reampage Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Görüntü olarak değil belki ama ses olarak değer IMAX. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 23. kez yazayım evet, biri başlığa "IMAX GİDİN" yazsın nolur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 şu docking scene'i filmden kesip youtubea koymuşlar. Diyaloglarla daha bi gaz. http://www.youtube.com/watch?v=bYa5luHb2DA COME ON TARS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 direk coward diye ost var işte o 3 gündür durmadan dinliorum hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 abi ama diyaloglar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Ninlempis said: film iyi. adam adam ölmek üzereyken. karadelik içinde bişileri abuse edip kurtarıldığı bir evren yarattı sonrasında. ya da gerçekten öldü. Benim anladığımı yazayım. Hatalıysam düzeltilsin. Cooper Karadelik içinde event horizon mıdır nedir, oraya bi gidip TARS'ın Kuantum datasını almasını umdu. Sonuçta öyle de oldu. They dedikleri güç bunu 5. boyuta soktu. TARS Kuantum datayı analiz edip sakladı. MORS'a çevirip, Cooper'a verdi. O da kızına iletmek için gravity'i kullanarak yelkovana yükledi datayı. Kızı da bunu fark edip datayı kullandı. O data baya baya insanlık için önemliydi. Teknoloji falan çığır açtı işte. Kızı da sonra babasının nerede olduğunu keşfedip karadelik içinden kurtardı. Olay senkron gitmiyor. Cooper geçmişe yolluyor datayı. Belki daha çocukken bile o data saatin içindeydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Pazar günü gittim, salonun ses sistemi de mükemmeldi. Kesinlikle gidip izleyin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 ShadowFax said: Ninlempis said: film iyi. adam adam ölmek üzereyken. karadelik içinde bişileri abuse edip kurtarıldığı bir evren yarattı sonrasında. ya da gerçekten öldü. Benim anladığımı yazayım. Hatalıysam düzeltilsin. Cooper Karadelik içinde event horizon mıdır nedir, oraya bi gidip TARS'ın Kuantum datasını almasını umdu. Sonuçta öyle de oldu. They dedikleri güç bunu 5. boyuta soktu. TARS Kuantum datayı analiz edip sakladı. MORS'a çevirip, Cooper'a verdi. O da kızına iletmek için gravity'i kullanarak yelkovana yükledi datayı. Kızı da bunu fark edip datayı kullandı. O data baya baya insanlık için önemliydi. Teknoloji falan çığır açtı işte. Kızı da sonra babasının nerede olduğunu keşfedip karadelik içinden kurtardı. Olay senkron gitmiyor. Cooper geçmişe yolluyor datayı. Belki daha çocukken bile o data saatin içindeydi Graviton Abi zaten gravitonların uzayda zamandan bağımsız olarak bir biri ile etkilenmesini teoride baz alarak kara delik içinde yani 5.boyut olarak gördüğü yer çekiminde kapalı kaldı adam, o esnada zaman boyutundan etkilenmiyordu ama nasıl olupta zamanda geri gidebildi işte orası muallak. http://en.wikipedia.org/wiki/Graviton bknz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Zamanda geri gitmediki hiç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Gravi Evet teoride gitmiyor geriye sadece kendi yansımasına gravitonlar aracılığı ile müdahale ediyor ama geçmişe müdahale edebiliyorsa bu zamanda geri gitmek oluyor, burası epey teorik gravitonların zamandan etkilenmemesi ile relativity kullanarak kendi imajına mesaj göndermesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 E tamam işte, kurguda gravity zamanda ileri geri yapabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 ShadowFax said: şu docking scene'i filmden kesip youtubea koymuşlar. Diyaloglarla daha bi gaz. http://www.youtube.com/watch?v=bYa5luHb2DA COME ON TARS arabayı park ederken bunu çalıcam bundan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 filmde beynimi kemirmişti o şarkı benzerini nerede duyduğumu hatırlayamamıştım http://www.youtube.com/watch?v=tWW6f_i6l1Q Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 BiTcH_oFBaT said: Esh said: abi asıl hatayı ben yaptımi bu filmden sonra gravity i izledim. kahretsin o kadar kotu bir filmin imdbsinin 8 olması beni yıktı gravity o puanını aldığı oscarlarla da anlatıyor aslında. teknik açıdan muhteşem bir film gravity. uzaydaki gerçekçilik vs sıfır hata. hikaye vs kötü. psikolojiyi iyi vermiş de gerisi tırt tabi. http://p.gr-assets.com/540x540/fit/hostedimages/1380298464/684211.