Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

richard dawkings takes on religion

incdarkness

Öne çıkan mesajlar

GERGE said:

bourbon said:

Abi bu adamlar tanrı olsa bile kendi yaşamları üzerinde yaşamları boyunca herhangi bir etkisi olmadığına inanıyorlar yani bu dünyadaki yaşamlarına herhangi bir müdahale olmadığına onun içinde tanrı var mı yok mu sorusun anlamsız olduğuna inanıyorlar. Bana da şahsen çok mantıklı gelen bir bakış açısı

Cok sacma bu ama. Tanri bariz var, yasamlarimizin uzerinde de cok buyuk etkisi var. Gerceklik ve varlik farkli seyler, metafizige fazla girmek istemiyorum ama anlisilmaz degil yani bu. Birseyin var olmasi icin gercek olmasi gerekli degil. Bu nedenle tersim bu fikre biraz da, tanrilarin etkisi hic olmadi ne demek? Ayni sekilde Gaiman'in Sandman'i de var; karakterler gercek degil ama varlar, hayatimda etkileri de oldu. Boyle iste. Bu dogrusu:

http://i.imgur.com/JiPRU.jpg

abi senin bu bakış açın eleştirdiğin şeyle, adamın tanrı yoktur demesiyle hiç bir farkı yok. Video yu izlersen adamın dediği şey no one can say something doesnt exist. Adam gerçeklikle varlık arasında bir tartışmaya girmiyo oraya sen kendi inancın doğrultusunda çekiyosun oyuzden söylicek bişeyim yok

Ayrıca hayatıma etkisi oldu demişsin haha. Adam da diyoki bana kimse etmiyo bilader sana kim etki ediyosa ediyo yada sen öyle düşünüysan o senin ilüzyonun adam inanmıyor ki gayet mantıklı.Burda etki dediğim yani yarın bana araba çarpsa bu tanrının lütfu değil yani
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Allahsiz olmasina allahsizim ama Dawkins de en azindan bu peygamberler kadar gereksiz bir adam. Gercek ateistlik bu degil dostlar, bu sunun ateist versiyonu:

Hele tanrinin olmadigini kanitlamaya calisip duruyor ya, muhahahahaha. Burden of proof abi.

Dawkins'in peygamberlere denk bir rolü yok.

Adam tanrının olmadığını kanıtlamaya çalışmıyor, tanrıya inanmak için rasyonel bir gerekçe olmadığını söylüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Abi adam tum kariyerini tanri uzerine kurdu, sanil etkisi olmadi hayatinda. Olmus iste!

sen inancının senin hayatının üzerindeki etkisiyle, tanrının senin hayatın veya davranışlarının yada akla gelebilecek her şeyin üzerinde ki etkisini karıştırıyorsun.Adamlar ikincisine inanmıyor o yuzden tanrı var mı yok mu sorusu anlamsızlaşıyor. Olsa nolcak en fazla ölünce görürsün kafasında yani

@eko

lol
Sosyal ağlarda paylaş

ateistleri eleştirmiyorum çünkü toplumun ne yiyip ne içeceğine, erkeğin kadının ne giyip saçını sakalını nasıl keseceğine, nasıl yatacağına nasıl kalkacağına, nasıl sevişeceğine vs. karışmıyor.

islam ise herşeye karışıyor ve karıştığı konular yüzünden insanları zombilere çeviriyor.

bu yüzden ateistler bu yüzyılda haklı.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır benim de katılmadığım noktalar var adama da, yaptığı tek şey kitap yazıp konuşma yapmak, bunları da dincilerin aksine logical fallacylerle, quote mininge yalan dolana başvurmadan sadece argumanlarıyla yapan bir adama dincilerin karşı kutbu gibi davranmak Sam seviyesinde false contiuuma batmaktan öte kg başına 2 litre mallık isteyen bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...