmek için yemek ve içmektir. yetişkin olara şöyle şeyler yazmayın, üzmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Sananeyse banane, bananeyse sanane! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 suBzer0 said: bingildak said: sen sınava girecen diye herkes saygı duruşunda sana göre yaşamak zorunda değil. o adam gündelik hayatını sürdürüyor, senin inadına yapmıyor ki. o zaman üniversite sınavı olurken millet okulun bahçesinde açık hava konseri verebilirim öyle mi? http://3.bp.blogspot.com/__oiArerBWfI/TIFOVEbnReI/AAAAAAAAC0E/NUNSZF_S96I/s1600/invalid-argument.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Önemli olan niyettir bence dinde. Sen eğer ben çakallık yapıyım orucu uykuya tutturiyim dersen kötü ama uyuya kaldın bozuldu diye bi olay yok. Ayrıca kimse kimsenin karşısında yemek yememek yada içmemek kural değil kibarlıktır. Ben nasıl ki sen hastayken gelip karşında mide bulandırıcı yemek yemiyosam aynı hesap. Ha yersen de eyvallah. Az önce 2 müşterim geldi buz gibi sodalarını içip gittiler. BEn zaten bunu göze alarak tutuyosam tutuyorum. Açık giyinen kadın hesabı. Sen dönüp bakarsan suç senin. Onun günahı kendi boynuna sneinki kendi. Kimse kimsenin günahından sorumlu olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 GERGE said: Konuya donelim abi. Asil sordugum seyin dini olarak nasil bir oluru var cidden merak ediyorum. Hic mi musluman kalmadi Paticik'de beni aydinlatacak? Adamlar orucunu bizim için tutmadığına göre, bizimde "ya bu yetersiz" deme durumumuz yok. Din olayını yanlış anlamışsın sen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Sam said: Myshkin said: Sam said: kimseyi zorunlu tutmak veya ayıplamak elbette doğru değil ama oruç tutanın yanında düşünceli davranmak bir görgü meselesi. nasıl oluyor o gidip gizli saklı yemesini/içmesini salık vermiyor kimse kimseye burada sonuçta, benim eleştirim işbu yukarıdaki posttaki gibi "bana dikte edemezsiniz görgü kuralını" diye feveran edenlere. dikte edilmesinin yanlış olduğunu üstüne basa basa tekrarladığım halde böyle yapan var işte. sonra devamlı empati isterler. Anlayamıyorsun herhalde. daha basitçe açıklayıp yardımcı olayım sana; kimseyi ayıplayamayız yemek yiyip su içiyor olduğu için diyorsun, aynı cümlenin devamında ise ama görgü meselesi diyorsun. kurduğun 1 cümlenin içinde bile bir çelişki var, sen onları görgüsüz olarak addediyorsan zaten ayıplamış oluyorsun. yani hem ayıplıyorsun hem de ayıplamıyormuş gibi yapıyorsun. yardımcı olabilmişimdir umarım bu sefer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Bu arada dinde günah sevap beyaz siyah şeyler değil. Gri noktalar var. Gaming forumuna şöle özet ge.çiyim ben o zaman. Uyuyarak tutarsan 1 yıldız alıyosun questte ayakta karşında insnalar yemek yiyip içierken tutarsan 3 yıldızla achievement alıyosun. İkisinde de yeni bölüme geçiyosun işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 BonePART said: Önemli olan niyettir bence dinde. Sen eğer ben çakallık yapıyım orucu uykuya tutturiyim dersen kötü ama uyuya kaldın bozuldu diye bi olay yok. Ayrıca kimse kimsenin karşısında yemek yememek yada içmemek kural değil kibarlıktır. Ben nasıl ki sen hastayken gelip karşında mide bulandırıcı yemek yemiyosam aynı hesap. Ha yersen de eyvallah. Az önce 2 müşterim geldi buz gibi sodalarını içip gittiler. BEn zaten bunu göze alarak tutuyosam tutuyorum. Açık giyinen kadın hesabı. Sen dönüp bakarsan suç senin. Onun günahı kendi boynuna sneinki kendi. Kimse kimsenin günahından sorumlu olmaz. abi ama almanlar cok acik giyinir. yeminle dinden imandan cikiyorum. ben sucsuz olmaliyim bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 challenge ne kadar büyükse ödül o kadar yüksektir. oyuncu adamlarsınız, sizden iyi kim bilecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 bingildak said: challenge ne kadar büyükse ödül o kadar yüksektir. oyuncu adamlarsınız, sizden iyi kim bilecek. özet bu evet eahueauhea aşivmınt lı quest bitirmek aga quest: yemek yeme içecek içme aşivment= insanlar karşında yyiyip