serjuhan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Fırın eti napcan abi. Alıyorsun şu tip bir şey: http://www.esse.com.tr/essenso_lyon_dokum_demir_grill_tava_26x26cm_turuncu/ProductDetails.aspx?ProductID=31309 Et oda sıcaklığına gelince, kızdırılmış az zeytinyağlı tavaya atıyorsun. Damak tadına göre 3-5 dakika bir tarafını mühürleyip diğer tarafı çevirip daha sonra işin içine tereyağı biberiye sarımsak filan girişerek, tavayı hafif eğerek, eti bu yağ ile abdest aldırıyorsun. Sonrasını söylemeyeyim pls. Döküm demir tava şart. Kalitelisinden kalınından şöyle.
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Admin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 slowcooker deneyin bir de. 12 saat boyunca pişen et varya ağızda nasıl dağılıyor of of
loop Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Apartmandayız diye aldım 2 defa kullandım, berbat bi şey, temizlemesi de sorun. Hele balık denemeyin ...
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 3-5 dakika etin pisme suresi abi, oyle muhurleme olmaz. Maks 1 dakikadir ki bence oda sicakligindaki eti 30 saniyenin otesinde muhurlemek anlamsiz.
serjuhan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Pişircen abi napcan ki zaten? Mühürleme lafın gelişi orada 3-5 dakika damak zevkine göre tutacaksın tavada.
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 DynamicK said: slowcooker deneyin bir de. 12 saat boyunca pişen et varya ağızda nasıl dağılıyor of of Anneanne eti. Kuzu tandir mi yapiyosun olm. Bonfile antrikotcu burdakiler.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Dumansız kelimesinin mantığı damlayan yağın köz ateşe düşmeden altta toplanıp duman yapmaması.
serjuhan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 @Esh Sen sonra fırın mı yapıyorsun? Ben valla çok kirlenmesin ortalık diyerek bir de fırına girmiyorum :D
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Admin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Esh said: DynamicK said: slowcooker deneyin bir de. 12 saat boyunca pişen et varya ağızda nasıl dağılıyor of of Anneanne eti. Kuzu tandir mi yapiyosun olm. Bonfile antrikotcu burdakiler. hep bir ayrıştırma, insanları bölme çabası. buradakiler antrikotcu, oradakiler tandırcı. ufkunu genişletebilmem için bana izin ver! elektrikli mangalın içine su konulanlarından vardı bende bir kaç sene kullandım. pişirmeden su koyuyorsun, eti atıyorsun ızgaraya, damlayan yağı suya düşüyor. su hafif hafif buharlaşırken eti yumuşak tutuyor. temizlemesi de rahattı epey ve oldukça pratik. nerede ise haftada 3-4 kere kullanıyordum.
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 firina gerek yok alt üst dağlayin 1 er dk dokum tavada sonra 8-9dk izgarada al sana mid rar steak
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 serjuhan said: @Esh Sen sonra fırın mı yapıyorsun? Ben valla çok kirlenmesin ortalık diyerek bir de fırına girmiyorum :D Et pistikten sonra 250c isitilmis firina 1 dakika atan var ben o kadar pro degilim. Ama tavadan aldiktan sonra yemeden 1 dakika eti bekletiyorum.
serjuhan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Izgara yok abi. Ocak var veya fırın. Et ustaları hep fırın diyorlar mühürleme sonrasında 5-10 dakika filan ama işte bir steak yapacaz diye ortalığın bilmemneresine koymak istemiyor insan.
serjuhan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Esh said: serjuhan said: @Esh Sen sonra fırın mı yapıyorsun? Ben valla çok kirlenmesin ortalık diyerek bir de fırına girmiyorum :D Et pistikten sonra 250c isitilmis firina 1 dakika atan var ben o kadar pro degilim. Ama tavadan aldiktan sonra yemeden 1 dakika eti bekletiyorum. Ha evet tavadan alınca bekletmek önemli abi. Diyordu onu da bir et ustası.
jacabo Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 daha ogle yemegi yemedim ben ya ayiptir
Theridone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 aramızda egeli varsa lütfen et muhabbetine girişmesin arkadaşlar, biberi kızartıp yemek diye yiyen insanlar onlar, lütfen kenardan izlesinler
Theridone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 di'nin vakti olsaydı izmir'de ona bi tandır yediricektim ingiltere'ye dönemeyecekti sdf
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 serjuhan said: Izgara yok abi. Ocak var veya fırın. Et ustaları hep fırın diyorlar mühürleme sonrasında 5-10 dakika filan ama işte bir steak yapacaz diye ortalığın bilmemneresine koymak istemiyor insan. aynen mühürlendikten sonra fırında suyu içinde pişiyo hmppsss tavada bi süre sonra ister istemez suyunu bırakıyor.
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Şu işlerden hiç anlamıyorum ya. Yiyiciğim ben.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Valla et iyi olunca ne yaparsan yap yenşyor bir şekilde.
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Laorx said: serjuhan said: Izgara yok abi. Ocak var veya fırın. Et ustaları hep fırın diyorlar mühürleme sonrasında 5-10 dakika filan ama işte bir steak yapacaz diye ortalığın bilmemneresine koymak istemiyor insan. aynen mühürlendikten sonra fırında suyu içinde pişiyo hmppsss tavada bi süre sonra ister istemez suyunu bırakıyor. abi sonra o fırından alt tarafında biriken suyu alıcan tereyağ şarap biraz karamelize olana kadar tutacan kısık ateşte etin üstüne gezdiricen of
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 bende var elektrikli ızgara ama hiç üzerine steak atıp pişirmedim. senede bir iki defa köfte, tavuk falan yapıyorum üzerinde. o da aklıma gelirse yani.
di Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Firinin ust izgarasiyla sis ve pirzola pisirdim bugun, mangalin yerini tutmasa da baya guzel oldu. Altina da su dolu tepsi koyunca ne duman ne koku, hic bisey cikmadi. https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/891845_10151604497913859_1720450562_o.jpg https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1016746_10151604498263859_1648891273_n.jpg Haliyle yarin obur gun hatuna caktirmadan siparisini vereyim ben su link'teki izgaranin. hehe
Öne çıkan mesajlar