Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

progamer

Öne çıkan mesajlar

Ben Bard sonrasında hafiften baydım açıkçası. Öncesinde eklenen karakterler falan çok batmadı. Hatta "legolas'ı her sahneye yapıştırcaz, her sahnede orkların üzerinden kaymalı" manyaklığı yerine başka yeni karakterler ve olaylar koyulabilirmiş.

Bir de şu orklardan iki tanesi helms deepte olsaymış bütün orta dünyayı işgal edebilirlermiş arkadaş:

Elf ormanında yüzlercesi keyfi biçimde takılıyor, elf yerleşkesini scoutluyorlar, kimse varlıklarını fark edememişken duvarlardan saldırıp içeri giriyorlar, sonra hala çok sayıda olan işgal birliği insan yerleşkesinin çatılarında komando oynuyor.

Fantastik evren tarihinde aynı hafta içinde, kimse fark edemeden, elf yerleşkesine bodoslama saldırı düzenleyen, sonra hızını alamayıp insan yerleşkesinin çatılarında halay çeken bir ork sürüsü gördüğümü hatırlamıyorum. Legolas'ın eli meşgul olsun diye orkun yancısı orku da boss yaptılar zaten.

Birde herkes Sauron'un geldiği anladığına göre Gondor, Rohan falan süpriz yemez artık herhalde /=

Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Ben Bard sonrasında hafiften baydım açıkçası. Öncesinde eklenen karakterler falan çok batmadı. Hatta "legolas'ı her sahneye yapıştırcaz, her sahnede orkların üzerinden kaymalı" manyaklığı yerine başka yeni karakterler ve olaylar koyulabilirmiş.

Bir de şu orklardan iki tanesi helms deepte olsaymış bütün orta dünyayı işgal edebilirlermiş arkadaş:

Elf ormanında yüzlercesi keyfi biçimde takılıyor, elf yerleşkesini scoutluyorlar, kimse varlıklarını fark edememişken duvarlardan saldırıp içeri giriyorlar, sonra hala çok sayıda olan işgal birliği insan yerleşkesinin çatılarında komando oynuyor.

Fantastik evren tarihinde aynı hafta içinde, kimse fark edemeden, elf yerleşkesine bodoslama saldırı düzenleyen, sonra hızını alamayıp insan yerleşkesinin çatılarında halay çeken bir ork sürüsü gördüğümü hatırlamıyorum. Legolas'ın eli meşgul olsun diye orkun yancısı orku da boss yaptılar zaten.

Birde herkes Sauron'un geldiği anladığına göre Gondor, Rohan falan süpriz yemez artık herhalde /=

elvenkingin sarayına o kadar yaklaşacak falan laketownda çatılarda takılacak ork diye bir şey yok zaten o saçmalık ötesi şeyleri söylemiyoruz bile
Sosyal ağlarda paylaş

Beorn

Bişeyi merak ettim, bu Azog bütün shape-shifterları esir etmiş, işkence edip öldürmüş madem, cücelerin peşindeyken eve direk saldırmak yerine Beorn'dan neden çekindi ki?

Yani tüm shape-shifterların soyunu kurut, sonra bir tanesinden kork. Niye?

Bi de,

Bolg

Bolg kim lan? Cast'te var ama ben filmde hiç görmedim
http://static1.wikia.nocookie.net/__cb20130709130957/lotr/images/b/b0/Bolg1.jpg

Edit: Tamam 2.kısımı çözdüm, fotodaki başka bi CGI versiyonuymuş, ondan tanıyamamışım.
Sosyal ağlarda paylaş

Marv said:

Revenge said:

Marv said:

Bu gün gittim pek beğenmedim filmi ya. İlk film çok daha güzeldi. Hatta ilk filmden aldığımız gaz ve büyük beklentilerle gittik ama hayal kırıklığına uğradık.

LOTR üçlemesi ve An Unexpected Journey'den sonra serinin en kötü filmiydi bence.

Zevksizsin abibence

Saygı duyarım.

