Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şifre & Kişisel Bilgiler Depolama-Saklama

nordlydian

Öne çıkan mesajlar

sevgili patiler, günümüzde net dünyası üzerinde internet bankacılığından tutunda , steam gibi oyun kütüphanelerini kullanıyoruz. kişisel bilgilerimizle üye olup KK kullanarak alışveriş yapıyoruz falan. ben her sitede ayrı ayrı kullanıcı adı parola kullanmaya dikkat ediyorum. ancak bunları hatırlamak gerçekten çok güç o yüzden yanımda küçük bir defter taşımak zorunda kalıyorum. pc'ye kayıt etmek aklıma geldi ancak pek güvenemedim. sizler nasıl saklıyorsunuz bu bilgileri? bu defter olayından kurtulmak istiyorum digital olarak en güvenli nasıl saklayabilirim??
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
MaskMe'yi kullanmaya baslamistim (hala eposta servisi icin kullaniyorum) ama biraz inceledikten sonra sifreler icin daha kullanisli bir seye gecmeye karar verdim. En saglami LastPass gibi geldi bana, mobil destegi de cok iyi.

Dun gece tum sifreleri ona gecirip, degistirip, (en azindan onemli olarak algiladigim sitelerde) kullanmaya basladim.
Sosyal ağlarda paylaş

hepsini aklımda tutuyorum

İşyeri bilgisayarımda her 30 günde bir şifre değiştirmem gerekiyor(IT dayatması) ve son 13 şifreyi kullanamama durumu var. Ayrıca büyük küçük harf işaret mişaret kombinasyonu şart.

Her seferinde farklı şifreyi aklımda tutuyorum :) BEnım mallıgım aslında, bir kombinasyon yapmak varken kasıp farklı farklı şifreler yaratıyorum.

İşyerinde ayrıca 4-5 farklı software için çeşitli şifrelerim var. Başka firmaların softwarei oldugu ıcın onlarında şifreleri sürekli değişiyor, onları da aklımda tutuyorum.

Her şifre başına da bir tane farklı kullanıcı adım var :)

Yakında fatal error olacak diye çok korkuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

En saglami LastPass gibi geldi bana, mobil destegi de cok iyi.

Dun gece tum sifreleri ona gecirip, degistirip, (en azindan onemli olarak algiladigim sitelerde) kullanmaya basladim.

Peki bunu yapan firma güvenilirmi? Satmasın yarın öbürgün dataları veya patlatılmasın? Şimdi 1-2 yer patlayınca değiştiriyoruz şifreyi ama hepsi birden patlarsa asd
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle kafanda master bi sifreleme metodu bulman gerek, ve bir seriyi salt olarak kullanacaksin.

daha sonra eristigin hesaba bu salt i uygulucaksin mesela
en basidinden, saltimiz su olsun: 11

sifreleme metodu: salt i her karakter arkasina ekle.

paticik icin sifre: p1a1t1i1c1i1k1
yahoo icin sifre: y1a1h1o1o1

yani girdigin her site sana hatirlaticak passwordunu, onemli olan salt ve sifreleme metodunu unutmaman.

saltini cok guclu tutarsan ve sifreleme metodunu iyi hazirlarsan (yukaridaki gibi cok basit degil) her sene 1 kere kafadan salt ini ve sifreleme metodunu degistirmen yeterli olacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

oncelikle kafanda master bi sifreleme metodu bulman gerek, ve bir seriyi salt olarak kullanacaksin.

daha sonra eristigin hesaba bu salt i uygulucaksin mesela
en basidinden, saltimiz su olsun: 11

sifreleme metodu: salt i her karakter arkasina ekle.

paticik icin sifre: p1a1t1i1c1i1k1
yahoo icin sifre: y1a1h1o1o1

yani girdigin her site sana hatirlaticak passwordunu, onemli olan salt ve sifreleme metodunu unutmaman.

saltini cok guclu tutarsan ve sifreleme metodunu iyi hazirlarsan (yukaridaki gibi cok basit degil) her sene 1 kere kafadan salt ini ve sifreleme metodunu degistirmen yeterli olacaktir.

şu olay iyide bir tik geliştirmen lazım metodu :)

her ay şifre değiştirmek gerekiyor. Her ay 4-5 farklı sistemde şifre yeniliyorum ben msl IT ciler öyle istediği için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...