Masakari Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Canınız pattis mi çekti ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Bana askerlik şubesinden yazı gelmiş, mevzuatta değişiklik oldu; haziran ağustos arasında askerlik şubesine uğrayın tecilinizi görüşelim diye sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 uzun dönem 6 ay, kısa dönem 1 ay olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 aşçı değilseniz patatesle işiniz yok ama o bile 15 kat falan daha faydalı olabilir orda yapılan diğer şeylerden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Kısaltsınlar ya öyle olursa giderim direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 jsadıjıas askere gitmeyen gençler heyecan yapmış. bu haberler yılda 1 veya 2 kere çıkar. postada çok görürsünüz özellikle. 2010'da garibim uzun dönemler "kısalıyor, kısalıyor - kısalınca benim şafak 150" diye sayıyordu onlar gitti torunları geldi hala aynı beklenti, sonra öğrendik ki durum 50 yıldır böyleymiş hasdhauhdas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 silah tutmayı gösterip bırakılması en mantıklısı,ille asker olmak isteyen olursa meslek olarak asker olur,en azından sokaktaki asarım keserim vatanımıss diye gezen tiplerde azalma olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 o zaman o kadar angarya işi kim yapacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 askeriyeyi de özelliştirelim, okadar paraya karayiplerden korsan bile tutarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 sen konseptleri karıştırmışsın, askeriye giden para zorunlu askerlik yapan askerin cebine gitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 bedelli aptalca birşey. ekonomi düzelecek diye bedelli askerliğe sıcak bakmak apayrı bir aptallık. Ya kısaltsınlar temel eğitim + kamu hizmeti gibi yapsınlar veya tamamen zorunlu askerliği kaldırsınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wisp Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 maksat asker sayısı çok gözüksün,seni 3 ay da gönderirse kime diycek benim şu kadar milyon askerim var diye,sıralamada baya yüksek o konuda türkiye .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 niye ki ? avusturalya mı ne bi ülke vardı o taraflarda öle yapıyo mesela adamların ordusu yok baska bi ülkenin ordusunu kiralıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wisp Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 hiç askersiz koruma altında ülkelerde var,türkiyenin durumu farklı,bende uzun dönem yaptım askerligi savundugum yok yanlış anlasılmasın adamları bakış acısını söylüyorum .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 bingildak said: sen konseptleri karıştırmışsın, askeriye giden para zorunlu askerlik yapan askerin cebine gitmiyor. ceplerine gitmiyor, ama onların kalacak yerine, yemeğine, ısıtmasına, ekipmanlarına, ihtiyaçlarına, barınmalarına, kantinden ucuza yiyip içtiklerinin üzerinin tamamlanmasına gidiyor. 900.000 tane başıboş adamı sabit olarak besleyip doyurmak, barındırmak az buz bir para değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 akp eğer askerliği kısaltır 3 ay 5 ay yaparsa %99.99 oy alır. tek oy vermeyen bucurugunannesi ve kuddusi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 peki zorunlu askerlik olmayınca o tesisler bir gecede ortadan yok mu olacak? sabah 9 da mesaiye gelip akşam 6'da kapatacaklar mı dükkanı? yemekhanede yemek yiyip parasını mı ödeyecek paralı asker? kendi ekipmanıyla mı gelecek göreve annesinin diktiği? Nike botuyla mı görev yapacak? (nike bot asdadsa)* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 ben de onu diyorum işte o paranın 10'da birine özel ordu kirala geri kalanı zaten mükemmel bi para + olarak okdar kişi en verimli cagında ekonomiye can katsın. win/win Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 bingildak said: peki zorunlu askerlik olmayınca o tesisler bir gecede ortadan yok mu olacak? sabah 9 da mesaiye gelip akşam 6'da kapatacaklar mı dükkanı? yemekhanede yemek yiyip parasını mı ödeyecek paralı asker? zorunlu askerlik olmayınca "tesislerin" büyük kısmı gereksiz olacak, haliyle oraya harcanan paralar harcanmayacak, temizlik, ısınma vb giderleri olmayacak kafadan. yemekhanede yemek yiyen asker sayısı yarı yarıya, hatta belki daha da büyük oranda azalacak, eğer profesyönel ordu gelirse zaten ona göre sistemi de kurarlar şirket modeli. 10 tane hiçbir iş yapmadan ortada gezen adam yerine 1 tane 2 tane iş yapan adam olacak orada. kalan 8-9 tanesine harcanan tüm para cepte kalacak. ekipman sayısını azaltacaksın adam sayısı azalınca. ayrıca orduyu da gereksiz hantallıktan ve hamallıktan kurtaracaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Tarumar said: akp eğer askerliği kısaltır 3 ay 5 ay yaparsa %99.99 oy alır. tek oy vermeyen bucurugunannesi ve kuddusi olur. Ben de vermem panpa, beni de yaz. Tecilliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 bu ülkede askerliği + diyanet i kaldırırsan inanılmaz bir para artıyor. ikisi de gereksiz zaten askerlik dediğin özelleşsin abd gibi.. diyanet te vakıflaştırılsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 pro. ordu için 2015 falan demişlerdi sanırım, yapıyorlar bişiler bunla ilgili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Kesinlikle, askerlik ve diyaneti biraz kıssan tüm ekonomi acaip rahatlayacak da işte... İnsanlara tabuları o kadar güzel işlemişler ki tüm düşünme yetisini tabular kapatıyor, laf ettin mi düşman ilan ediliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 rewendor, senin bahsettiğin şey askerliğin kısalması veya profesyonel askerliğe geçilmesinin ötesinde kökten ordu reformu anlamına geliyor. bütün türkiyenin iç ve dış ilişkilerine yaklaşımını değiştirmesi demek oluyor. bütün sistemin yıkılıp, tekrar inşa edilmesi demek oluyor. ben türkiyede önümüzdeki 50 yılda böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. unutmayın anadolu da hala askere gitmeyen gence adam demezler, kız vermezler. size göre kör cahil, geri kafalı insanlar bunlar ama sayıları senin gibi düşünen insanları 100 lere katlıyor. bu insanlarda gidip oy veriyorsa kimse de onu yapacak siyasi döt yok demektir bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 bedelli çıkmartmam dedikten 1 sene sonra bedelli çıkartıyorsa gayet de herşeyi yapacak döt var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar