applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 nasıl yani dünya düz değil mi şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 quixef said: applevodka ne kadar haklısın. xunn'a gelirsek; bir kere fotoğrafı argümanla alakalı koymadım, üzerine yazdığım gibi, mexdice ın özel isteği üzerine tamamen alakasız bir konuya ilişkin konuldu o fotoğraf. Ayrıca da fotoğrafı facebook tan falan almış değilim, forumda duran public sphere de bir şey, dolayısıyla no need for butthurt. Fotomu koymaya ne hakkınız var demedim dingil. Ne alakası var diyorum. Önceki challenge'ım geçerli, kendini koy seni görelim bi utancın yoksa. Bana ne kimin rica ettiginden, baba ben yaptım ama kardeşim dedi gibi mazeret sunuyor bir de. said: filmle ilgili olarak, anne hathaway in "what about love" konuşması sırasında bir cringe oluştu, onun haricinde ciddiyim hiç bir öğe hiç rahatsız etmedi. divine intervention/deus ex machina (adını seeen kooyyy) konusu hiç rahatsız etmedi çünkü filmin başında daha söylüyor "wormhole lar natural phenomenon değildir" diye, bunu oluşturan neyse ne, sarı çizmeli mehmet ağa bizi ilgilendiren bir husus değil. Wormhole kullanmaları rahatsız eden kısım değil ki. Kimin yaptıgı sıkıntı. Mevzuya meta-humanların karıştırılması bile hem arkasında getirdigi bir dünya imayla hem plotunun bütünlügünü bozma ihtimali yüzünden tercih edilmemiş olması gereken birşey. Tamamen random olsa bile sıkıntı değil, sci-fi bu. İlla meta-human'a ihtiyaçları yok. Aliens olsa bile okey olursun bir nebze. Ama meta-human dedigin zaman, us from the future diyorsun, loophole tutarsızlıklarını plotuna davet ediyorsun vs vs. Genel itibariyle çok sıkıntılı bir tercih o. Ve tekrar ediyorum, başta bilmiyorsunuz kimin yaptıgını, hala bilmiyorsunuz. Daha dogrusu bilmememiz gerekiyor aslında, şu an meta-humanların yaptıgına dair bana filmden kanıtı kim sunabilir? "Çünkü robot öyle dedi"den öte bir cevap bekliyorum buna. said: Divine intervention i tutarsız değil olarak kabul ettiğimizde, DI'ı tutarsız kabul etmek yerine senin zevksiz oldugunu kabul etmemiz bence daha mantıklı. Niye filmde tutarsız olan birşeyi öyleymiş gibi kabul edeyim manyak mıdır nedir. said: wormhole oluşturma teknolojisine (eğer insanlıksa) / kudretine (ilahiyse) sahip olan varlık(lar), karadeliğin içini modifiye etme ve/veya karadeliğin içine düşmeye başladığı anda oradan çekip almaya (başka bir wormhole/teleportation whatever) da muktedirdirler. Karadeliğin içinde kütüphane var lel değil konu diyorum baştan beri. Ha oradan çıkması da yine bu being(ler) tarafından ayarlanmıştır, orası karadeliğin içi bile olmayabilir dediğim gibi. Bu intervention ise baştan belli olan bir şey zaten ve tutarsız değil. Ulan bu nasıl fizik? Nasıl mantık lan bu? Şurada yaptıgın bütün açıklamanın tek cümlesi: "Bunlar olabilir, çünkü o canlılar o kadar GÜŞLÜ" Tek bir science'ı yok bu kısmın filmde. Tek bir sci-fi kısmı yok, tamamen fantasy. Bunları rasyonelce açıklamadıgın zaman fantasy diyorum, sci-fi'ın tanımı bu diyorum. Bak bu oluyor, sonra bu oluyor diye recitelamak açıklamak, rationalize etmek demek değil lan. Lathspell en azından "Karadelikten sonrası fantasy abi" diyip geçmişti herifler kendi başlarına fizigini uydurup yazdılar lan, gerçekten meta-plebsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 filmde tanrı-adam ların daha yüksek çekim alanlarında daha süper etkileşim kurabildiğine dair bir işaret görmüş olsak, bunun da karadelik ile az da olsa bir bağlantısı kurulsa orasını böyle kurcalamazdım. "böyleymiş" der bırakırdım. diğer taraftan zamana hakimiyet meselesini hiç katmayalım bence işin içine. o kısmına baktıkça çözümden çok problem çıkıyor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Yahu neyde anlaşamıyoruz çözemedim, yukarıda horace'a yazdığımı da oku, konu meta humanlar bile olsa, adamlar zaman boyutunun da dışında olarak tasvir ediliyor. Dolayısıyla loophole konusu bu özelde yok. tutarsız olmadığını kabul edersek dediğim ise şu: en baştan DI olduğu söyleniyor zaten, eğer redüktivizm yapacaksan senin argümanına da "wormhole açılabileceğine inandın da, blackhole içinde sağ kalınabileceğine mi inanmadın" der geçerim misal, ama iyi bir cevap olmaz. Wormhole natural değil diyorlar, adamlar uzay zamanı büküyor wormhole açıyor, ama karadelik gelince duracaksın abi, karadeliğe saygımız sonsuz, ona hiç bir şey yapamayız, o kadar GÜŞLÜ değiliz. Piki. ETA: @Horace: Aristo mantığı abi, eğer iletişim için bir aracı kullanıyorsan, o aracın daha kolay bulunabildiği yerlerde daha kolay iletişim kurarsın, bunu sana filmin söylemesine gerek yok bence ama bilemedim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 öyle bi mantık yok. ses dalgalarıyla iletişim kuruyorsan çok gürültülü bir yerde mi en iyi iletişim kurarsın? neticede bu senin subjektif kurgun, filmde azcık bile vurgulanmış bir şey değil. ya da ben malım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 güldüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Yahu sesle yerçekimi aynı şey mi? Gravitational waveleri manipüle ediyor adamlar iletişim kurmak için, bu dalgalardaki sapmalar da bizim boyutumuzda bir etki oluşturuyor. Karadelik bu dalgaların en güçlü olduğu yer dolayısıyla buna çözünürlük artıyor gözüyle bakabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 applev0dka said: xunn said: said: alt metin ıvır zıvır,perdenin arkasındaki gerçek mesaj falan hiç bir şey aramana gerek yok. Bunları böyle tek tek sergilemek lazım. filmde açık açık dialog olarak, o wormhole'u açanların 4. boyutta evrimleşmiş insanlar oldugu söyleniyor. alt metin ıvır zıvır,perdenin arkasındaki gerçek mesaj falan hiç bir şey aramana gerek yok. Others dedikleri, gelecekteki humanity, bitti tek cümle bu kadar. şunu koyayım ki kendini haklı sanma Axedice'ın postunu ignorelaman çok başarılı. Nedir durum, fizik master'ı cevap mı yok? @Quix: Anlaşamadıgımız nokta meta-humanların, karadelige girmelerin hepsinin filmin kendi koydugu "Bak burada biz gerçekçi fizik kurallarıyla, gerçekte insanlıgın uzay seyahatinde karsılastıgı sorunlarla sci-fi çekiyoruz" dedikten sonra mevzuya meta-human, divine intervention, başka boyut sokmaları. Bunlar senin kurdugun realitede practicalitysi olan dimağlar değiller. Sen bundan 15 dakika önce aracın 3ten fazla gezegene gidecek benzini yok, darbeden kask çatladı ölüyor seviyesinde realist çekiyordun bu filmi. Sonra karadelige adam attın, düşüş sırasında oksijen bitmedi, suit comprimise olmadı, bizim kendi atmosferimizde bile alev alırken karadelik çekim kuvvetinde yanmadın, robot sagsalim girdi ve hala seninle iletişimde, senin radyo seviyene düşmüş, the others diye birşey var ve seni kurtardı orda pusudalar çünkü seni bekliyolar, seni kurtardı, kızının odasını summonladın, kitapları ittin, saat kolcagı oynatarak robotun 30 saniyede yaptıgı analizi mors koduyla yolladın. SONRA ÇIKTIN, base'in yanına teleportlandın, kurtuldun. İşte burada anlaşamadık usta. Üzgünüm senin bana burayı fantasy'ye kaçmadan fizik kurallarıyla açıklama ihtimalin yok. Yok yani, kasmayın artık, fantasy diyin geçin, ki bununla okeyim. Benim eleştirim zaten fantasy'ye kaçması. İstemiyordum fantasy olmasını ve oldu. Bu. Fin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Yahu o karadeliğin oraya pancar motoruyla mı gidiyor bunlar, wormhole un da fantasy olduğunu niye görmezlikten geliyorsun itinayla? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 quixef said: Yahu sesle yerçekimi aynı şey mi? Gravitational waveleri manipüle ediyor adamlar iletişim kurmak için, bu dalgalardaki sapmalar da bizim boyutumuzda bir etki oluşturuyor. Karadelik bu dalgaların en güçlü olduğu yer dolayısıyla buna çözünürlük artıyor gözüyle bakabilirsin. AŞSFLBJAHDSIFK0SGAsadf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 quixef said: Yahu o karadeliğin oraya pancar motoruyla mı gidiyor bunlar, wormhole un da fantasy olduğunu niye görmezlikten geliyorsun itinayla? Abi gelmiyorum o da fantasy lan. Bunu nasıl inkar edeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 xunn kıza benziyo bence o yüzden yazdıklarını hiç ciddiye almıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 xunn said: quixef