içerken yemek yeme içecek içme bi yandanda uykuya tutturma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 suBzer0 said: Marty said: savunucam diye sacma sapan alakasiz orneklerle gelme artik. ilkinde komikti. sonra komik olmuyo sanane? saygı duysana verdiğim örneklere? saygı bekliyorsunuz ya hani herşeye saygi oyle birsey degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 ozaman yeni tier için biriken sevap pointsleri nerede harcıyoruz? npcsiz olmuyo bu işler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 evet benim örnek saçma olmuş biraz , oruçtan heralde :) Ya neden demagoji yapıyoruz abi her olayı biz? Yani neden şey diyemiyoruz ; kim ne yaparsa yapsın abi banane uyuyan uyusun ,su içen içsin ,oruç tutan tutsun.. He bunu yaparken sen otobüste bilmemnede su içmiyorsan veya ne biliyim böyle hafif başını çevirip filan içiyorsan o senin ince nazik düşüncen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 bazılarınız gündem de başka birisi burda başka birisi oluyor sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Bu arada karşındakine saygıyı sadaece random insanlar olarak düşünmeyin abi. Ben snein arkadaşınım oruçluyum dedim gelir karşıma ayı gibi yemek mi yersin? Yoksa lan adama ayıp olur ben kenarda yiyim mi dersin. Fark o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 gerge'ye de hiç yakıştırmadım böyle bir başlık açmayı. kör cahil yazsa şu yazdıklarını diyeceğim ki adam bilmediğinden veya anlamadığından böyle bir konuya giriyor. tamamen bashing amaçlı yapılmış bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Marty said: suBzer0 said: Marty said: savunucam diye sacma sapan alakasiz orneklerle gelme artik. ilkinde komikti. sonra komik olmuyo sanane? saygı duysana verdiğim örneklere? saygı bekliyorsunuz ya hani herşeye saygi oyle birsey degil şu tavrın sinir ediyor insanı. bırak bu cool ayaklarını , ben üstünüm havalarını.benim belki zeka seviyem düşük ve bu şekilde örnekler verebiliyorum? napıcaz o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 mantıken o hjerifin gayet hiç bir şey olmamış gibi davranması lazım. sonuçta açlığı hissedicek, yokluğu, ulaşamamayı görücek. yanlış mıyım bu konuda? hani nerde nebulacıların role play anlayışı? bug bulup questi hemen bitirmek oyunun zevkini azaltmaz mı? full pvp mı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Myshkin said: Anlayamıyorsun herhalde. daha basitçe açıklayıp yardımcı olayım sana; kimseyi ayıplayamayız yemek yiyip su içiyor olduğu için diyorsun, aynı cümlenin devamında ise ama görgü meselesi diyorsun. kurduğun 1 cümlenin içinde bile bir çelişki var, sen onları görgüsüz olarak addediyorsan zaten ayıplamış oluyorsun. yani hem ayıplıyorsun hem de ayıplamıyormuş gibi yapıyorsun. yardımcı olabilmişimdir umarım bu sefer. valla ben yanımda osurana da "yuh ayı neden osurdun" demiyorum, 'ayıplamak' kelimesine yüklediğin anlam nedir diye sormam lazım o halde. bonepart da yazmış yukarıda, "kibarlıktır" demiş. hangi kelimeyle mutlu olacaksanız onu kullanabilirsiniz. hani insanlar yemek yerken karşılarında böcekten, dışkıdan filan bahsedilmez ya, buna ne ad veriyorsanız onu kullanabilirsiniz. her inanç sahibine "iq'su düşük mahluklar" diyen adam da var forumda, bunlar sokakta gördüğü için de içinden aynısını geçiriyor. burada kimsenin "içinizden dahi ayıplayamazsınız, özgürlüktür inanmak" dediğini görmedim bugüne kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 bingildak said: gerge'ye de hiç yakıştırmadım böyle bir başlık açmayı. kör cahil yazsa şu yazdıklarını diyeceğim ki adam bilmediğinden veya anlamadığından böyle bir konuya giriyor. tamamen bashing amaçlı yapılmış bir şey. bende yakıştıramadım. dini görüşlerini değil (ateist, şu bu )ama din konusundaki sert ve kırıcı yorumlarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Kanserli adama gidip "Ölücen sen ölücen nananananayy nayy biz yaşıcaz sen ölüceeen nananananay nay" diyince de adama bi zarar vermiyo ama ben genelde yapmıyorum mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar