Esh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Simdi 8 ayri eve tek bir modem ile neti paylastiricaz. Sistem su sekilde olabilir mi: Modem-router -> switch (8-16 li) -> 8 adet ufak wireless router Switchden cikan girisleri wan portlarina taktigimiz zaman ip cakismasi yasar miyiz? Ya da nasil konfigure ederiz? Ya da switch yerine yine 8 li router almak daha mi mantikli ? Ya da mini routerlar yerine access point mi konulmali? Sorular sorular... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Ufak routerlar kendi ip adreslerini vermiyorlar mi? Her routerin mac adresi var, oradan hepsine bir ip ata ana routerdan. Sonra da her birinin 192.168.2.xxx, 192.168.3.xxx diye giderek vermesini soyle DHCP ile. Aklima bu geldi, kolay olur. Daha kolayi var ama: Router kullanmak yerine wireless extenderlarla ag kursaniz daha kolay olmaz mi? Bizim okul oyle yapiyor sanirim. Ip olayini da ana router *bu durumda tek router* DHCP ile halleder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Sorun su, evler 30a30 tas ile insa edildiginden 2w sinyal bile gecmiyor.ayrica dual band sistemlerin fiyati fazla pahali. Su an bu benim sistemi 8x30TL (ufak wireless d-link router), 1x50TL 16 li switch Zyxel, 1x100TL modem-router, 10x15TL 50m kablo seklinde kurabiliyorum. 8 eve dual band kursam 200 lira min 1600 yapar ki cok da stabil bir sistem olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Octavarium Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 8 ev biraz fazla değilmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Boşta bi bilgisayar varsa zyxeli o bilgisayara bağlayıp bununla ayar çekebilirsin ağına.Sisteme fazladan bi internet girse onları bununla bridgeleyebilirsin.etc etc... Biraz kurcalayabilirsen bunda çok olaylar var. : http://www.pfsense.org/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 ekmeğindesin zenci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Switchlerde sanirim wan girisi yok, modem router indan gelen bi kabloyu switch in herhangi bir portuna takiyoruz, o da otomatik paylastiriyo de mi? Mantigi tam olarak nasil cozemedim kafamda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 heh hazır başlığı açılmışken benim de bi sorum olacak,tabi böyle 8 evlik bir paylaşım değil,ev içinde 1 pc,1 tablet ve 1 laptop'a interneti paylaştırmak istiyoruz,interneti bölen bir programcık var mı tüm aletlere kuralım bunu,mesela 4mbit interneti 2-1-1 şeklinde dağıtabilecek bir program ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Nope. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Her makineye net limiter kurulacak, tablete kiruluyo mu bilmiyorum, manuel sinirlama yapilacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Evet Esh routerın herhangi bir LAN portuna modemden/switchten gelen bağlantı bulunan kabloyu girsen diğer portlara dağıtmış oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Esh said: Her makineye net limiter kurulacak, tablete kiruluyo mu bilmiyorum, manuel sinirlama yapilacak. aynen manuel sınırlamak için bir program bakıyoruz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 abi modemin qos ayarları ile ilgili yapılabiliyor öle şeyler diye okumuştum bir araştır isternse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 qos la istediğin programa öncelik verirsin ama ne denli işe yarar diger makinelerde torrent abanınca bilemiyorum. torrentçi insaflı olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 düzgün bir switch'le sınırlama yapabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 500 liralık web arayüzlü switchlerde mi yapılıyo o işlem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 internet almayanı dövüyolar neden böyle bişi yapıyorsunuz :D işyerinde bilgi iştem eğer çok abandıysan nete seni sınırlayabiliyordu uzaktan.. Ne kullanıyorlar bilmiyorum istersen sorarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 samaella said: internet almayanı dövüyolar neden böyle bişi yapıyorsunuz :D işyerinde bilgi iştem eğer çok abandıysan nete seni sınırlayabiliyordu uzaktan.. Ne kullanıyorlar bilmiyorum istersen sorarım. apart otelin her evine dagitmam gerekiyo da ondan (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Esh said: qos la istediğin programa öncelik verirsin ama ne denli işe yarar diger makinelerde torrent abanınca bilemiyorum. torrentçi insaflı olacak. torrentten ziyade normal internet kullanımında oyun oynarken falan sorun çıkıyor,mesela biri dizi video vs izlerken oyun felç oluyor,bunu engellemek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 1 makina (pfsense) ve 7 switch ile halledersin bu olayi. Ama ayni networkte olmayalim dersen 8 makina gerekecek :) Ya da 8 NIC pfsense kuracagin makinaya. 2 x Quad kart aldin mi olur. Traffic Shaping lede P2P mis, yok YouTube mus falan bunlari kisitlarsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Bi tane firewall alsan switch yerine? Sonicwall'ın küçük modellerinden birini alsan, traffic shaping de yapılır limitleme de (diye biliyorum yanlış olmasın efenim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 yapabilirsin, modemin hemen arkasina bir adet 8 portu switch koy, ondan cikan bacaklari kablo ile her eve tasi ama ethernet kablolari teoride 100myi gecemez, pratikde 70m olur bu, eger 70m ye yaklasirsa yeniden repeater koyman lazim, herhangi bir switch repeater gorevi gorecektir, sonra evlere ulastigin noktalarda access point koyacaksin. IP adreslerini tek bir noktadan dagit, bence modem yapsin, daha az igrasirsiniz ama eger evler icin ayri subnetler olusturcaksan, accesspointlerin onune birer de router eklemen lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 abi kendi işimi kendim çözeceğim, rj45 kiti aldım bi tane, pensesi, kontrol aleti. bir de 305 lik cat6 aldım. deneme amaçlı sadece 1 tane ufak router bir tane de 16 lık gigabit switch aldım. el yordamıyla bu işi kotarıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 300-400 liraya şu işi halledebilirsem ne ala. cat6 yı outdoor kullanabilmek için de pvc kablo borusu kullanacağım sanırım. Ona henuz karar vermedim, ama dış mekanda duran bi cat 5 im var 2 senedir, bana mısın demiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 evet bugun mallarım geldi. yaklaşık 4 saatlik uğraştan sonra 35m lik cat 6 nın neden bağlantı hatası verdiğini çözdüm. direk routerdan çıkınca sanırım router ın gücü yetmiyo bağlantı aşırı yavaş ve 2. router bi türlü ayarlayamıyor wan portunu (daisy de denedim onu da yapamamıştı), önüne ufak bi switch koyup denedim. canavar gibi girdi. o kadar mesudum ki asdf demek ki neymiş, router ı alırken network çıkışlarına da dikkat etmek gerekiyomuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar