Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cemaatin mezuniyet balosu nasıl oluyor?

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Marty said:

cetintas nasil dusunuyo bilemem de, ozgurlukcu olucam diye aptalliga da canak tutmayin artik bi zahmet.

universite balosu; kadinlarin yeri perdeyle ayriymis, bi de karma yer varmis. arkadas testis mi geciyosunuz bu mu ozgurluk? bu cahillik baska birsey degil.

aptalligi, cahilligi ozgurluk diye lanse ederek cogaltiyosunuz. adamlar da normal bisey saniyolar bunu sonra.

şu cok güzel anlatmıs düşündüklerimi.

konuyu acan ceto olunca insanlar laf sokacam diye neleri savunur hale gelmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

benim sorum ciddiydi. sana sorduğum soruyu bir dikkate alıp, şu başlığın nesi "en ilginç" bir söylersen sevinirim.

iyi örnek olayım. sorunu ciddiye alayım. cevabımı vereyim. ama bu senin onay mekanizması olduğunu kabul ettiğim için değil. samimi düşüncelerimi paylaşmak istediğim için.
öncelikle benim için cemaatin mezuniyet balosu yapması başlı başına ilginç bir şey. bu zamana kadar cemaat yanlısı kalemlerin mezuniyet balosu ütüründen organizasyonları batıllık olarak gördüklerini ve eleştirdiklerini defalarca okudum, gördüm, duydum.

sonra bu organizasyonu yapıyorlar madem, ne şekilde yapıyorlar? bu da benim için ilginç. görüldüğü gibi diğer üniversitelerden geri kalmamak için lüks bir yerde, boğaz manzaralı bir ortamda pekala kutlama yapabiliyorlarmış.

ve tabii ki organizasyonun haremlik selamlık olması da bu adamların kafalarının nasıl kafalar olduğunu, hani bazı yerlerde çıkıp anlattıkları gibi ne kadar MODERN insanlar olduklarını gösteriyor bana ve bence nasıl insanlar olduklarını bilmeyen adamlara.

bir de şu açıdan önemli...düne kadar karşı çıktıkları bu türden etkinlikleri kendi tarzları ile de olsa takiyye yaparak düzenlemeye başlamaları başlı başına bir olay.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

iyi örnek olayım. sorunu ciddiye alayım. cevabımı vereyim. ama bu senin onay mekanizması olduğunu kabul ettiğim için değil. samimi düşüncelerimi paylaşmak istediğim için.

Abi zaten öyle bir derdim yok komik misin :D

KuddusiMavra said:

öncelikle benim için cemaatin mezuniyet balosu yapması başlı başına ilginç bir şey. bu zamana kadar cemaat yanlısı kalemlerin mezuniyet balosu ütüründen organizasyonları batıllık olarak gördüklerini ve eleştirdiklerini defalarca okudum, gördüm, duydum.

sonra bu organizasyonu yapıyorlar madem, ne şekilde yapıyorlar? bu da benim için ilginç. görüldüğü gibi diğer üniversitelerden geri kalmamak için lüks bir yerde, boğaz manzaralı bir ortamda pekala kutlama yapabiliyorlarmış.

ve tabii ki organizasyonun haremlik selamlık olması da bu adamların kafalarının nasıl kafalar olduğunu, hani bazı yerlerde çıkıp anlattıkları gibi ne kadar MODERN insanlar olduklarını gösteriyor bana ve bence nasıl insanlar olduklarını bilmeyen adamlara.

bir de şu açıdan önemli...düne kadar karşı çıktıkları bu türden etkinlikleri kendi tarzları ile de olsa takiyye yaparak düzenlemeye başlamaları başlı başına bir olay.

hah işte bunu merak etmiştim. =) sağol açıklama için. yani aslında haremlik selamlık ve alkolsüz yapılmasına değil, bu tip kutlamalara karşı duran kişilerin buna yapmasına tepkin.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Lectre said:

bu kapanan kızlar zorla mı kapanmış demeye benziyor birazda.

psikolojik baskı diye bir şey var.

o konuda haklısın. ama işte onun yanında bu durumu "cidden" isteyenler de var. hani adam o okulda okumak zorundaysa ama bu tarz eğleneceyi istemiyorsa maksimum o baloya katılmayabilir mesela. ama cidden bunu isteyen bir grup da var. dini inancı gereği bunu böyle isteyen insana da "hayır illa alkollü ve karışık eğleneceksin" demek kötü değil mi bir yerde?

e kötü tabiki, ama alkollü yapsalar, isteyen içmese daha hoş olurdu.

hani yanında birinin alkollü içecek içmesi günah değil sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

hah işte bunu merak etmiştim. =) sağol açıklama için. yani aslında haremlik selamlık ve alkolsüz yapılmasına değil, bu tip kutlamalara karşı duran kişilerin buna yapmasına tepkin.

yahu arkadaşım herhaldeki beni ilgilendirmez haremlik selamlık yapmaları. bana ne? kim nasıl isterse öyle yapar ne yaparsa.
tabi ki gösterilen iki yüzlülük ilginç. düne kadar "mezuniyet balosu mu? ne? sakın." diyen dünyanın gördüğü ve göreceği en korkunç dini cemaat, bugün bunu takiiye ile de olsa yapıyor.
tabii ki benim için ya da benim kafamdaki adamlar için şu dj fatma civelek ya da limitsiz meşrubat ayrıntıları da çok komik,ne yalan söyleyeyim? :)
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

yahu arkadaşım herhaldeki beni ilgilendirmez haremlik selamlık yapmaları. bana ne? kim nasıl isterse öyle yapar ne yaparsa.
tabi ki gösterilen iki yüzlülük ilginç. düne kadar "mezuniyet balosu mu? ne? sakın." diyen dünyanın gördüğü ve göreceği en korkunç dini cemaat, bugün bunu takiiye ile de olsa yapıyor.
tabii ki benim için ya da benim kafamdaki adamlar için şu dj fatma civelek ya da limitsiz meşrubat ayrıntıları da çok komik,ne yalan söyleyeyim? :)

İşte kimi insanlar senin yazdığın bu detayları bilmiyor (bkz: ben) ve bilmek zorunda da değil. Ama yorumlarımızdan o detayı bilmediğimizi çıkartmışsındır. Açıklamayı daha önce yapsaydın ben bu kadar "sanane ne içtiklerinden" demezdim misal
Sosyal ağlarda paylaş

bence komik değil sam. çünkü bu adamlar yıllarca beraber okudukları arkadaşları ile birlikte mezuniyet kutlaması yapamayacak kadar mı birbirlerine güvenmiyorlar da haremlik-selamlık mezuniyet balosu düzenleniyor? modern yaşamda haremlik-selamlık nasıl bağdaştırılır? kendin de farkındasın ki eleştirilebileceğini kabul etmişsin.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

e ben her açacağım başlıkta önce neden bu başlığı açtığımı açıklayacaksam yandık ki ne yandık :)
"bözö nö sönön bu başlığı nödön açtığından?bözö ölgölndörmöyör senin nüçün açtığın?"....
alllaaaahhh. yandık ki ne yandık B)-

insanlara kendini açıklamazsan "her koşulda, her konuda ve her zaman" otomatik olarak anlamalarını beklemek kadar abes bir şey olmaz. tam düzgün gidiyordun "bön köndömö nöyö açokloyoyom" diye saçmaladın yine abi =)

dur detaylı anlatayım. ben bu konuyu açsam, senin düşüncenle, sonra bana "sana ne ne yediklerinden haremliğinden" dese birileri, "abi onda değilim, cemaat buna karşı dururdu hep ama şimdi sırf takiyye için/para için" yapıyor bunu. bana bu tuhaf geldi" derdim. böylece sonraki 20x kadar "sanane" mesajını bitirirdim.

birileri yazıdğını anlamazsa anlatırsın. bu iletişim için gereklidir. herkes senin bildiğin herşeyi bilmek zorunda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

bence komik değil sam. çünkü bu adamlar yıllarca beraber okudukları arkadaşları ile birlikte mezuniyet kutlaması yapamayacak kadar mı birbirlerine güvenmiyorlar da haremlik-selamlık mezuniyet balosu düzenleniyor? modern yaşamda haremlik-selamlık nasıl bağdaştırılır? kendin de farkındasın ki eleştirilebileceğini kabul etmişsin.

komik ve anlamsız olan içki eleştirisi, haremlik-selamlık eleştirisi değil. benim okulum olsa ben de mezuniyet balosunda içki dağıtmam, gitsinler içsinler balodan sonra istedikleri yerde. haremlik-selamlık tuvalet veya soyunma odası filan değilse her yerde yanlış zaten, sırf burada değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...