Litminov Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Konu yasak mı bilmiyorum ama haxballda tartışırken konu buradan açıldı. Ben ya din, insanlar tarafından toplum ve ahlak düzenini sağlamak amacıyla oluşturulduysa diye bir fikir ortaya attım ve dinin yetersiz kaldığı kısımda da hukukun oluşturulduğunu ve ikisinin de aynı amaca hizmet ettiğini toplum düzeni ve ahlakının korunması için hizmet edildiğini, yasaklara karşı gelenlerin ise cezalandırıldığını söyledim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 yani din insanları provoke etmenin dünya üzerindeki en güzel yolu, ve bunu kullanmayan kalmadı. evet doğru. sonuçta ben kitaplarda geçen insanların kutsal süperspagettiinsanı olduğuna inanmaktansa, dahi ya da şizofren olduğuna inanmayı yeğlerim.
Komm Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 İnsan, din için değil; din, insan içindir. ;)
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 haçlı seferlerinde söyle bunu. ya da ne bileyim hendek savaşında falan ^^
Komm Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Din karşıtı olan yönetimlerin iktidarında da milyonların kanı aktı.
Akhlaur Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Nasıl güzel bir mantık bu ya.Yani diyorsun ki dinin ölümlerde hiç etkisi yoktu ?
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 ama din karşıtı oldukları için aktı. hani ortada din olmasaydı diye düşünmek lazım birazda bence :)
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Haxball oynarken din konuşmanız, inanılmaz alkollü geçen bir gece sabaha karşı konunun allah var mı lan'a gelmesi gibi bir şey.
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 haxbal oynarken din konusan bizden degildir.
Komm Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Kan akıtmak insan doğasıyla ilgili. Yani siz bir kalabalığı Allah adına kışkırtırsanız kalkıp otel de yakarlar, bomba da patlatırlar. Sonuçta inanmak ve inancı çıkarı-kin amaçlı birilerinin kullanması, buna toplumun -cehaletin de desteğiyle- sessiz kalması ya da desteklemesi arasında fark var.
Akhlaur Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Zaten dediğimiz şey din en güçlü manipule aracı.Din adına adam öldürtmek öldürenin kendini iyi hissederek öldürmesini sağlamının en kolay yollarından biri.Psikopat değilsen başka inançlarla (din dışında milliyetçilik vs.) bu işi yapacak bu kadar kişi bulamazsın.Diğer bir moda da milliyetçilik tabi.
Ayfon Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Insanlari kitleleri yönetmenin yollari.
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Komm said: Kan akıtmak insan doğasıyla ilgili. Yani siz bir kalabalığı Allah adına kışkırtırsanız kalkıp otel de yakarlar, bomba da patlatırlar. Sonuçta inanmak ve inancı çıkarı-kin amaçlı birilerinin kullanması, buna toplumun -cehaletin de desteğiyle- sessiz kalması ya da desteklemesi arasında fark var. ama allah benim verdiğim canı alaman diyor? o.O
Komm Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Kendi koruma hali dışında işte. Ama kendini de savunma demiyor.
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 e kalabalığı kışkırtınca korumaya mı geçiyorlar? safe mode falan mı? bug mı var? over 9k lol.
Komm Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Tamam işte bunun dinle bir ilgisi olmadığını söylüyorum. Kalabalığı kışkırtmak için din alet edilebilir ya da başka birşey. Topluluğu kışkırtmak tek bir bireyi kışkırtmaktan çok daha kolay sonuçta.
moncici Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Litminov said: Ben ya din, insanlar tarafından toplum ve ahlak düzenini sağlamak amacıyla oluşturulduysa diye bir fikir ortaya attım http://i.imgur.com/u8awa.gif
Ayfon Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Litminov said: Ben ya din, insanlar tarafından toplum ve ahlak düzenini sağlamak amacıyla oluşturulduysa diye bir fikir ortaya attım http://ct.fra.bz/i60/5/12/8/f_8321a8380c.jpg
Therru Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 tüm dinler pattis olmuş siz neyin dinindesiniz.
Therru Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Akhlaur said: 5. elementten miydi o sahne ? evet.
Öne çıkan mesajlar