Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bravely Default: Flying Fairy (3DS)

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

derken

Nintendo’s Iwata: 3DS Game Prices A Necessary Subject To Discuss
Read more at http://www.siliconera.com/2011/08/05/nintendos-iwata-3ds-game-prices-a-necessary-subject-to-discuss/#jZ8S7YbBMOrC1AYA.99

ayni soruyu sormuslar. uyreticilere sormalisiniz o soruyu demis adam. acaba dogruyumu soyluyor ?

arastirayim daha.

hmmm edit :

Nintendo’s own high-profile 3DS games, such as The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, Nintendogs + cats and Star Fox 64 3D were all launched at 4,800 yen in Japan. One example of a publisher releasing more expensive titles is Namco Bandai. One Piece: Unlimited Cruise SP, Ridge Racer 3D and Tales of the Abyss all went on sale for 6,090 yen in Japan.
Read more at http://www.siliconera.com/2011/08/05/nintendos-iwata-3ds-game-prices-a-necessary-subject-to-discuss/#jZ8S7YbBMOrC1AYA.99
Sosyal ağlarda paylaş

artti ancak ps3 de artti veya xbox lar vs.

ornegin bir 3ds 3-5milyona uretim yaparken, ps3 de bu 50-60 milyonlarda. grafiklerin buyuklugu, seslendimeler vs gibi bir cok etkileyen ana major etken, arti microsoft vs sony arasindaki rekabeti ilerletmek icin harcanan billion marketing harcamalari.

buna ragmen su anda bende sam e hak veren birisi olarak nintendo fiyatlari gercek disi pahali.

cunku en basidinden sampiyonlar liginde ps4 ana reklami var. adam bunlari karsiliyor arti kendi platformunda oyunlar nintendodan nerdeyse ucuz.

ancak burada su one cikiyor, nintendo oyun konsollari ve endustrisinde bir apple.. inceledikce kayboldum icinde. hani bilinmeyen gorunmeyen bir dev. arti square enix , ben bu firmayi boyle bilmiyordum. her konsol oyununun arkasinda bunlar var nerdeyse.. elime attigim bunlardan cikmis oluyor.

nintendo kemik milyonlarca oyuncu ve kolleksiyoncu kitlesine sahip bir sektor. resmen nintendo baska bir alanda diger oyun ureticileri ve platformlar baska. ayni apple vs android veya apple vs microsoft gibi.

e tabii sektoru bu sekilde bagli olunca fiyatlar konusunda bir sikinti varmis gibi gorunuyor ancak ikinci el fiyatlari da o derece yuksek. al oyunu oyna geri sat cok mumkun.

neden fiyatlar yuksege cevaplari :

kaliteyi ucuza alamassin
koleksiyon parcasini ucuza alamazsin
ucuz istiyorsan pc ye git xboxa git ps e git

gibi direk cevaplar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi nintendo oyunları Fiyatını bir şekilde karşılıyan oyunlar oldugu için maliyet gözetmeksizin normal olduğunu düşünüyorum fiyatların, EU için değil ama US için en azından.

Çünkü halen 2.eli destekler nitelikte işler yapıyorlar adamlar oyunları çok sağlam, cihazları çok sağlam.

PAL 3DS aldım ve AAA sayılan bütün oyunları oynadım ve aleti ve oyunları sattığım zaman toplam cebimden çıkan para 200 TL civarıdır, o da zaten kargolara gitmiştir. 6 ay için 200 tl verip bütün nintendo oyunlarını oynama şansı bence çok başarılı.

Ama ben satmam ikinci el uğraşama, eshoptan alırım vs diyorsanız o vakit nintendo tokatçı başı, hardcopy ile digital download aynı para.

2.el demişken PS3 oyunları değersiz çabuk eskiyen oyunlar : last of us aldım 100 lira verdim 2-3 ay sonra 60 TL'ye hatta 50 TL'ye satıyorum, yarı yarıya kayıp.

Nintendo için aldıgım fiyata sattıgım oyunlar oldu
Sosyal ağlarda paylaş

Combined sales by manufacturer[edit]

Console sales Handheld sales Total sales
Nintendo 277.39 million 389.14 million 666.53 million
Sony 339.59 million 84 million 423.59 million
Microsoft 105 million – 105 million

nintendo vs sony+ms

=

apple vs android+windows

olayimiz ayni sektorler farkli ama karakteristik ve musteri cok benzer.

el konsolunda tekel zaten de hani bi nebze ev konsolunda sony onde. ama oyunlar ve satislari gene nintendo.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

linke baktım da o nintendo oyunlarını kim alıyor ya?
mesela çevremdeki herkes gta5 aldı, it firmasında çalıştığım hesaba katarsak geek/nerd dolu etraf
ve sadece 1 kişi pokemon aldı
ona rağmen pokemon daha çok satmış
çinliler fln alıyor demek

Senin çevren 25+ yaş grubu ve genele oranla dar bi segment, pokimanı alanlar 5-10 yaş arası bütün çocuklar. Normal daha çok satması.
Sosyal ağlarda paylaş

kanuni, bir kere 3 temel ayrı fiyatlandırma var bütün handheld premium konsol oyunlarında bölgeye göre:

japonya: en pahalı (60$+)
avrupa: pahalı (60$)
amerika: normal (40$)

biz sağolsun hz iwata'nın buyrukları nedeniyle avrupa fiyatları yediriliyoruz. bu fiyatlar origin'in verdiği kazık fiyatlar gibi hani.

http://www.amazon.com/Bravely-Default-Nintendo-3DS/dp/B00GV4V8XC/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1386775955&sr=8-3&keywords=bravely+default

amazon us'de 40$ gördüğüm üzere, "şu kadar emek verdik o yüzden 60$" gibi bir olay yok. 3ds oyunlarında da öyle tv konsolundaki gibi bir emek yok. teknolojik olarak da psp oyunu kalitesindeler. ama mesele maliyet de değil burada zaten, max handheld premium fiyatı 40$. psp'de de böyleydi, vita da böyle, 3ds de böyle. biz region lock nedeniyle kazık yiyoruz nintendawg'dan. yoksa amerikan store'dan alırdık psp/ps3 için yapabildiğimiz gibi.

haram zıkkım olsun tırtıkladıkları paralar, hayır bravely default, pokemon, hatta fire emblem, hiçbirinin 60$ ederi yok. taş çatlaya çatlaya disintegrate olsa gene 40$ azami ederleri. amerika fiyatları da o zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

psp fiyatlarida ayni abi avrupada. ucuz degilki ..

gene amerikadan pahali.

bu biraz vergi bok pusur baska seylerlede alakali.

gta 5 amerikada 40 dolar amazon.co.uk de 58 dolar..

dedigin olayin nintendo ve region lock ile pek alakasi yok yani. devletler bolgeler bazindaki degeler vergiler vs.

ha dersen el konsolu icin pahali zaten onu diger yazdiklarimda arastirdim bayagi.
Sosyal ağlarda paylaş

15 ile 18$ arasında %20 fark var. 40 ile 60$ arasında %50 fark var kanuni ama gene de alakası yok. mmo oynamıyoruz, single player oyun satın alıyoruz. sen steam'den oyun alırken "hayır arkadaş ben avrupalıyım" deyip avrupa store'una girip almıyorsun herhalde?

iphone'u da getirtebilirsek amerika'dan getirtiriyoruz, bu da dünyaca bilinen gerçek.

hayır kanuni öyle birşey olmazdı, araştırmana psp, ps vita, ps3 fiyatlarını da katarsan görürsün öyle birşey olmadığını. çöp satamaz nintendo 60$ yaparsa us fiyatlarını rekabeti 40$'a satarken.

gerge sen de hala konsol satış rakamı yazıyorsun, biz müşteri olarak kazıklanıyoruz derken. pes diyorum ancak. tamam fiyat senin umrunda değil. ama insanların çoğu için fiyat evet önemli bir kıstas. yoksa biz de ferrari'ye bineriz fiyat kıstas olmasa.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman wow aylik odeme

amerika 15 dolar
avrupa 18 dolara geliyor nerdeyse.

amerikadami oynuyorsun onuda. bu dunyaca bilinen bir gercek, iphone orada 500 dolar burada 500 euro.

region locked olmasa idi ne olurdu olmazdi onu konusmak gerekir. ha bence oyle bir sey olsa avrupa fiyatindan usa satardi herhalde :D
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben savunmuyorum nintendoyu zaten.. sadece avrupa amerika karsilastirmasi yaparken sanki tek pahali olan sey nintendo oyunlariymis gibi nintendoyu alasagi etmek fazla agir.

her sey pahali bu tarafta. region lock olmasinin temelinde hadi avrupalilari kaziklayalim, onlar zaten mal amerikadan haberleri yok, internetide bilmiyorlar, bu sayede avrupada deli para kazaniriz diyeceklerinimi saniyorsun ?

yani adam amerikada o fiyata satarken burada buna satiyorsa bunun altinda avrupa ana baglantisinin baska sebeplerin oldugunu dusunuyorum ben.

nintendo degil yani buradaki fiyat farkini belirleyen bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
PS4 ve Xbox One yeni cikti diyenlere:

30 Kasim haftasinin en cok satan konsolu.
23 Kasim haftasinin en cok satan ikinci konsolu, Xbox One'in ardindan geliyor.
16 Kasim haftasinin en cok satan ikinci konsolu PS4'un ardindan geliyor.

Yani Xbox One'a ve PS4'e sadece cikis haftalarinda gecilmis, sonra ikisini de ucuncu siraya itmis, iki hafta sonra da yeni nesil cikislarinin baslamasindan birinciligine donmus.

Hala batti diyin siz. Wii U ile battilar, onu da kabul ettiler. El konsolunda bir sorunlari yok bu oyun fiyatlarina ragmen. Nintendo DS'leri PS4 ve Xbox One gibi zararina satmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...