Oo kimse beğenmemiş yalnız demek ki bende terslik var özür dilerim hocam :) heralde standartlar farklı veya bakış açısı..bir de imaxten olabilir ben imaxte izledim..saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

şey sorayım

(kitaplardan, ilk üçlemeden, son üçlemeden her birinden spo içerir)

gandi sauron'u kendi gözleriyle gördü mü hiç? savaşta falan parmağı koparken lavuğun, gandi neredeydi? hiç hatırlayamadım bunu filmde bunlar göz göze gelince. daha önce hani kristal topa bakıp gördüydü hobbitin elinden kapıp, o sahne geldi aklıma. burada "lan öyle şey mi olur?!?" diye okuyunca üzüldüm ya lan.

Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

şey sorayım

(kitaplardan, ilk üçlemeden, son üçlemeden her birinden spo içerir)

gandi sauron'u kendi gözleriyle gördü mü hiç? savaşta falan parmağı koparken lavuğun, gandi neredeydi? hiç hatırlayamadım bunu filmde bunlar göz göze gelince. daha önce hani kristal topa bakıp gördüydü hobbitin elinden kapıp, o sahne geldi aklıma. burada "lan öyle şey mi olur?!?" diye okuyunca üzüldüm ya lan.

film hilesi abi onlar, gercek degil.
Sosyal ağlarda paylaş

yildirimokur said:

Abi afedersiniz de, hepiniz bok yemişsiniz.

Ya normalde bu tür tartışmalara girmek çok mantıksız geliyor, zira ben kitabı okuduğumdan film beklentilerimi karşılamadı ve tam da o sebepten "Kötü olmuş..." diyorum, "...ama kitabı okumadıysan sen beğenebilirsin" diye ekleyerek.

Gel gör ki bunu yaptıktan sonra birisi gelip, filmi beğenmeyenlerin hepsini kapsayacak şekilde "Hepiniz bok yemişsiniz" dediğinde, okkalı bir hassiktir ordan dingil diyesim geliyor, keza diyorum da.

Mal.
Sosyal ağlarda paylaş

Revenge said:

Sen de haklısın tabi..mesela ben de kitabını okumadım ve filmi beğendim..peki kitabı okuyup filmi de beğenen var mı hiç,ben daha rastlamadım da?

Zor, çünkü tek kitaptan üçleme yaptığı için hikayeyi uzatması gerekiyor adamın. Tolkien'i iyice incelemiş bir adamın ekleyebileceği bir sürü "filler arc" varken, kalkıp Elf-Cüce aşkı gibi ucuz mu ucuz, üstelik Tolkien lore'una resmen hakaret olan bir konu var önümüzde her şeyden önce.

Üstüne üstün, Mirkwood'un girişinden (örümcek sahnesi) çıkışına (fıçı sahnesi) kadar olan kısmı (kitapta çok farklı ve daha önemlisi çok çok çok detaylı anlatılmıştır) o kadar sallapati ve çabukça geçmiş ki, ben gerçekten beğenmemeyi geçtim, sinirlendim adama artık.

Kitabı birebir yapması gerektiğini savunmuyorum kesinlikle, dediklerimden o çıkarılmasın. Mesela Legolas'ın Hobbit'e eklenmesi bence şahane bir fikir. Ama kalkıp hali hazırda bir terbiyesizlik olan elk-cüce aşkının şamar oğlanı yapma yani.

Kullanılabilecek şeyleri dışarıda bırakıp, amiyane tabirle götünden uydurduğu sahnelere boğmuş filmi. Ego patlaması yaşamış adam, o sebeple de Tolkien'i hayatında özel bir yerde tutan bir kişinin filmi kolay kolay beğeneceğini sanmıyorum.

Ha ama ne olmuştur, adam kitabı okumuştur ama kitap adamın hayatında o kadar da özel bir yer edinmemiştir, o adam beğenebilir.

Sosyal ağlarda paylaş

Kitabın aynısını izlemek isteyenler 10 sene öncede kaldı zannediyordum, hala yaşıyorlarmış. Aslında ben de onlardandım. Ama boşvermek lazım, ve zevk almak lazım yapılan filmden. Filminden zevk almasını bilmiyorsan, ben kitaba sadığım gerisi boş diyorsan zaten izlemezsin filmi 10. dakikida sinemayı terkeder gidersin. Gitmiyorsan eğer laga luga yapıp sağda solda ağlamazsın. Geçen de go oynuyoruz cafe'de geldi biri ben beğenmedim filmi dedi yanımda çarpıyordum suratına az kalmıştı. Sinirlendirmeyin beni.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...