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 nedir şimdi film lamer dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 YETMIS MILIMETRE AYMEKSTE IZLICEM BEN! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 filmin yarısını en iyi halinde kalan yarısını da en kötü halinde izlicen yani :), çünkü 35 mm'yle yapılan çekimleri o perdeye uyacak şekilde genişletiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 biliyorum da, 70lik cekilenleri de kacirmak olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 70lik ne 35lik ne ben aqua floryada izledim kaçlık o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Bugü-n izledim. Daha yeni gedim filmden. Boşuna 10/10 vermemişler ya. Halen etkisindeyim. Bu gece uyurken sindirmem lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Somon said: 70lik ne 35lik ne ben aqua floryada izledim kaçlık o 35mm klasik film formatı, o projektöre takılan filmlerin eni. IMAX kamerası 65 mm kullanıyor, 5 mm de kenarları katarak 70 mm'lik bantlar takılıyor projektörlere. IMAX'in olayı bu yani, ama 70 mm yeni bir şey değil, ilk 70 mm'lik film 1900 yılından önce çekilmiş. Ancak 70 mm, daha geniş olduğu için ona özel projektörler lazım. Böyle projektörler 50'lerde,70'lerde kullanılıyordu. Fakat yaygınlaşmadı. IMAX kamerayla çekilen sahneyi klasik projeksiyon ve perdede verirken kenarlardan kırpıyorlar, bazı yerlerini göremiyorsun sahnenin. Gerçek büyüklüğünde görmek için 70mm IMAX projektörü olan salonlara gitmen lazım, bunlardan da dünyada 30 kadar var. Çünkü çok pahalı projektör. 2008 yılında bir teknoloji geliştirdiler, 2 tane projektörden yapılıyor yayın, sen perdede 2 görüntünün üst üste binmiş halini izliyorsun. Bunun sayesinde yaygınlaşabildi IMAX, hatta mecvut 70 mm'lerin bazılar bile dijitale döndü. Bu bir nevi çakma 70mm, aradaki fark şöyle bir şey: http://bitcast-a-sm.bitgravity.com/slashfilm/wp/wp-content/images/ZZ68ECE699-550x256.jpg ama napıyorlar, perde seyirciye daha yakın yerleştiriliyor, bu yüzden normalden daha büyük algısı yaratılıyor. Gerçek 70mm perdede de, 35mm.'yle çekilen sahneler daha kötü görünüyor, o perdeye uydurmak için büyüttüklerinden. Hiç izlemedim ama :). Zaten bence imax etkileyici olsa da hakikaten iyi film 17 inç ekranda bile izlenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=6c_CW3Iv6j4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 eldar said: Somon said: 70lik ne 35lik ne ben aqua floryada izledim kaçlık o 35mm klasik film formatı, o projektöre takılan filmlerin eni. IMAX kamerası 65 mm kullanıyor, 5 mm de kenarları katarak 70 mm'lik bantlar takılıyor projektörlere. IMAX'in olayı bu yani, ama 70 mm yeni bir şey değil, ilk 70 mm'lik film 1900 yılından önce çekilmiş. Ancak 70 mm, daha geniş olduğu için ona özel projektörler lazım. Böyle projektörler 50'lerde,70'lerde kullanılıyordu. Fakat yaygınlaşmadı. IMAX kamerayla çekilen sahneyi klasik projeksiyon ve perdede verirken kenarlardan kırpıyorlar, bazı yerlerini göremiyorsun sahnenin. Gerçek büyüklüğünde görmek için 70mm IMAX projektörü olan salonlara gitmen lazım, bunlardan da dünyada 30 kadar var. Çünkü çok pahalı projektör. 2008 yılında bir teknoloji geliştirdiler, 2 tane projektörden yapılıyor yayın, sen perdede 2 görüntünün üst üste binmiş halini izliyorsun. Bunun sayesinde yaygınlaşabildi IMAX, hatta mecvut 70 mm'lerin bazılar bile dijitale döndü. Bu bir nevi çakma 70mm, aradaki fark şöyle bir şey: http://bitcast-a-sm.bitgravity.com/slashfilm/wp/wp-content/images/ZZ68ECE699-550x256.jpg ama napıyorlar, perde seyirciye daha yakın yerleştiriliyor, bu yüzden normalden daha büyük algısı yaratılıyor. Gerçek 70mm perdede de, 35mm.'yle çekilen sahneler daha kötü görünüyor, o perdeye uydurmak için büyüttüklerinden. Hiç izlemedim ama :). Zaten bence imax etkileyici olsa da hakikaten iyi film 17 inç ekranda bile izlenir. cinemaximum imaxler dunya standartında şuan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 o ne demek, ben jüpiter standardında mı dedim? Al bak, gerçek imax olan salonların tam listesi: http://www.imax.com/community/blog/advance-tickets-for-interstellar-on-sale-now/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 2 said: cinemaximum imaxler dunya standartında şuan 70 MM mi yani? Hiç sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar