Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO (Kitaplardan sıpouylır yasak)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Esh said:

Ben basladim da , ilk kitap tamamen karakterleri anlatiyo gibi, kendimi önsöz okuyan keriz gibi hissediyorum.

ilk sezonu izlediysen direk 2.kitaptanda başlıyabilirdin.
Mesaj tarihi:
ben eşşeklik edip 1. kitabın ingilizcesine başladım. okurken yoruluyorum daha yeni yarısına geldim 6 ayda. gururda yaptım bitiricem diye. sonrasına türkçe devam edicem ama
Mesaj tarihi:
forgiver said:

türkçe ingilizceden çok daha edebi bir dil
daha fazla zevk alır

Su nasil bir onerme haci , daha edebi olmayi biraz acsana.

Ingilizcedeki kelime sayisi turkcedekinin 5 kati degil mi?
Mesaj tarihi:
Bos milliyetciligin, ortaokul tarih kitabinin arkasindaki dunya siyasi haritasi uzerinde el yapimi "risk" oynarken turklerin gronland'i fethiyle bitmis olmasi gerekiyodu.

O asamaya gelip next yerine cancel a basanlarin hali harap, ummetci toolbarini yuklediginizle kalmissiniz.

Soru gayet acik; turkce, ingilizceye gore nasil daha edebi bir dil olabilir?
Mesaj tarihi:
benim türkçem aksi cevabı verebilmek için yeterli olmasa da gerçekten merak ediyorsan mesela türk dili uzmanlarına ne bileyim oktay sinanoğluna falan danış. ha aksine inanıp araştırmak istemiyorsan sen bilirsin.
Mesaj tarihi:
axedice said:

Her kitabı kendi dilinde okumak lazım falan diyecektim ama ingilizcenin dothraki-acem-arap kırması dille karşılaştırıldığını görünce vazcaydım.

şaka bir yana, türkçe ingilizce'yi döver edebi bakımdan. sakson-viking-norman kökenlerdeki edebi geçmiş daha derin veya eski değil.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...