Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Guinness Bira


BeIlow

Öne çıkan mesajlar

BalisticGel said:

Arkadaşım 2 yıl kaldı İrlanda'da. Öve öve bitiremiyor şu zıkkımı. Arada boşluğuna denk getirip Avustralya birası olduğunu belirten cümleler kurup dellendiriyorum. Var mı öyle fanatikleri diye merak ettim. Sanki bütün dünyayı gezdi bütün biraları taddı tarağım bi bunu beğeniyor.
Bu arada Real yada Carrefour'da gördüm hiç merak edip almadım. Gustayı çok sevdim ben nedense. Darkını özellikle.


gines içenlerde var bi şovenlik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

kimyacı varsa beri gelsin.

demin bu konuyu araştırayım dedim de, "mısır şurubu kullanılsa bile fermantasyon sırasında vsvsvsvs ya dönüşür kalmaz şurup fln" denmiş

doğru mu acep
Şeker, fermantasyon sırasında alkole dönüşüyor. Malttan elde edilen şeker doğal şeker, glikoz şurupları yapay yollar ile ediliyor, sentetik katkılar var içerisinde. Biyopolimerler kullanılıyor hatta.

Doğal yollardan elde edilen daha sağlıklı mıdır? Onu da diyetisyenler, doktorlar falan cevaplasın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Dworgian said:

kimyacı varsa beri gelsin.

demin bu konuyu araştırayım dedim de, "mısır şurubu kullanılsa bile fermantasyon sırasında vsvsvsvs ya dönüşür kalmaz şurup fln" denmiş

doğru mu acep
Şeker, fermantasyon sırasında alkole dönüşüyor. Malttan elde edilen şeker doğal şeker, glikoz şurupları yapay yollar ile ediliyor, sentetik katkılar var içerisinde. Biyopolimerler kullanılıyor hatta.

Doğal yollardan elde edilen daha sağlıklı mıdır? Onu da diyetisyenler, doktorlar falan cevaplasın.


Malt olmayanlar bağırsak zarına zarar veriyor diye konuştum bir beslenme uzmanı ile tabi miktar konusunda bilgi yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bayadir Irlanda ve UK'de yasiyorum.

ayda bi kere falan guinness icerim. onda da bi pint guinness icer, sonra lager - viskiye gecerim

sahsen biranin gazli bogazini hafif yakarak gecen serinletici etkisini seviyorum. guinness de bunu bulamayacagin icin bi tadini alip birakiyorum

ama kendi icin cok guzeldir kesinlikle.

en krali dublin'de icilir muhabbeti dogru. hatta dublin'de bile guinness'i ile unlu publar var. irlanda da herhangi bi sehirde ''Guinness Quality Team'' diye gezen arabalar gorursunuz. publari gidip incelerler, nasi koyuyolar guinness'i, tapler saglam mi vs.

sise veya kutudan icicekseniz, Extra Stout yazan siselerden alin. onlar hafif gazli oluyo ve sadece sisede satiliyo zaten.

kutular direk cop. default pint'ta ustunde bulunmasi gereken yaklasik 2 parmaklik tabakayi kutu ile yapmak imkansiz. burda kutu guinness alan insan gormedim.

tr'de tapten dolduran yer bulup orda deneyin.

edit: istanbul da u2 irish pub vardi. orda denemistim, normal guinness ti iste.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Şeker, fermantasyon sırasında alkole dönüşüyor. Malttan elde edilen şeker doğal şeker, glikoz şurupları yapay yollar ile ediliyor, sentetik katkılar var içerisinde. Biyopolimerler kullanılıyor hatta.

Doğal yollardan elde edilen daha sağlıklı mıdır? Onu da diyetisyenler, doktorlar falan cevaplasın.


yani yapay bişiler fructose vs kullanılsa da öyle kalmıo o. e iyimiş :|
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

[


quote=Holy]

Dworgian said:

kimyacı varsa beri gelsin.

demin bu konuyu araştırayım dedim de, "mısır şurubu kullanılsa bile fermantasyon sırasında vsvsvsvs ya dönüşür kalmaz şurup fln" denmiş

doğru mu acep
Şeker, fermantasyon sırasında alkole dönüşüyor. Malttan elde edilen şeker doğal şeker, glikoz şurupları yapay yollar ile ediliyor, sentetik katkılar var içerisinde. Biyopolimerler kullanılıyor hatta.

Doğal yollardan elde edilen daha sağlıklı mıdır? Onu da diyetisyenler, doktorlar falan cevaplasın.




Malt olmayanlar bağırsak zarına zarar veriyor diye konuştum bir beslenme uzmanı ile tabi miktar konusunda bilgi yok.


o alkolün doğal sonucu zaten, malt ya da değil fark etmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

kimyacı varsa beri gelsin.

demin bu konuyu araştırayım dedim de, "mısır şurubu kullanılsa bile fermantasyon sırasında vsvsvsvs ya dönüşür kalmaz şurup fln" denmiş

doğru mu acep


Üstad mısır şurubunu malzeme olarak kullanıp alkol filan çıkarıyo işte.Besin olarak alıyo kendine bakteri...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...