Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bluray'leri toplamak, koleksiyon yapmak ?

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Malum bluray'ler epeyce ucuzladi, ne zaman bir yerde sevdigim bir seyi gorsem, "lan alayim bulunsun, adamlar da para kazansin" diyorum ama yarin bir gun daha yeni nesil bir teknoloji icin o arsivi cope atma dusuncesi baya baya engelliyor beni.

Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ? Blu-ray'in gelecegi ne durumdadir, yakin zamanda degisir mi sizce?

Hani "e daha ne olsun?" denebilirdi belki ama artik 3D filmlerin blu-ray rip'leri bile 15-80gb kadar yer kaplamakta su anda. Haliyle bir kac sene icinde bir kac DVD'lik filmler gibi aldigimiz doneme donecegiz gibi gorunuyor.

Neyse cok uzatmadan; fikriniz zikriniz nedir bu konuda bi ogreneyim istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

kaçarı yok ki bunun. artık bu trene bindikten sonra 10 senede bir kayıt ortamı değişecek. 4k monitörler tvler ve filmler yayılınca ne olacak? über-ray çıkacak onda satılacak. 4kye alışınca da 1080 çöp gibi gözükecek.

vcd'den dvdye xvide falan geçtiğimizde nasıl hyran kaldıysak aynı şey olacak işte. şimdi dvd çamur gibi geliyor.

sevdiğin hakikaten desteğe ihtiyacı var dediklerin dışında harddisk genişletmek daha ucuz her zaman.

edit: yani optik medyanın teorik sınırları var mı? hangi dalgaboyunda ışık olursa olsun, hangi malzemeye işlenirse işlensin aynı ebattaki plastik diskin kaldırabileceği limite geldik mi henüz? öyle olsa mini ssd filmler falan yayılır herhalde. manyetikten lazere geçmek gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

4K filmleri anca stream edecekler sanirim, haliyle o altyapinin gelmesine bi 10 sene var desem yanilms olmam sanirim ama diger olayi hic bilmiyorum. Ya da ara gecis formu yaratacaklar mi zerre fikrim yok bu tip seyleri cok takip etmedigimden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Fiziksel medya biriktirmek giderek anlamsizlasiyor. Ancak ozel bir olayi varsa aliyorum ben, bir kitapsa mesela cok iyi tipografisi olmasi lazim. Bluray'in bir avantaji yok iTunes'de filan bulunamayan ekler, posterler, yorumlu izleme gibi seyler yoksa. O ek degerlere bakarak al, sirf filmse sacma.
Sosyal ağlarda paylaş

daha henüz yeterince yaygınlaşmadı. son 8-10 senedir herkesin bilgisayarında dvd player var (yani dvd çıktığından yaklaşık 8-10 sene sonra kabul edildi tamamen)

bluray çıkalı 6-7 sene oldu, henüz popülasyonun çok ufak bir kısmında mevcut (benim çevremde kimsenin yok örneğin). film-dizi izlerken kalite arayan kişi sayısı azınlık kalıyor baya.

eminim 10 sene sonra 1080p çöp gibi gelicek bize ama şimdilik son derece yeterli.

Ha bu arad asorduğun şey aslında blu-ray değil, bluray sadece data tutan bir disc. Ne zaman ki ultra HD'yi bize dayatacaklar "bluray dediğiniz şey çöp gerçek hd, ultra hd'dir" diyerekten, o zaman 250 gb alan ultra-ray ile gelecek filmler mesela.

her şekilde 10 sene içinde bluray'leri de beğenmeyeceksin. insanın gözü kaliteye alıştıktan sonra bir önceki teknolojiye bakıp burun kıvırıyor. en basiti seneler önce izlediğin X bir filme bak (benim için lord of the rings mesela), o sırada "ohaaaaaaaaaaa adamlar yapmış" dediğin efektler için şimdi "ulan bunu mu o kadar beğendim zamanında" diyeceksin, çünkü aynısının daha gerçekçisini yapıyorlar gitgide.

ha ama 30 sene sonra mesela, yeni çıkacak olan 1 mio resolution, önceki 250k resolution'a göre belki de hiçbir şey ifade etmeyecek. çünkü farkı göremeyeceğiz artık. veya göreceğiz ama sadece evimizde 500 inch sinema salonu varsa falan...
Sosyal ağlarda paylaş

doğru demiş, kalite arayan azınlık bir kitle. özellikle TR'de. en geeklerin korsancıların doluştuğu forumlarda bile dvdripçiler hdcileri geçiyor sayıca.

kaliteyi dert etmeyenler, henüz yüksek çözünürlüğe alışıp attan inip eşeğe binme sendromu yaşamayanlar, bir de bandwidth / kota / pc yavaşlığı gibi sıkıntısı olanlar var.

mesela sinemadan sanattan anlarım diyen sparkcaster müzikallerini 700mblık versiyondan indiriyor...
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Fiziksel medya biriktirmek giderek anlamsizlasiyor. Ancak ozel bir olayi varsa aliyorum ben, bir kitapsa mesela cok iyi tipografisi olmasi lazim. Bluray'in bir avantaji yok iTunes'de filan bulunamayan ekler, posterler, yorumlu izleme gibi seyler yoksa. O ek degerlere bakarak al, sirf filmse sacma.

Aynı fikirdeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Giderek anlamsizlasiyor kismina katiliyorum ama su an icin anlamsiz demekten cok cok uzagiz abi.

Netfilix, lovefilm, hulu, now tv vesaire ne varsa denedi ve streaming muhabbeti tatminden cok cok uzak bana gore zira ben ekrana bakinca bluray'in one cikardigi detaylari gorebilmek istiyorum. Buna altyapinin yetmemesi bir yana, hem server hem de client tarafinda olan spike'lar anlamsiz sekilde can sikiyor izlerken.

Bir de bahsettigim 3D olayi var giderek yayginlasan ve guzellesen. Gecen gun active glass'lar ile bir iki bisey izlettiler, resmen dibim dustu.

Olay 3D yayin stream etmeye gelince kafadan 1,5-2 ile carp o bandwith'i zira mevcut rip boyutlari o kadar fark ediyor.

GERGE said:

H.265 cikiyor 4k icin. Teknoloji epey gelisti, Netflix HD stream artik 3 mbps ile oluyor (ben yaptigimdan biliyorum. House of Cards'i bastan sona HD acik izledim)

H.265 3-4 mbps'ye 1080p, 20 mbps'ye 4K diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Film koleksiyonu yapan arkadasim vardi. DVD'lerinin hepsi cöp olmustur simdi. O zahmete girmedigim icin cok sansli sayiyorum kendimi. Lakin 1 tikla her filmi izlemek mümkünken yer kaplamayan datayi DVD'lere koplayayip raflari doldurmak hic eglenceli gelmiyodu. Satin aldigim filmler haricinde hic download edip stoklamadim.
Sosyal ağlarda paylaş

stream'in henüz savunacak bir tarafı yok ya. internetin de aynı şekilde gelişmesi lazım, kesilmemesi, hızlanması lazım. server'ın sana hiç sıkıntı olmadan 7/24 feed edebilmesi lazım falan filan.

ne zaman ki herkesin 20mbit interneti olur bütün türkiye'de, o zaman stream konuşuruz.

şu anda stream servislerini kullananlar casual kişiler, hd bile izlemiyor %90'ı (download edenlerde hd izleyenler daha çoktur eminim). çünkü stream 720p ile download 720p arasında da kalite farkı var sonuçta
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

Nereden bluray alıyorsunuz? Bana çok pahalı geliyor, özellikle 3Dler. Misal şimdi D&R'ın sitesinden bakıyorum Prometheus 53tl, Hobbit 90tl, yuh arkadaş.

Abi yurt disindayim ben, haliyle TR'den daha cazip geliyor fiyatlar bana. Bir de kampanyalari takip ediyorum, baya hos oluyor lakin ama ne TV ne de bluray player sahibi olmadigimdan alip kenara koymuslugum yok.

http://www.hotukdeals.com/entertainment/deals/hot
Sosyal ağlarda paylaş

aklınızı peynir ekmekle yediniz galiba dostlarım!

türkiyede her eve 20mbit girdiğinde zaten dışarının standardı 100mbit falan olur. stream edilenlere de 20mbit gene yetmez olur. üstüne 100gb kotası olur, ayda 3 film izler artan zamanda mynet okeyde takılırsın. tabi bu dediğim "casual" internetçiler için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Nasil bir mantiktir bu? Neden tum Turkiye'nin interneti 20 mbps olmadan streaming konusamiyoruz?

Su anda tum Turkiye'nin interneti 720p stream icin yeterli mesela (3 mbps ile yapiliyor; Hulu, Netflix gibi bir servis acilmasi gerek sadece), konusmaya yetmiz mi bu? Yetmiyorsa da yetenler kendi aralarinda konusamaz mi? 3 mbps Uydunet'im var; hem Hulu'yu, hem Netflix'i, hem de Crunchyroll'u HD kullaniyorum. Adil Kota 3 mbps'ye dusurmuyor mu?

O zaman da ayda 10TL veremem bedavasi varken dersiniz Deezer'a dedigin gibi gecen. Tartisilmiyor bazi goruslerle.

Benim dedigim gidip DVD ya da Bluray alacaginaza iTunes'dan alin, Turkiye'ye de satim yapiyor hem. 1080p ustelik.
Sosyal ağlarda paylaş

stream hd ile download ettiğin hd aynı değil. kalite farkı var diyorum. 3mbit ile game of thrones'u izleyememen lazım yani basit matematikle.

1 bölüm 1.4gb ve 51 dakika falan diyelim. saniyede 480kb indirebiliyor olman lazım şu hesapla. 3mbit ile indireceğin max 330kb falan olur ki, bu da max yani.

demek ki senin izlediğin şey gerçek 720p değil.

bu arada ben deezer'a para vermem demedim, millet vermez dedim. çevirme söylediğimi hemen.

adil kota da 3'e değil 1'e düşürüyor ayrıca.

şu anda türkiye'de hd stream konuşulmaz tabii ki ayrıca böyle kıytırık bir internete sahipken hepimiz. stream ortasında internetin kesilecek mi, bi anda internet yavaşlıcak buffer'dan çılgına mı dönücen belli değil... isveçte falan olsan hadi neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...