Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahve cekirdekleri

GERGE

Öne çıkan mesajlar

ben ikeaninkini kullaniyorum,idare ediyo ama bialetti kullanmadim hic o yuzden bilemicem ne denli basarilidir. elime para gecerse ya ebayden ya kahvefabrikasindan aeropress soylucem ben bi ara,ona da bi bakin derim denenlere gore mokapotla yarisir bir kahve elde ediyormussun onla
Sosyal ağlarda paylaş

uyurgezer said:

http://www.kahvefabrikasi.com

kahve fabrikası var. sahibi şerif başaran dünya kahve piyasasında saygı gören türk asıllı isviçre vatandaşı. türkiye'de ne yapıyor bilmiyorum..

çok başarılı kahveleri. ayrıca aeropress'te satıyor.

sen yaşiyon mu havuc ^^^en son marijuana bahcelerinde geziyodun kaldı serüvenin oyle
Sosyal ağlarda paylaş

mokapotla amerikano yapiyorum ben, filtreden daha lezzetli oluyo bence. fakir isi dandik espresso gibi bir nevi. sek akmiyo ama su katinca aromalar guzel aliniyo cekirdekteki. aeropress de benzeri sonuc veriyo diyorlar yabanci forumlarda. asil uzak doguya giden olursa kendine guzellik yapip hario v60 falan alsin, ya da bana da guzellik yapabilir isterse sdf
Sosyal ağlarda paylaş

chrounos said:

Anadolu yakasındaysan Dunkin Donuts var Sahrayıcedit ve Şenesenevler / Suadiye'de.

Sade, Vanilyalı, Fındıklı opsiyonları var.

Epey üst tier bi kahvedir. X senedir kahve denerim, bana göre içimi daha rahat bir sade kahve yok.

Fiyatları Godiva ile aynı gibi..

lol dunkin donuts. orjinal dd ile alakası yok şu an trdekinin. önceki franchise getiren adam battı, üstüne bi de piyasayı dolandırıp kaçtı bi güzel. iyi viral denemesi ama asdfas
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

lol dunkin donuts. orjinal dd ile alakası yok şu an trdekinin. önceki franchise getiren adam battı, üstüne bi de piyasayı dolandırıp kaçtı bi güzel. iyi viral denemesi ama asdfas

Alakası şöyle var;
Çekirdekler avrupadan geliyor (Dolaylı olarak Amerika'dan) ama önce Avrupa sonra ithalat süreci olduğu için bayatlıyo.

Bi de kahve çekmeyi bilmedikleri için aynı lezzet yakalanmıyo.

Çekirdek olarak alıp evinde çekersen biraz daha iyi.

Her halukarda Tchibo'nun ve Starbucks'in sikko kahvesinden iyi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Sıraselvilerin başında yeni bi kahveci açıldı, afrika kahveleri yapıyolar. şimdilik daha kavurma makineleri gelmemiş o yüzden yaklaşık iki aylık bi çekirdekten çekip espresso yaptılar ama kreması falan baya yerindeydi güzeldi o bayatlığa göre, chemex, hario falan da var mekanda. tavsiye ederim. hele kavurucuları geldiğinde hepten sağlam olacak gibi duruyo. Canım çekti mi espresso içebileceğim düzgün biyerler var sonunda. Eminönündeki brew coffeeworks de idare eder bişeydi ama o espresso için eminönüne gitmeye üşeniyodum, bu kahveci iyi oldu o açıdan.

mani said:

aeropress filtresi 1 tane kullanılıyor di mi ?

evet her filtre tek kullanımlık

http://www.kahvedevrimi.com/ dan demleme yöntemlerini falan öğrenebilirsiniz baya hoş site
Sosyal ağlarda paylaş

asinda tam maymun degil kedi/maymun gibi bisi agaclarda takiliyor.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kopi_Luwak

Kopi luwak, dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesidir. Kopi luwak, Endonezya'nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan ve "Asian Palm Civet (Paradoxurus hermaphroditus)adlı hayvanın yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmektedir. Hayvan dışkısındaki kahve çekirdekleri toplanmakta ve paketlenmektedir. Kilosu 350 $'a ulaşan fiyatlarla Kopi luwak dünyanın en pahalı kahvesi olma özelliğine sahiptir.

Kopi luwak çoğunlukla Sumatra, Java, Bali, ve Sulawesi'deki Endonezya adalarında üretilmektedir. Ayrıca Filipinler ve Doğu Timor da bu kahvenin üretildiği yerlerdendir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
nerden alıyoz bunu? istanbul'da varmış dükkanları bi' sürü

ben daha yeniyim. 3 paket bitirdim şimdilik,

starbucks'ın ethiopya yngcsfsfd ile başladım. sonra sumatra'yı denedim.

sumatra ilk içtiğimde çok garip geldi sanki kahve değil de bambaşka bişeymiş gibi. sonra alışınca çok hoşuma gitti ama.

sonra da buraki butik bi kahveciden coffeenutz markalı başka bir ethiopya denedim. bunda citron aroması var diyolardı. benim damağım mı geliştiğinden bilmiyorum, ikinci aldığım ethiopya'daki o citron'u çok daha iyi algıladım. bi hoşuma gitmedi değil.

şimdi ne alayım, ağızımın tadını nası bulurum bilmiyorum.

sert seviyorum, aroma da hoşuma gidiyor sanırım. sabah kahvaltıdan önce içiyorum bir de. öyle boş mideye şu kahve iyi gider diye bişey var mı acaba :P

kağıt filtreli ekonomik bi makine kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...