Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NTV'yi Satın Almak için Kickstar kampanyası

Remus

Öne çıkan mesajlar

digitürkü ntv alsın iyi, bu herifler götveren olabilir yer yer ama, çalık gibi bir grubun eline gideceğine hiç olmazsa devran dönmeye başladığında ortaya çıkıcak bir grubun eline gitsin hiç yoktan iyidir.

Zaten digitürkü alma sürecindelerse neden gıkı bile çıkmadığı ortada ntvnin.
Sosyal ağlarda paylaş

ya o konuda çok fazla yasa boşluğu var, bana göre

- 1 ulusal tv kanalı patronu ve onun şirketi, en fazla 1 ulusal tv kanalına daha sahip olabilir
- Medya kuruluşu sahipleri, medya harici bir başka faaliyet yürütemezler.
- Medya kuruluşlarının kendi kendilerini besleyebilmeleri gerekir, şirkete para aktarılması yasaktır.
- Medya kuruluşlarının tek gelir kaynağı tiraj, seriilan ve reklamdır. Başka gelir kaynakları olamaz.

gibi kanunlarla tekrar ciddi bir düzenlenmeye gidilmesi lazım, ben eski bir medya çalışanıyım benim çalıştığım kurum hiç sektirmeden her ay 5 milyon tl gider, 1,5milyon gelir ile ayakta durmaya çalışan bir kurumdu. Gazeteler arasında Habertürk, Hurriyet ve Posta dışında kendi kendine yetebilen bir ulusal gazete yok zaten. Diğerleri hep - de. Yan şirketlerle beslenen bu medya kuruluşları, bu yüzden özerk değiller, devlet ihalelerine bağımlılar, dolayısı ile hükümet güdümündeler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Amerikan vatandaşı olan Türkler kickstarter da dayanışma için böyle bir proje başlatabilir. Para toplanmasa bile çok moral olur. Kickstarter yönetimi böyle bir şeyi kabul etmez onun için kılıfına uydurmak gerek mesela türkiyedeki olaylar için biber gazı maskesi üretimi gibi bişi yapıp aç gör bak ne oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...