forgiver1 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 ya bu bilg. astimata yol açıyor gibi bir düşüncem var önce ben sonrada kardeşimde astigmat çıktı sizdede varmı böyle örnekler
Horrible Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Hmm...7. sınıofta uo oynamaya başladım sora 0.75 astigmat çıktı.8'e geçtim tahtayı görememeye başaldım 1.0 astigmat 0.75 miyop çıktı.Lise hazırlığa geçtim yine tahtayı göremiorum 1.75 miyop 1.25 astigmat çıktı inat bu ya hala gözlük takmıorum lens alana kadarda takmicam :) (dersler ve sinema hariç başa gelen çekilir :) )[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir. Bir pati kardesimizin sözüdür... Öhöm Öhöm ben :)
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 3 yıldan fazla zamandır günde en az 5-6 saat (tatillerde daha da bi azıtıyor tabii) monitör başındayım. 0.50 miyop 0.50 astigmat var. derslerde ya da evde tv bakarken gözlük takıyorum sadece. çok etkilemedi yani beni.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK!
arcane Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 senelerdir dandik monitörlerde günde x saat makine başındayım.. gözlük kullanmaya başladığımdan beri en ufak bir artış olmadı numarada gözümü bozan bilgisayar değil televizyondur, öküzlük edip yarım metreden televizyon izlemişimdir uzun süre. bilgisayar baya sağlıklı bence. ha demek değil ki bana bişiy olmamış size de olmicak ancak ben çok zararlı ve garanti göz bozan birşey olduğuna inanmıyorum[signature][hline]"I have seen the future of horror, and his name is Turk Telekom" - Stephen King
Horrible Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Gözü bozuyo ama ben doktora gittiğimde genelde göz bozulması genetiktir demişti yani yakından izlenmenle pek alakası yok demişti :)Annen baban gözlük takmıor olabilir ama onlarda çekiniklik varsa sendede ileriki yaşlarda çıkabiliomuş doktor söledi ben onun yalancısıyım :)[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir. Bir pati kardesimizin sözüdür... Öhöm Öhöm ben :)
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 eh genler de önemli tabii. anne tarafı sırf gözlüklü mesela benim.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK!
axedice Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Göz doktorumun zamanında bana söylediği astimatın tv yada bilgisayarla bir ilgisi olmadığı. Miyop veya hipermetropa etkisi olabilirmiş bunların ama astimat tamamen genetik bir olaymış. Bende de 0.75 miyop ve astimat var.[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
GeeM Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 sag gozum astigmat yuzunden 10da 3 goruyomus.[signature][hline]senin için ağlamak nedir ki? ben seninle gülmüşüm..
wildpervert Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 bilgisayarın öle çok bi etkisi yok astigmata falan sadece ufak bi + sı oluyo o kadar zaten olan bi şey[signature][hline]Boo
http Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 bendede war 5.75 ti sol gözüm 3.50 e düştü bir yılda bu geçenseneden beri 2 sene olcaknerdeyse gözlük takalı işte böle bu arada sağ gözde bi bok yok muş maşallah
Jester Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 kendimi bildim bileli evde c64 sonra da atari 2600 vardı ve pek etkisi oldugunu sanmıyorum. ilk pc m alınınca (ilkokul 2'deydim) 0 dan 2.50 ye fırlamıştı birden (miyop). 9 sene geçti aradan şu an 3.75[signature][hline]Let me in, I'll bury the pain... [Bu mesaj Infernal_Reborn tarafından 02 Aralık 2004 20:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 keşke lens taksam, takmaya alışsam ben de. ne fırsatlar kaçırdım bugüne kadar miyobum diye. :) wraog nickli arkadaşın yakınmasına benzedi biraz eheh.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK!
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 said: forgiver1, 02 Aralık 2004 19:03 tarihinde demiş ki: ya bu bilg. astimata yol açıyor gibi bir düşüncem var önce ben sonrada kardeşimde astigmat çıktı sizdede varmı böyle örnekler Genetik ..?[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Toledor Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Benimde burnuma genetik kokuları geliyor[signature][hline]Deniz, Yıldızlar, Yakamoz ve bir kupa nescafe...
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Bildim bileli 1.5 astigmatım. O oynamadı. 5 er miyop 1.5 ar astigmatım, lens yokken şekil dolayısıyla bi halt göremiom sadece renkler cümbüşü görüyorum =)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Tahrik etmeyiniz pls
forgiver1 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 said: Rewendor, 02 Aralık 2004 21:20 tarihinde demiş ki: said: forgiver1, 02 Aralık 2004 19:03 tarihinde demiş ki: ya bu bilg. astimata yol açıyor gibi bir düşüncem var önce ben sonrada kardeşimde astigmat çıktı sizdede varmı böyle örnekler Genetik ..? genetikte olabilir ama bende önceden miyop vardı sadece, her sene 0,5 artardı o durdu astigmat çıktı bilg. fazla oynadığımdan beri
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 said: BOccOB, 02 Aralık 2004 22:13 tarihinde demiş ki: Ben 1.5 miyopla hiç bişi görememekten yakınıyorum, 5 miyop herhalde gökkkuşağı görmek gibi olur daimi 1.5 astigmat olmasa şeker gibi de, 5 miyop üstüne şekilleri ayırt edememeni ekle ehue. Zaten bi lens sipariş ediyom, 2 ayda geliyo =)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Tahrik etmeyiniz pls
Holy Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 7 yıldır bilgisayar kullanırım ve bunun son 4 yılında günde yaklaşık 8 saat civarı kullanıyordum (haftada 5 gün) Gözlerimde hiç bir sorun yok ne astigmat ne hipermetrop ne miyop taş gibiyim. Bilgisayar ile alakası olsa önce benim bozulması gerekirdi sanırım.[signature][hline]BabacumMostors, 12 Mayıs 2004 21:47 tarihinde demiş ki: herhangi bir şeyin korkusu da insanları bir araya getirir ben bi allahtan kokrkarım o yüzden imamlarla fln samimiyim Paticik Fm
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 said: forgiver1, 02 Aralık 2004 22:18 tarihinde demiş ki: genetikte olabilir ama bende önceden miyop vardı sadece, her sene 0,5 artardı o durdu astigmat çıktı bilg. fazla oynadığımdan beri Zaten doğuştan olmaz genelde astigmat, genlerinde varsa bir süre sonra ortaya çıkar. Bir de bilgisayar veya kitap gibi gözü yorucu ve uzun süre oyalayan faktörler yukarıda da dendiği gibi bozulmayı hızlandırır.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Öne çıkan mesajlar