said: Yahu o karadeliğin oraya pancar motoruyla mı gidiyor bunlar, wormhole un da fantasy olduğunu niye görmezlikten geliyorsun itinayla? Abi gelmiyorum o da fantasy lan. Bunu nasıl inkar edeyim. Yukarıda yazdığını bir tekrar oku o zaman. Evet insanlar kendi başlarına bırakıldıklarında inanılmaz yeto teknolojik olarak çünkü zaten teknoloji focustan çıkılmış dünyada, NASA falan cult gibi çalışıyor, zar zor bir roket yapabiliyorlar. Yani bu DI olmasa karadeliğin oraya gitmeleri, sci-fi falan yalan dolan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 quixef said: Yahu sesle yerçekimi aynı şey mi? Gravitational waveleri manipüle ediyor adamlar iletişim kurmak için, bu dalgalardaki sapmalar da bizim boyutumuzda bir etki oluşturuyor. Karadelik bu dalgaların en güçlü olduğu yer dolayısıyla buna çözünürlük artıyor gözüyle bakabilirsin. ne güzel bilim lan bu pardon teknoloji Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 böyle vizyon filmlerinin başlıklarında sam ve goldbarenin mesajı var mı diye aratıyorum. ikisinden biri beğendiyse filme gitmiyorum. ikisi de beğendiyse filmi ömür boyu izlemiyorum. çok zaman kazandım tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Abi elbette götümden uyduruyorum. Ama niye uyduruyorum bir sor? Oha karadeliğin içinde çekyat var kapattım izlemem yapmak yerine, o çekyat oraya nasıl geldi onu anlamaya çalışıyorum sadece, bunlar da benim bizzat kara kıçımdan uydurduğum reconciliatory teoriler. Adım Kip değil, olsa lisede pis dalga geçerlerdi. ETA: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Daesu said: quixef said: Yahu sesle yerçekimi aynı şey mi? Gravitational waveleri manipüle ediyor adamlar iletişim kurmak için, bu dalgalardaki sapmalar da bizim boyutumuzda bir etki oluşturuyor. Karadelik bu dalgaların en güçlü olduğu yer dolayısıyla buna çözünürlük artıyor gözüyle bakabilirsin. ne güzel bilim lan bu pardon teknoloji http://i.imgur.com/fwdo0Et.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 moncici said: böyle vizyon filmlerinin başlıklarında sam ve goldbarenin mesajı var mı diye aratıyorum. ikisinden biri beğendiyse filme gitmiyorum. ikisi de beğendiyse filmi ömür boyu izlemiyorum. çok zaman kazandım tavsiye ederim. Ahah süper ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 quixef said: Abi elbette götümden uyduruyorum. Ama niye uyduruyorum bir sor? Oha karadeliğin içinde çekyat var kapattım izlemem yapmak yerine, o çekyat oraya nasıl geldi onu anlamaya çalışıyorum sadece, bunlar da benim bizzat kara kıçımdan uydurduğum reconciliatory teoriler. Adım Kip değil, olsa lisede pis dalga geçerlerdi. Ulan saatlerdir her cevabınız "BU FİLMDE BÖYLE" kafasıyla, ne trollediniz lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 BU FILM BOYLE, BEGENMEYEN UYDU ATSIN! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 SONRA DA ANTEN TAKSIN BAKSIN KENDİ ATTIĞI UYDU DÜZGÜN ÇALIŞIYOR MU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 geçen hafta mı yazmıştım buraya hatırlayamadım abi hala kara deliğe giriş çıkış mı konuşuluyor? ajhahahaHAHA https://essayshark.com/blog/wp-content/uploads/2014/12/tumblr_nezm1odhc81t2v9gdo2_r1_500.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 hakkında bildiklerimizin theoryler ile sınırlı oldugu, gerçekliğini tecrübe edemediğimiz bir 'karadelik' olgusu hakkında, nasıl film çekilse beğenirsiniz diye soralım o zaman. 100 kişiye sorup 36 populer cevap alıp ona göre film çekelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 xunn said: quixef said: Abi elbette götümden uyduruyorum. Ama niye uyduruyorum bir sor? Oha karadeliğin içinde çekyat var kapattım izlemem yapmak yerine, o çekyat oraya nasıl geldi onu anlamaya çalışıyorum sadece, bunlar da benim bizzat kara kıçımdan uydurduğum reconciliatory teoriler. Adım Kip değil, olsa lisede pis dalga geçerlerdi. Ulan saatlerdir her cevabınız "BU FİLMDE BÖYLE" kafasıyla, ne trollediniz lan. Ama arada yazdığımı yine atladın :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 derdinizi seveyim diyen oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar