Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni (!) üçleme: Terminator Resurrection

Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

Ben beklentisiz gittim, eglendim dondum. Sam guzel ozetlemis.

Arnold la JK Simmons(birde T1000 i oynayan eleman) harici cast siritiyor. Khalesi ye o kadar takilmadim nedense, ama John Connor i oynayan arkadas olmamis.
Time travel da bir Interstellar havasi yakalarmiyim diye kasilmis ama o da olmamis.
Acikcasi ben T4 u begenmistim(ozellikle ilk yarisini). John Connor olarak Christian Bale kalsaydi bomba olurdu.
Esasen reboot olayina da gerek yoktu ya neyse...

Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi tekrardan bakınca filme aslında ne kadar kötü ve saygısız bir film.

Bir kere alternatif timeline yaratıp ilk iki filmi silmek bırak kötülüğü, direkt saygısızlık. Kopyalamaya çalıştığın dizaynı/filmi siliyorsun.
Bir kere filmin açılış sekansı bence oldukça iyiydi. Kyle Reese'i geçmişe gönderene kadar başarılı geiriyor hikayeyi, sadık kalıyor orjinal timeline'a. Sonra olayı seriye çevirebilmek için bambaşka bir hikaye uyduruyorlar.

Hadi bu değişime tamam diyelim de Casting bu kadar mı kötü olur? İlk iki filme bakınca Linda Hamilton'ın değişimini görebiliyorsun. İlk filmde klasik 80'ler gençliğini temsil eden, bilgisiz, saf Sarah Connor'ı, 2. filmde sert, akıllı, olgunlaşmış, kaslı olarak görüyorsun, karakter gelişimi açık ve net. Ama Genysis'te 8 yaşından itibaren Terminatör ile birlikte firar halinde olan Sarah Connor bıngıl etli, elinde silahla koşamayan, sertlikten ve tecrübeden eser olmayan bir karakter. üstelik kötü oyuncu.
Kyle Reese oynayan idare eder.
John Connor'u oynayan adamın filmin en başından "bu adamı kötüye çevirecekler" diyebildiğin derece basit villian'lık tipi ve karakteri var.
J.K. Simmons'ın filmdeki yeri ve etkisi oldukça düşük. Don Cheadle'ın etkisini hatırlayın, yan karakterleri oldukça etkili yapmanın yolları var yani. Harcamışlar adamı.
Matt Smith'i az görüyoruz, o da Skynet için uygun bir villian olabilecekken, screen time'ının daha fazla olması gerekirken harcandığını görüyoruz. Niye? çünkü devam filmine saklamışlar. Sen önce ilk filmini adam gibi yap sonra karakterin yerini bulursun devam filminde...

Konusuna gelmeden önce sırf casting'den bile kaybediyor film zaten. Bunu yapan producer'ın işi bırakması lazım. Hakaret gibi casting yani.

Linda Hamilton'ı, Sarah Connor'ı kime sorsan şu görüntü gelir aklına:

http://www.blu-ray-onlineshop.at/shop/media/catalog/product/T/e/Terminator2_004-1.jpg

Şu gelmez AMK:

http://screenrant.com/wp-content/uploads/Terminator-Genisys-Trailer-570x294.jpg

Hatanın büyük bir kısmı tabiki yapımcıya ait. Hollywood haliyle eski ve köklü yönetmenlere yaptıramıyor artık bu devam filmlerini veya remake'leri. Dolayısıyla sürekli yeni yönetmen arayışı içindeler. Gelen yeni yönetmenlerinde filmin üzerinde creative yetkileri çok çok az. Yapımcının dayatmalarına, isteklerine boyun eğiyorlar hem tecrübesizlikten hem de güçsüzlükten. Ortaya da bunlar çıkıyor. Yeni yönetmen hayır diyemiyor böyle bir opportunity'ye. Kıçıkırık birşey yönetip bir anda Terminatör veya Jurassic Park yönetmenliği heyecanlandırıyor adamları. Ama işte ortaya iyi birşey çıkamıyor basiretsiz yapımcıların elinde.

Güçler dengesi çok önemli. Mesela Force Awakens'da bu olay çok net incelenebiliyor. J.J. Abrams'ı hire etmek istediklerinde yine yapımcı ve George Lucas gücü ağırlıktaydı ama Abrams artık oturmuş ve başarılı bir yönetmen olduğundan ağırlığını ortaya koydu ve Lucas'ın senaryosuna hayır deyip resti çekti. Ve enteresan bir şekilde kazandı. Bütün creative yükü üstüne almak istedi ve başardı. Sonuçta daha iyi bir Star Wars izleyeceğiz. George Lucas'ın ana karakterleri 13 yaşındaymış...

Piyasa da Abrams dengi yönetmenler az. Hepsi de kapılmış durumda, kimisi Marvel'ın kölesi şuanda. diğerleri DC'de falan. Stüdyolar da beklemeyip illa hızlıca projeleri hayata geçirme derdinde olunca ortalık yeni yetmelere ve güçsüzlere kalıyor.

Birde tabi birde kült olmuş filmlere baktığımızda seriyi/dünyayı yaratanların hepsi kendi projeleri neredeyse. Kendi evlatları yani, adam savaşıyor yaratıcılık için, daha iyisi için. Ama günümüzde bunların hepsi kiralık yönetmen.
Sosyal ağlarda paylaş

yukarda eleştirileri yapmak için tekrardan izlemeye gerek yok, kasıla kasıla izledim ben, izlerken utandım. yapımcılar nasıl hisler içindeler merak ediyorum.

jurassic park ile aynı tier olmuş birebir.

ne hardcore JP fanıyım ne de terminator.

ama iki filmde de bir ciddiyetsizlik var, bana koyan bu.

kyle'ı t-bilmem kaç outlet mağazada sıkıştırıyor iki polisin yanında. t bi tanesini öldürüyor, diğeriyle kyle bi reyonun arkasına saklanıyor. kyle kelepçeleri çöz diyor, polis "olmaz sen suçlusun diyor" eki eki bu ne lan.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Şu gelmez AMK:

http://screenrant.com/wp-content/uploads/Terminator-Genisys-Trailer-570x294.jpg

Gelmez de oradaki hata Entertainment Weekly için yapılan promosyon fotoğraflarında.

Arnold'u bir kenara ayırıyorum, kalan üç başrol oyuncusu arasında en iyisi Emilia Clarke'dı.

Jason Clarke vasattı. Jai Courtney ise en beğenmediğim oyuncu oldu. Çok ruhsuz bir Kyle Reese olmuş.

Emilia Clarke, Linda Hamilton ile karşılaştırılmadan seyredilirse, rolüne gayet uygundu.
Sosyal ağlarda paylaş

o surat ve ifadeyle hiç de uygun değildi. istediği kadar iyi rol kessin suratı uygun değil bi kere babyface. böyle sert olmaya çalışınca bana bi gülme geliyodu. ama kaş muhabbetini iyi gizlemişler, iki kere kaşları kaldırdı. biri köprüden düşerken o çok hızlı geçti kimse göremedi, diğeri de tırı sürerken profilden kaşları gördük. o da kaş muhabbetini bilmeyeni rahatsız etmez. o konuda yönetmene "two thumbs up"
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Baya baya kotuydu. Terminator filmleri arasi karsilastirmiyorum, izledigim tum filmler arasi en kotu 10 a girer sanirim.
Imdb'yi de birileri trolluyor sanirim. 6.6 puan almis ve review cok iyi di diyor film. Diger review'leri acinca troll kokusu geliyor. Diger siteler,Rotten tomatos falan hakkettigi 2 puani vermis.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...